Hvilken bordplade skal du vælge?

Valg af bordplade er en af de vigtigste beslutninger du skal træffe, når du får nyt køkken. Bordpladen betyder meget for udtrykket på dit køkken, og den er også en af de tunge poster på budgettet. Vores erfaring er, at du bliver gladest for resultatet, hvis du ud over det rent visuelle også tænker det praktiske og funktionelle ind i dit valg af køk-kenbordplade.

Når du skal finde den perfekte køkkenbordplade, er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget slid den skal kunne tåle, og hvor meget rengøring og vedligeholdelse, du er indstillet på. Ingen bordplader er helt vedligeholdelsesfri – men, som du kan se under de enkelte bordpladetyper, er nogle mere robuste end andre.

Bordplader i Corian

5 vigtige overvejelser

    Hvor meget vedligeholdelse og rengøring er du indstillet på?

    Vil du kunne sætte varme ting på den?

    Skal den være god at rulle dej ud på?

    Skal vasken monteres eller kunne integreres i løsningen?

    Hvad siger dit budget?

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Find den rigtige køkkenbordplade

Valg af bordplade afhænger meget af dine behov og krav til pladen. Hvilken køkkenbordplade skal så vælge:

    Har du husdyr, som kan ridse pladen?
    Hvordan har du det med fedtede fingre, der let kan ses?
    Skal bordpladen kunne tåle, at der ligger, en våd karklud og vand fra opvask?
    Vil du kunne smide varer på bordet uden, at det bliver ridset?
    Passer bordpladen til din stil og køkkenelementer?
Invitas smarte elevatorskuffe

Se dine valgmuligheder

Læs om vores forskellige typer af bordplader til køkkenet, og hvad der kendetegner dem hver især. Under hver type bordplade finder du alt det, du skal være opmærksom på ved din nye køkkenbordplade.

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup
"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Praktisk, æstetisk eller budget?

Vi ved, at når du står overfor at skulle vælge ny bordplade, så vil du formentlig gerne, at det bliver så flot og godt som muligt til den bedste pris. Derfor får du her en hurtig oversigt over, hvilken bordplade du skal vælge alt efter, hvad der er vigtigst for dig.

Køkken i Dark Nature med dobbelt Gastroskab

Praktiske bordplader til køkkenet

Tæller det praktiske aspekt højt, så skal du gå efter en køkkenbordplade, som kan hol-de til lidt af hvert, og som stadig holder sig pæn. Disse bordplader er ofte også nemme at vedligeholde, til gengæld ligger de typisk ikke i den billigste ende af prisskalaen.

En granitbordplade tåler, at du sætter varme gryder og fade direkte på bordet, og det er ret praktisk, når du har gang i kokkerier. Dernæst er de nemme at rengøre, og de kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du får altså høj kvalitet, som holder i mange år.

En bordplade i silestone er også utrolig modstandsdygtig over for ridser og pletter, samt nem at vedligeholde, så det er også en utrolig praktisk bordplade, der dog ikke tåler direkte varme fra gryder. Silestone er også en smuk bordplade, som vil glæde i mange år.

Ønsker du en bordplade, hvor du kan sætte varme ting fra dig, så er fladstål et godt materiale, som er meget holdbart. Læs mere om stålbordplader.

Vær også opmærksom på, at mørke farver generelt er mest sarte og derfor kræver lidt mere vedligeholdelse for at holde sig pæne.

Bordplader i massiv træ
Invitas smarte elevatorskuffe

Når det æstetiske vejer tungest

Har du forelsket dig i en smuk bordplade, så kan du måske bedre se gennem fingrene med, at den kan kræve lidt ekstra vedligeholdelse, eller at den ikke tåler høj varmepåvirkning. Du vil sikkert også være indstillet på at passe ekstra godt på din bordplade.

Betyder design og udseende alt for dig, så er en køkkenbordplade i corian et oplagt valg. Her får du samtidig en meget holdbar bordplade, som du kan vælge i mange flotte farver. Læs mere om corian bordplader.

Bordplader i kompaktlaminat er også en bordplade, der taler til øjnene. Disse bordplader er meget stilrene og populære. Læs om egenskaberne ved en bordplade i kompakt-laminat.

Mange har en forkærlighed for træ, og vi ønsker at omgive os med det, gerne på hjemmets vigtigste flader. Massivt træ er også et eksklusivt materiale, der giver varme og hygge til køkkenet.

"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København
Bordplader i laminat

Køkkenbordplade på budget

Prisen spiller ofte en afgørende rolle for, hvilken køkkenbordplade du skal vælge. Vil du gerne holde omkostningerne nede, så er der bestemte typer bordplader, som er meget velegnet. Disse bordplader er udviklet, så de både er flotte og nemme at vedligeholde.

Når prisen er en vigtig faktor for dit valg af bordplade, så er en laminatbordplade i langt de fleste tilfælde at foretrække. Den er både nem at vedligeholde, og den kommer i et hav af flotte farver, som du kan gøre dit køkken helt unik med. Læs mere om laminatbordplader.

En anden bordplade, hvor du får meget for pengene er en bordplade i træ. Træbordplader kommer naturligvis i forskellige prisklasser, og kvalitetstræ koster selvsagt lidt mere. Læs mere om bordplader i massivt træ.