Bordplader

Bordplader til køkkenet

Hvilken bordplade skal du vælge?

Valg af bordplade er en af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, når du får et nyt køkken. Bordpladen betyder meget for udtrykket på dit køkken, og den er også en af de tunge poster på budgettet.

Vores erfaring er, at du bliver gladest for resultatet, hvis du ud over det rent visuelle også tænker det praktiske og funktionelle ind i dit valg af køkkenbordplade. Din køkkenbordplade skal nemlig kunne holde til lidt af hvert i dagligdagen.

Når du skal finde den perfekte køkkenbordplade, er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget slid den skal kunne tåle, og hvor meget rengøring og vedligeholdelse, du er indstillet på. Ingen bordplader er helt vedligeholdelsesfri – men, som du kan se under de enkelte bordpladetyper, er nogle mere robuste end andre.

Skal vi hjælpe dig med at finde den rette bordplade? Book et møde og få grundig vejledning af vores dygtige konsulenter. 

Everline
"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København
Cover - Mørk sandgrå

5 vigtige overvejelser

Der flere overvejelser, du bør gøre dig, når du leder efter en bordplade til dit køkken:

■ Hvor meget vedligeholdelse og rengøring er du indstillet på?

■ Vil du kunne sætte varme ting på den?

■ Skal den være god at rulle dej ud på?

■ Skal vasken monteres eller kunne integreres i løsningen?

■ Hvad siger dit budget?

Find den rigtige køkkenbordplade til dine behov

Du bør også overveje, hvordan din hverdag ser ud, og hvor meget din køkkenbordplade skal kunne holde til i dagligdagen. Har du børn i hjemmet, som sætter fedtede fingre på bordpladen, eller har du husdyr, som kan ridse den?

En anden god overvejelse er, om du vil have en bordplade, som kan tåle, at du lægger en våd karklud eller en pose med indkøbsvarer på bordet, uden at det efterlader mærker. Eller om du kan spilde lidt rødvin på den uden at ødelægge bordpladen med misfarvninger.

Sidst, men ikke mindst, skal du overveje, om bordpladen passer ind i din stil og dine andre køkkenelementer. Bordpladen er en stor del af køkkenet og noget, som fanger øjet, så derfor bør du tænke over, hvilket udtryk og hvilken farve, du ønsker.

Læs også: Hvad koster et nyt køkken?

Nordic
"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg
Everline
Nordic

Praktisk, æstetisk eller budgetvenligt?

Når du står overfor at vælge ny bordplade, vil du formentlig gerne, at resultatet bliver så flot og godt som muligt til den bedste pris.

Mulighederne er mange, og afhængigt af dit budget og dit behov kan du vælge mellem en lang række bordplader med forskellige fordele og i forskellige prisleje. Derfor får du her en oversigt over, hvilke muligheder der er, når du skal købe en bordplade til dit køkken.

Praktiske bordplader til køkkenet

Tæller det praktiske højt, skal du gå efter en køkkenbordplade, som kan holde til lidt af hvert. De praktiske bordplader er kendetegnet ved, at de er nemme at vedligeholde og kræver derfor ikke meget af dig i hverdagen.

Bordplade granit

En granitbordplade tåler, at du sætter varme gryder og fade direkte på bordet, og det er ret praktisk, når du har gang i at kokkerere. Dernæst er de nemme at rengøre, og de kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du får altså høj kvalitet, som holder i mange år.

Athena

En anden praktisk bordplade er silestone, som er modstandsdygtig overfor ridser og pletter samt nem at vedligeholde. Omvendt er det en bordplade, som ikke tåler direkte varme fra gryder. 

Bordplade stål

Ønsker du en bordplade, hvor du kan sætte varme ting fra dig, så er stålbordplader et godt materiale, som er meget holdbart.

Når det æstetiske vejer tungest

Ønsker du at fuldende dit køkken med en smuk bordplade, kan du vælge mellem mange varianter af æstetiske bordplader i flere prisklasser.

Athena Fusion

En køkkenbordplade i corian er et oplagt valg, hvis design og udseende betyder meget. Her får du nemlig en holdbar bordplade, som findes i mange flotte farver og derfor kan tilpasses dit køkkendesign.

Med øje for detaljen

Bordplader i kompaktlaminat er ligeledes en bordplade, der taler til øjnene. Disse bordplader er meget stilrene og populære, og samtidigt er de utroligt slidstærke.

Athena Fusion

Med en køkkenbordplade i marmor får du også en robust bordplade, som næsten er et kunstværk i sig selv. Marmor er et naturmateriale og hver bordplade har derfor et unikt mønster, hvilket kan være med til at skabe et helt særligt udtryk i dit køkken.

 

Køkkenbordplade på budget

Vil du holde omkostningerne nede, er der bestemte typer bordplader, som er særligt velegnet, og som tilmed er flotte og nemme at vedligeholde.

Comet Everline

En laminatbordplade er i langt de fleste tilfælde at foretrække, når budgettet skal holdes. Den er både nem at vedligeholde, og den kommer i et væld af farver, som kan give køkkenet et unikt præg. Alle Invitas laminatbordplader er af højtrykslaminat, hvilket giver dig et utroligt holdbart produkt.

Borplade linoleum

Ønsker du lidt mere kvalitet for pengene uden at bryde budgettet, kan en bordplade af linoleum måske være noget for dig. Linoleum er et naturmateriale og er derfor en meget bæredygtig mulighed. Linoleum kræver dog lidt mere vedligeholdelse end andre bordplader.

Massivt træ bordplade

En anden bordplade, hvor du får meget for pengene, er en bordplade i massivt træ. Træbordpladerne kommer i forskellige prisklasser, og kvalitetstræ koster selvsagt lidt mere. Træbordpladerne er også nemme at vedligeholde, da ridser nemt kan slibes af, så bordpladen står som ny.

 

Butik

Skal vi hjælpe dig med at finde den rette bordplade?

Det kan være svært at vurdere, hvilken bordplade der er den rette for dig, og ofte finder du først svaret, når du får set og mærket på de forskellige materialer. Kom og besøg din nærmeste Invita-butik, hvor du kan opleve de forskellige bordplader.

Du kan også booke et uforpligtende møde med én af vores dygtige designkonsulenter, som kan give dig grundig råd og vejledning til design og materialevalg.

Book et møde, og få vakt din køkkendrøm til live.