Bordplader i kompaktlaminat

En bordplade i kompaktlaminat er det rette valg for dig, der ønsker en tynd, stilren og praktisk bordplade. Bliv klogere på hvilke fordele og ulemper, der er ved at vælge en kompaktlaminatbordplade.

Nordic vitrineskab

Hvad er kompaktlaminat?

Kompaktlaminat er fremstillet af specialpapir, der bliver komprimeret til en stærk bordplade i en proces med højt tryk og varme.

Det øverste og nederste lag er farvet laminatpapir, som bliver imprægneret med melamin. Det gør, at opbygningen er både robust og holdbar, samtidig med at overfladen er nem at rengøre og vedligeholde.

Fordele ved en bordplade i kompaktlaminat

Som navnet antyder, har en bordplade i kompaktlaminat en kompakt struktur. Det giver en slidstærk bordplade, som har flere fordele:

  • Flere forskellige designmuligheder
  • Modstandsdygtig over for ridser
  • Varmefast: Tåler varme op til 180 grader
  • Nem at rengøre og vedligeholde

Bordplader i kompaktlaminat har de samme egenskaber som laminatbordplader, men de er ikke fremstillet med en spånpladekerne. I stedet har bordplader i kompaktlaminat en gennemfarvet kerne, og det er derfor en mere holdbar bordpladeløsning.

Læs mere om laminatbordplader

Designmæssig fleksibilitet

Egenskaberne ved en kompaktlaminatbordplade gør, at der er mange designmuligheder. Kompaktlaminat er et fleksibelt materiale, hvor hjørnerne kan afrundes, hvis det ønskes. Derudover fås kompaktlaminatbordpladen i flere forskellige farver, og dermed er det et velegnet bordpladevalg til stort set alle køkkenmodeller.

Skabt til at blive brugt

En kompaktlaminatbordplade har en vægt på 15 kg/m2 ved en tykkelse på 12-13 mm. Trods den smalle konstruktion er kompaktlaminat modstandsdygtig over for ridser, og er dermed en bordplade, som er beregnet til at blive brugt i dagligdagen.

Vi anbefaler alligevel, at du altid bruger et skærebræt og undgår støbejernsgryder eller lertøj, som kan ridse bordpladen.

En langtidsholdbar løsning

Prisen for en kompaktlaminatbordplade ligger i et mellemleje sammenlignet med andre bordpladetyper. Til gengæld er det en flot, praktisk og holdbar bordplade, du bliver glad for i mange år.

Ønsker du en indikation på, hvilken betydning dit valg af bordplade har for dit samlede køkkenbudget, kan du prøve vores prisindikator. 

Prøv vores prisindikator

Inframe titanhvid køkken details
Inframe titanhvid køkken kompaktlaminat bordplade

Undgå at ødelægge laminatet

Stærkt farvende føde- og drikkevare kan misfarve en kompaktlaminatbordplade. Hvis du spilder rødvin, rødbedesaft eller en anden stærk frugtfarve, skal du derfor sørge for at fjerne pletten med det samme.

Derudover anbefaler vi, at du altid bruger bordskånere til afsætning af varme gryder og pander – også selvom en bordplade i kompaktlaminat er varmefast op til 180 grader. Varme genstande overstiger let 180 grader, som kan beskadige overfladen.

Vedligeholdelse af kompaktlaminat

Den daglige rengøring af en bordplade i kompaktlaminat kan klares med rent vand og en opvredet klud. Undgå at bruge skurepulver, ståluld eller andre slibende midler, da disse kan ridse kompaktlaminatbordpladen.

Kompaktlaminat er modstandsdygtig over for almindelige rengøringsmidler, men tåler ikke kraftige syrer og baser. Til at fjerne genstridige pletter anbefaler vi, at du bruger et universalt rengøringsmiddel – dog ikke sulfo. Efterfølgende vaskes bordpladen igen af med en ren, opvredet klud.

Få hjælp til at finde den rette bordplade til dit køkken

Vores køkkenkonsulenter hjælper dig godt på vej.