Køkkenbelysning

Vælg den rette køkkenbelysning

Belysningen i et køkken kan gøre en stor forskel for stemningen i et køkkenet. Hos Invita ved vi, hvor vigtig køkkenbelysningen er for det samlede indtryk af et køkken. Vi guider dig til at vælge den optimale køkkenbelysning, som giver en flot effekt i dit køkken og de bedste arbejdsforhold i køkkenet.

Fremhæv de gode detaljer

Belysningen i køkkenet kan være med til at fremhæve kvaliteten og de gode detaljer i dit køkkendesign. Det er en effekt, som du ikke vil være foruden.

Inden du investerer i nye køkkenlamper, bør du overveje hvilken belysning, der matcher dit køkken. Du kan med fordel gå efter at skabe en rød tråd mellem indretning, design og belysning i dit køkken.
Everline køkken træ greb

Køkkenets farver påvirker belysningen

En vigtig faktor for køkkenbelysningen er, om du vælger lyse eller mørke køkkenlåger, og det samme gør sig gældende i forhold til valg af bordplade.

Det hænger sammen med, at lyset fra dine lyskilder, unaturligt eller naturligt lys, vil blive reflekteret forskelligt alt efter, om det rammer en mørk eller en lys flade. Mørke flader har tendens til at opsluge mere lys end lyse flader.
Nordic køkken grå

Tænk i flere lyskilder

Når du skal vælge belysning til dit køkken, er der flere faktorer, som er gode at tage i betragtning. Har du behov for skarpt lys nogle steder, og mindre skarpt andre steder? Vil en lysdæmper være nyttig? Hvilke lyskilder kan bedst opfylde dine specifikke lysbehov?

Derudover kan det være en god idé at medtænke det naturlige dagslys i køkkenbelysningen og om overskabe vil stjæle noget af lyset i rummet? Hos Invita kan du få svar på alle dine spørgsmål!
Nordic køkken grå

Sæt spot på dit køkken

Spotlys fra loftet i køkkenet er noget, som mange vælger til deres køkkenbelysning. Spots er diskrete, men de giver samtidigt et godt stærkt lys, og de kan give en mere præcis belysning sammenlignet med andre lyskilder. Du kan dreje og placere dine spots, så de lyser i præcis den retning, som du ønsker. Det giver dig muligheden for at ”sætte spot” på bestemte områder i dit køkken, som du gerne vil fremhæve.

Vælger du loftspots i dit køkken, vil du opleve, hvilken stærk og flot effekt de kan have. Du kan finde spots i forskellige design, som harmonerer med stilen i dit hjem, og som giver din køkkenbelysning det sidste finish.
Athena køkken hvid

Energirigtig køkkenlys

Hos Invita kan du få LED-spots under overskabene, som alternativ til halogenspots. Hvert spot bruger kun 2,5 Watt, selv om lysstyrken er højere end et traditionelt halogenspot.

Udover det lave energiforbrug, er der mange andre fordele ved LED-belysning i køkkenet. LED-belysning afgiver næsten ingen varme og levetiden er utrolig lang (ca. 30.000 timer).
Newline køkken metalgreb

Få en flot effekt med LED-lys

LED diodelys giver en flot effekt i køkkenet om aftenen. F.eks. ved soklen på køkken-øen eller under bordpladen, som får et næsten svævende udseende.

Det ligner en million, men løsningen er billig i anskaffelse og bruger stort set ingen strøm (12 lyspunkter bruger kun 0,8 watt). Samtidig slipper du for at skifte pærer, da diodelys har en utrolig lang levetid.

Vælg den rette køkkenbelysning

Uanset om du ønsker at få loftslamper, spots, pendler eller andre lyskilder, kan du få professionel rådgivning inden for køkkenbelysning hos Invita.