Corianbordplader

Med en bordplade i Corian® får du mange fordele samlet i én bordplade. Kompositbordplader i Corian® har et design med et massivt udseende, et utal af farver, nem vedligeholdelse og en utrolig holdbarhed. Helt særligt for Corian® er, at du kan få en flot, integreret løsning, hvor vasken svejses ind i materialet. Læs meget mere om Corian® bordplader her på siden.

"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg
Athena Fusion

Hvad er Corian®?

Corian® er en kompositbordplade, som er et resultat af en avanceret proces, der blander ⅔ dele naturlige mineraler og ⅓ akryl. Resultatet er et unikt og fleksibelt materiale med en ekstrem hårdhed i overfladen. 

Når kompositmaterialet blandes, kan der tilføjes farvepigmenter. Der er mulighed for at vælge over 100 forskellige farver og mønstre, så vil du sætte et personligt farvepræg på dit køkken, er en bordplade af Corian® måske noget for dig.

Eksklusive kendetegn ved Corian®

En Corianbordplade minder om natursten eller marmor, dog har den et mere ensartet udtryk. Corian® har også en blødere og mere behagelig overflade.

Da Corianbordplader er svejset sammen, er samlingen usynlig, og det ligner derfor, at pladen er lavet i ét massivt stykke. Det giver bordpladen et eksklusivt udtryk.

Få inspiration til valg af bordplade

Urban / Athena
"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København

Fordele ved Corianbordplader

Corian® er et eftertragtet materiale til bordplader. Det skyldes blandt andet, at bordpladen har flere fordele:

 • Eksklusiv og silkemat overflade
 • Hundredvis af farvenuancer
 • Nem vedligeholdelse
 • Ingen synlige samlinger
 • Porrefri og hygiejnisk
 • De fleste skader kan udbedres
 • Slidstærk og slagfast
 • Farver og mønstre er gennemfarvede og kan derfor ikke slides eller blegne.

Kom forbi din nærmeste Invita-butik, og oplev de mange fordele ved Corian®.

Find butik

Vedligeholdelse af Corian®

Det er nemt at vedligeholde en bordplade i Corian®. Til hverdag kan du nøjes med at tørre bordpladen af med varmt vand og almindelig universalrengøring.

Med jævne mellemrum vil din Corianbordplade have godt af at blive renset, så pladens finish bevares. Her skal du være opmærksom på, om du har valgt en Corianbordplade i højglans eller en mat finish. Til højglans skal du bruge et flydende opvaskemiddel, og er finishen mat, skal dit rengøringsmiddel have en mild slibeeffekt.

Brug en blød klud med det relevante rengøringsmiddel eller slibemiddel på bordpladen. Bevæg kluden i cirkelbevægelser, og tør af med rent vand og et viskestykke. På den måde kan du nemt friske din bordplade op og bevare dens smukke finish i mange år.

Se udvalget af andre bordplader

Urban / Athena
"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Facts om Corian®

Når du vælger en Corianbordplade, skal du være opmærksom på følgende:

 • Ved efterleveringer af Corian® kan der opstå farveforskelle
 • Når pladen er svejset sammen, kan den ikke skilles ad igen
 • Lertøj og støbejern kan ridse overfladen på Corian®
 • Brug altid skærebræt, så pladen beskyttes mod knive og skarpe genstande
 • Kraftige kemikalier som klor, afløbsrens, acetone og terpentin skal straks skylles af med vand og opvaskemiddel, da de kan skade overfladen
 • Vi anbefaler, at du vælger en praktisk farve for at forlænge bordpladens levetid, selvom Corian® er slidstærkt.

Bordplader i Corian

Udbedring af ridser

Alle bordplader vil med tiden få brugsspor og småridser, og det samme gælder bordplader i Corian®. Langt de fleste skader på en Corianbordplade kan dog udbedres, og der kan være en stor tryghed i at vide, at ridser og hak ikke behøver at være permanente.

Har din Corianbordplade fået ridser, hak eller pletter, som du ikke kan fjerne ved almindelig rengøring, kan du vælge at få din bordplade poleret. Det efterlader bordpladen som ny. Har din plade brug for en polering, anbefaler vi, at du får en fagmand til det, så du kan opnå det bedste resultat.

Se alle køkkenmodeller

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

Valg af vask til Corianbordpladen

Du har flere valgmuligheder, når du skal vælge en vask til din bordplade i Corian®. For et fuldendt udtryk kan du vælge en vask, der også er udformet i Corian®. Bordplade og vask svejses sammen, så de går ud i et - uden nogen synlig samling.

Husk at få bunden af din Corian® vask opbukket i stål, da det giver det bedste resultat. Derved slipper du for skader i overfladen, når du hælder kogende vand i vasken. Uden opbukket stål skal du huske at lade det kolde vand løbe lidt inden.

Er du mere til en vask i stål eller granit, kan de underlimes, således at de bliver indbygget i bordpladen. Derved undgår du en kant mellem vask og bordplade, hvilket er mere hygiejnisk.