Corianbordplader

Med en bordplade i Corian® får du mange fordele samlet i én bordplade. Kompositbordplader i Corian® har et design med et massivt udseende, et utal af farver, nem vedligeholdelse og en utrolig holdbarhed. Helt særligt for Corian® er, at du kan få en flot, integreret løsning, hvor vasken svejses ind i materialet.

Hvad er Corian®?

Corian® er en kompositbordplade, som er et resultat af en avanceret proces, der blander ⅔ dele naturlige mineraler og ⅓ akryl. Resultatet er et unikt og fleksibelt materiale med en ekstrem hårdhed i overfladen.

Når kompositmaterialet blandes, kan der tilføjes farvepigmenter. Der er mulighed for at vælge over 100 forskellige farver og mønstre, så vil du sætte et personligt farvepræg på dit køkken, er en bordplade af Corian® måske noget for dig.

Eksklusive kendetegn ved Corian

En Corianbordplade minder om natursten eller marmor, dog har den et mere ensartet udtryk. Corian® har også en blødere og mere behagelig overflade.

Da Corianbordplader er svejset sammen, er samlingen usynlig, og det ligner derfor, at pladen er lavet i ét massivt stykke. Det giver bordpladen et eksklusivt udtryk.

Fordele ved Corianbordplader

Corian® er et eftertragtet materiale til bordplader. Det skyldes blandt andet, at bordpladen har flere fordele:

 • Eksklusiv og silkemat overflade
 • Hundredvis af farvenuancer
 • Nem vedligeholdelse
 • Ingen synlige samlinger
 • Porrefri og hygiejnisk
 • De fleste skader kan udbedres
 • Slidstærk og slagfast
 • Farver og mønstre er gennemfarvede og kan derfor ikke slides eller blegne.

 

Kom forbi din nærmeste Invita-butik, og oplev de mange fordele ved Corian®.

Find butik

Urban køkken træfiner bordplade skuffe
Urban køkken træfiner hjørne bordplade

Vedligeholdelse af Corian®

Det er nemt at vedligeholde en bordplade i Corian®. Til hverdag kan du nøjes med at tørre bordpladen af med varmt vand og almindelig universalrengøring.

Med jævne mellemrum vil din Corianbordplade have godt af at blive renset, så pladens finish bevares. Her skal du være opmærksom på, om du har valgt en Corianbordplade i højglans eller en mat finish. Til højglans skal du bruge et flydende opvaskemiddel, og er finishen mat, skal dit rengøringsmiddel have en mild slibeeffekt.

Brug en blød klud med det relevante rengøringsmiddel eller slibemiddel på bordpladen. Bevæg kluden i cirkelbevægelser, og tør af med rent vand og et viskestykke. På den måde kan du nemt friske din bordplade op og bevare dens smukke finish i mange år.

Se udvalget af andre bordplader

Facts om Corian®

Når du vælger en Corianbordplade, skal du være opmærksom på følgende:

 • Ved efterleveringer af Corian® kan der opstå farveforskelle
 • Når pladen er svejset sammen, kan den ikke skilles ad igen
 • Lertøj og støbejern kan ridse overfladen på Corian®
 • Brug altid skærebræt, så pladen beskyttes mod knive og skarpe genstande
 • Kraftige kemikalier som klor, afløbsrens, acetone og terpentin skal straks skylles af med vand og opvaskemiddel, da de kan skade overfladen
 • Vi anbefaler, at du vælger en praktisk farve for at forlænge bordpladens levetid, selvom Corian® er slidstærkt.

Udbedring af ridser

Alle bordplader vil med tiden få brugsspor og småridser, og det samme gælder bordplader i Corian®. Langt de fleste skader på en Corianbordplade kan dog udbedres, og der kan være en stor tryghed i at vide, at ridser og hak ikke behøver at være permanente.

Har din Corianbordplade fået ridser, hak eller pletter, som du ikke kan fjerne ved almindelig rengøring, kan du vælge at få din bordplade poleret. Det efterlader bordpladen som ny. Har din plade brug for en polering, anbefaler vi, at du får en fagmand til det, så du kan opnå det bedste resultat.

Valg af vask til Corianbordpladen

Når du skal vælge en vask til din bordplade i Corian®, har du flere muligheder at vælge imellem.

For et fuldendt og elegant udtryk kan du vælge en vask, der også er udformet i Corian®. Bordplade og vask kan svejses sammen, så de går ud i et uden nogen synlig samling. Vælger du denne løsning, så husk at få bunden af vasken opbukket i stål, da det giver det bedste resultat. På den måde slipper du for skader i overfladen, når du hælder kogende vand i vasken. Uden opbukket stål skal du huske at lade det kolde vand løbe lidt inden.

Er du mere til en vask i stål eller granit, kan de underlimes, så de bliver indbygget i bordpladen. Derved undgår du en kant mellem vask og bordplade, hvilket er mere hygiejnisk.

Få hjælp til at finde den rette bordplade til dit køkken

Vores køkkenkonsulenter hjælper dig godt på vej.