Granitbordplader

En bordplade i granit tager sig godt ud i ethvert køkken, men bordpladen kræver lidt ekstra forsigtighed. Her kan du finde svar på, om en granitbordplade er det rette valg for dig.

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Et unikt og naturligt materiale

Granitbordplader er fremstillet af et hundrede procent naturligt materiale, og hver bordplade har sin egen unikke farve og mønster.

Årsagen til granittens helt specielle udtryk er, at granit er en hård bjergart, som hovedsageligt består af kvarts, feldspat og glimmer.

Granit er typisk dannet af smeltet stenmasse i jordens indre, som derefter bliver skubbet op til jordens overflade og afkølet. 

Natur møder storby

Holdbar, smuk og let vedligeholdelse

En bordplade i granit er holdbar, smuk og let at vedligeholde. Så kort kan det siges. Men vi vil alligevel gerne sætte et par flere ord på vores kærlighed til granitbordpladen.

Granitbordplader er holdbare over for varmepåvirkninger, men bordplader i granit er ikke ubetinget varmefaste. Længere tids påvirkning med høj temperatur fra gryder eller pander kan forårsage skader. Derfor anbefaler vi, at du bruger bordskånere til afsætning af varme genstande for at undgå varmeskader. 

Natur møder storby

Vælg mellem flere farvemuligheder

Farvemulighederne til granitbordplader spænder vidt. En bordplade i granit kan dække de fleste farvebehov, da de fås i alt fra sort, gråhvid og over til en brun-, rød-, gul- og endda blålig nuancer. Det er dermed en bordplade, der går godt i spænd med en række forskellige køkkenmodeller

Book en gratis og uforpligtende designaftale med din nærmeste Invita-køkkenkonsulent og hør, hvordan du kan integrere en bordplade i granit som en fast bestanddel i dit nye drømmekøkken.

 

Granitbordplader er sarte

Bordplader i granit er en anelse mere sarte i forhold til andre bordpladetyper. Stenens overflade er følsom over for slibende materialer, og derved kan bordpladen lettere få ridser. Der kan opstå ridser, hvis du eksempelvis bruger en ståltrådssvamp til rengøring, eller hvis der sidder et skarpt korn fast i vaskekluden.

Ønsker du en bordplade, der er mere ridsefast, er en bordplade i Silestone det rette valg. Den føles og ser ud som natursten, og den består af 93% naturlig kvarts, men er mere hårdfør end en bordplade i granit.

 

Frækt i sort og hvid

"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg

Et valg der holder resten af livet

En granitbordplade er ikke det billigste valg, når du vælger bordplade til dit nye køkken. Til gengæld er det en investering, der betaler sig på den lange bane.

Med den rette pleje og minimal vedligeholdelse er en bordplade i granit en løsning, der holder resten af livet.

Er du på udkig efter flotte billigere alternativer, kan du vælge en bordplade i laminat eller kompaktlaminat.  

Det begyndte som en idé under sydens sol

Rengøring af granit

En granitbordplade er let at rengøre, og den daglige rengøring kan udføres ved blot at tørre bordpladen af med en mikrofiberklud, der er oprevet i rent, varmt vand.

Vær opmærksom på, at du bør undgå sure rengøringsmidler, der indeholder blegemidler, men ellers kan du bruge stort set alle rengøringsmidler til at fjerne pletter.

Tip: Klorin og produkter med en kraftig syre og base, såsom Cillit Bang, kan forårsage skade på en bordplade i granit. Du skal i stedet bruge eddike eller sprit, som har en mere granitvenlig kemi og syre.

 

Natur møder storby

Natur møder storby

Sørg for at bestille samlet – hvis muligt

Granitbordplader kan variere i udtryk, grundet det naturlige materiale. Det betyder, at hvis du skal bruge granit til flere ting, såsom bordplade og til en køkkenø eksempelvis, er det en god idé, at du bestiller det samlet.

På den måde er der større sandsynlighed for, at udtrykket bliver det samme, fordi der bliver anvendt den samme råplade, som har ens mønster og marmorering.

"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Granit er tungt

Med en bordpladetykkelse på 30 mm vejer en granitbordplade omkring 90 kg/m2. Det er altså en tung sag at håndtere, når granitbordpladen skal monteres. Du skal derfor passe på din ryg, hvis du selv står for at montere din granitbordplade.

Vær gerne flere om at løfte bordpladen, så du skåner ryggen mest muligt. Det vil være så ærgerligt, hvis du taber bordpladen eller ødelægger din ryg. 

Passer granit til mit drømmekøkken?

Helt afgjort, hvis du spørger os! Men der er ting, der skal passe sammen og én af de ting, er økonomien. Vil du have en indikation på, om en granitbordplade passer til dit budget, kan du her se, hvordan en granitbordplade påvirker prisen på dit drømmekøkken.

Alternativt kan du prøve Creative Lab køkkendesigner, hvor du kan tegne dit køkken i 3D for at se, hvilken bordplade du synes, der passer bedst til dit drømmekøkken.