Marbodal - livet i köket

Bordplader i massivt træ

En bordplade i massivt træ bringer skovens karisma ind i køkkenet. Træets varme udstråling og de praktiske egenskaber gør træbordplader til et hit i mange typer af køkkener. Bliv guidet til, om din næste bordplade skal være i massivt træ.

Fordelene ved en massiv træbordplade

Selvom en massiv træbordplade kræver en anelse mere vedligeholdelse end andre bordpladetyper, belønner den massive træbordplade køkkenet med flere unikke egenskaber og fordele:

  • Fås i flere træsorter
  • Passer til de fleste køkkenstile
  • Mellem prisleje
  • Et unikt og levende materiale med patina
  • Ridser kan slibes væk
  • Vedligeholdes blot 2-3 gange årligt

Træ er altid populært

Det er bestemt ikke uden grund, at en massiv træbordplade er blandt de mest populære bordplader. Det naturlige materiale gør, at du kan bruge træbordpladen som kontrast i både et minimalistisk køkken og stilrent køkken. Omvendt kan den massive bordplade også understrege hyggen og charmen i det klassiske køkken.

Dermed er den massive træbordplade et valg, der passer ind i de fleste køkkenstile. Det er også en af årsagerne til, at den massive træbordplade er en bordplade, der aldrig går af mode.

 

Bliver smukkere med årene

Før du vælger en træbordplade, skal du være opmærksom på, at direkte sollys påvirker massive træbordplader. Du vil derfor opleve, at træbordpladens farve ændrer sig over tid, og farven bliver ofte mere mørk og ensartet.

Det er en del af træbordpladens charme, som tilfører træbordpladen patina. Derudover giver det et naturligt særpræg, fordi der ikke er to træbordplader, der er ens.

Bordplade massiv træ everline
Marbodal - bänkskiva vitbetsad ek

Nemt at fjerne pletter og ridser

Kommer der pletter eller ridser på din massive træbordplade, er de lette at reparere og fjerne. Den daglige rengøring kan klares med en klud, der er opvredet i mildt sæbevand eller sæbespåner. Derudover kan du fjerne mindre ridser med sandpapir i korn 180.

Eksklusivitet uden merpris

Massive træbordplader har den fordel, at de udstråler eksklusivitet, uden de behøver at vælte budgettet. Bordpladen udgør en væsentlig del af det samlede køkkenbudget, og prismæssigt ligger massive træbordplader i et mellemleje.

Prisen varierer fra køkken til køkken - ønsker du en nøjagtig pris, kan du booke et gratis designmøde med en af vores køkkenkonsulenter.

Søger du et billigere alternativ, er en laminatbordplade muligvis det rette valg for dig. Omvendt er Corian® og marmorbordplader dyrere end de fleste bordplader i massivt træ.

Se alle slags bordplader

Holdbar løsning med minimal pleje

En massiv træbordplade har ind imellem brug for en oliering. For langt de fleste familier er det 2-3 gange i løbet af et år – og derfor kræver en massiv træbordplade slet ikke så meget vedligeholdelse, som mange tror.

Den massive træbordplade er olieret, når den bliver leveret, men du kan med fordel give den endnu en oliering, inden du tager den i brug. Vi anbefaler, at du sørger for at bruge den samme olie, som træbordpladen oprindeligt er behandlet med.

Oliebehandling beskytter og fremhæver særpræg

Har du forelsket dig en i bestemt træsort, kan du give træet en oliebehandling, der fremhæver årerne og træets varme glød. Det kan eksempelvis være med en klar-, hvid- eller sortolie, der underbygger netop det udtryk, du ønsker at fremhæve.

Oliebehandlingen sikrer desuden, at træbordpladen bliver mere modstandsdygtig over for vand og snavs, som den ikke suger til sig, når den er mættet af olie. Det gør træet mere levende og beskytter mod udtørring.

Ikon egetræ moodboard

Mærk træet på egen hånd

Det er altid en god idé, at du læser om fordelene ved en bestemt type bordplade. Men det giver en anden fornemmelse at se, opleve og mærke bordpladen.

Derfor anbefaler vi, at du kommer ned i din nærmeste Invita-butik. Her står vi klar med råd og kompetent vejledning, og hjælper dig gerne med at finde præcis den bordpladeløsning, der passer til dig.

Find butik

Få hjælp til at finde den rette bordplade til dit køkken

Vores køkkenkonsulenter hjælper dig godt på vej.