marmor

Bordplader i marmor

marmor

Er marmor et godt valg?

Marmor er et eksklusivt materiale med mange fordele. Bordpladen kræver dog den rette vedligeholdelse for at holde sig pæn. Til gengæld er den nem at rengøre i hverdagen. Før du vælger marmor til din køkkenbordplade, bør du være opmærksom på følgende:

  • Marmor findes i et utal af smukke og unikke farvevariationer
  • Du kan godt sætte varme ting på bordet i kort tid ad gangen
  • Brug skærebræt og bordskåner til at beskytte med ridser og høj varme
  • Materialet er meget holdbart, når det får den rette behandling
  • Marmor er lavet af sten, der kan suge væsker og snavs til sig
  • Syreholdige væsker som citrus og eddike kan ætse marmor
  • Marmor ligger i et mellem prisleje inden for køkkenbordplader

Alle typer af køkkenbordplader

Marmor er et naturmateriale

Marmor er skåret af naturlige kalksten, der består af mineraler, som er dannet gennem flere millioner år i havet. Det er mineralerne, der tilfører marmor forskellige farver og unikke mønstre.

Marmor er altid mat i poleringen, og vil med tiden få en flot naturlig patina. Små revner kan forekomme, men det har ingen betydning for bordpladens holdbarhed.

Marmor kan være blødt og porøst, men det findes i forskellige hårdhedsgrader, hvor det er de mest solide, der anvendes til bordplader.

Hos Invita er alle marmorbordplader fremstillet af 80% knust marmor og farvestoffer fra naturen. Det gør marmor velegnet som bordplade til både køkken og bad.

Marmor tilfører robusthed

En bordplade i marmor tilfører et køkken robusthed. Marmor er en solid bordplade, når den får den rette behandling. Marmorbordpladen er derfor et fornuftigt valg til dig, der ønsker en holdbar bordplade i et naturligt materiale med et unikt og levende design.

Overvejer du en marmorbordplade? Så læs med og find ud af, om det er en bordplade i marmor, du skal have i dit nye køkken.

Tåler marmor varme?

Marmor er et holdbart materiale, som tåler varme i kort tid ad gangen. Det betyder, at du godt kan sætte noget varmt fra dig kortvarigt på marmorbordpladen.

Glohede gryder og fade bør dog aldrig stå på et marmorbord uden bordskånere. Meget høj varme kan nemlig trække marmorstenens imprægnering og naturlige fedt ud af bordet. Det kan give pletter eller i værste fald revner i bordpladen.

Ønsker du en bordplade, der bedre tåler varme, er en bordplade i granit et godt valg.

Se bordplader i granit

Fjern pletter fra marmor

Marmor er natursten, der kan suge væsker og snavs til sig. En bordplade i marmor bør derfor ikke være i vedvarende kontakt med eksempelvis kaffe, rødvin, olier eller frugtsaft, som kan trænge ned i bordpladen.

Pletter bør dermed fjernes hurtigst muligt, så de ikke når at tørre ind i bordpladen. Det gælder især syreholdige pletter som eddike og citrussaft.

Den bedste måde at fjerne pletter fra marmor er ved at bruge en våd klud med et neutralt rengøringsmiddel.

Er pletten genstridig, kan der anvendes et specielt rengøringsmiddel, som er velegnet til marmor, da det ikke indeholder ætsende kemikalier.

Efter behandlingen bør marmorbordpladen altid vaskes godt efter med vand.

Vedligeholdelse af marmor

Vores marmorbordplader er behandlet med en beskyttende sanitets-gelcoat, der fungerer som en slags imprægnering, der mætter pladen, så fedt og snavs får svært ved at trænge ned i pladen.

Marmor bør behandles grundigt cirka en gang om året for at bevare imprægneringseffekten.

Marmor er forholdsvis nemt at rengøre. Til den daglige rengøring af mormorbordplader behøver du ikke andet end en klud, der er opvredet i varmt vand. Klude i mikrofiber er de mest skånsomme mod bordpladen.

Ved behov kan et neutralt vaskemiddel også anvendes på kluden. Rengøringsmidler der er særlig egnet til natursten, er det bedste middel til marmorpladen.

Det er værd at bemærke, at syre og blegemidler altid bør undgås på marmor, da det kan forårsage varige skader.

En slibning, der polerer marmoret er en mulighed, hvis din bordplade har fået varige skader fra eksempelvis syre. Her anbefaler vi altid, at du får en fagmand til at foretage slibningen.

Kundekøkken Athena Fusion Marmor

Hvad koster en bordplade i marmor?

En marmorbordplade er hverken den billigste eller dyreste bordplade, du kan vælge. Prisen for marmor ligger typisk i det samme prisleje som bordplader i granit.

Når du har forelsket dig i marmor, så vær opmærksom på, at det kan være svært at skaffe marmor af bestemte typer, da det er et begrænset naturmateriale, hvilket i nogle tilfælde kan påvirke prisen.

Få hjælp til at finde den rette bordplade til dit køkken

Vores køkkenkonsulenter hjælper dig godt på vej.