Bordplader i linoleum

En køkkenbordplade i linoleum er en moderne og bæredygtig løsning. Vælger du linoleum, får du en mat, naturlig og varm glød, som giver din bordplade et karakteristisk udtryk. Læs mere, og bliv klogere på, om du skal vælge linoleum til din bordplade.

Borplade linoleum

Hvad er linoleum?

Linoleum er et naturmateriale, der består af linolie, harpiks, træmel, kalk og farvepigmenter. Linoleum er et “levende” materiale, som har de egenskaber, at det både er antibakterielt og selvhelende, hvis der kommer små ridser i overfladen. Desuden er linoleum også antistatisk, der gør, at bordpladen ikke tiltrækker støv.

Da linoleum er et naturmateriale, vil materialet udvikle sig over tid, som gør, at bordpladen får en flot patina. Derudover giver den matte overflade og den bløde tekstur bordpladen et specielt look, som er et unikt kendetegn ved linoleum.

Book et møde med én af vores dygtige konsulenter

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved linoleum, men der er også få ting, som er værd at have i tankerne, hvis du overvejer en linoleumsbordplade. Læs nogle af fordelene og ulemperne her.

#1: Høj kvalitet og lang holdbarhed

Linoleum er kendt for at have et overflademateriale, som forener høj kvalitet og holdbarhed med design. Her får du en bordplade, der er behagelig som arbejdsbord, da det er blødt og varmt at sidde ved.

#2: Lyddæmpende og antibakteriel

Grundet det særlige materiale har linoleum en række positive effekter, som blandt andet gør, at linoleum er lyddæmpende og antibakterielt.

#3: Fedtede fingre ses ikke

Linoleum er nemt at holde pænt, da det er behandlet med en overfladefinish, som gør det antistatisk og derfor ikke tiltrækker støv og snavs. Som en ekstra bonus kan mærker fra fingeraftryk heller ikke ses på linoleums satinmatte overflade.

"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København

Gode overvejelser

Trods de mange fordele er der enkelte ting, du skal være opmærksom på ved linoleum. Her kan du læse om et par overvejelser, som kan have betydning for dig.

Tåler ikke høj varme

Linoleum er mere sårbart end mange andre materialer, og derfor kan en linoleumsbordplade ikke holde til at få sat varme ting på sig. Du bør altid sætte en bordskåner under dine varme gryder og pander.

Dybe revner kan ikke repareres

Er du uheldig at lave en dybere revne eller en stor plet på din linoleumsbordplade, kan de være svære at fjerne. En linoleumsbordplade kræver derfor, at du er ekstra nænsom, så du undgår dybe skader.

"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg

Et bæredygtigt valg

Med et stigende fokus på klima og bæredygtighed er det ikke så underligt, at linoleum er blevet et populært valg til køkkenbordpladen. Da linoleum består af organisk naturmateriale, er det nemlig én af de mest bæredygtige løsninger.

Ved korrekt vedligehold får du med en linoleumsbordplade en bæredygtig bordplade, der har et karakteristisk design og en lang levetid.

Desuden er linoleum nedbrydeligt, og det skader derfor ikke naturen, hvis bordpladen bliver kasseret. Vil du have miljøet i tankerne, når du køber et nyt køkken, kan du derfor med god samvittighed købe en linoleumsbordplade. 

 

Slimline

Kvalitet - uden at rippe budgettet

Vælger du en linoleumsbordplade, får du høj kvalitet for pengene. Materialet hører til i en mellem prisklasse, og du kan derfor vælge en linoleumsbordplade uden at ruinere dit køkkenbudget.

Ønsker du et billigere alternativ, kan du vælge en laminatbordplade, der stadig er flot og holdbar.

Se og mærk materialet

Vi anbefaler, at du ser og oplever linoleum, før du træffer dit valg. Kom forbi din nærmeste Invita-butik, hvor du kan se vores mange udstillinger og mærke de forskellige materialer.

Find din nærmeste Invita-butik

Vedligehold linoleumsbordpladen

Linoleum skal plejes og have behandling lidt ligesom en træplade - ellers risikerer du, at linoleummet revner. Får du derimod behandlet din linoleumsplade, vil ridser og revner trække sig sammen igen.

Kommer der pletter eller mærker på din linoleumsbordplade, bør du straks fjerne det, inden det trænger ned i materialet. Brug et neutralt rengøringsmiddel opløst i vand.

Du bør undgå at bruge syreholdige rengøringsmidler på linoleum, da du risikerer, at det udtørrer materialet, og får det til at sprække.

Spørg i din Invita-butik om hvilket plejemiddel, der passer til din linoleumsbordplade.

Slimline

Bordplade grøn linoleum

Mange farvemuligheder

Linoleum findes i et stort udvalg af farver, og du kan altid finde en farve, som passer til din stil og dit køkken. Der er derfor inden grund til at gå på kompromis med dine designdrømme.

Ønsker du et klassisk udtryk i dit køkken, kan du vælge en linoleumsbordplade i en naturlig farvevariant som grå, brun eller beige. Har du mere mod på at pifte køkkenet op med friske farver, kan du vælge en linoleumsbordplade i eksempelvis grøn, blå, lilla, rød eller orange.

Mange af farverne findes også i støvede varianter, og der er derfor utallige farvemuligheder, hvis du vælger at gå med en køkkenplade i linoleum.

Find dine drømmekøkkenmøbler

Skal vi hjælpe dig?

Er du i tvivl om, hvorvidt en linoleumsbordplade er noget for dig? Book et møde med en af vores dygtige designkonsulenter, og få kyndig vejledning, hvis du overvejer en bordplade af linoleum.

Book møde her

Designmøde