Bordplader i linoleum

En køkkenbordplade i linoleum er en moderne og bæredygtig løsning. Vælger du linoleum, får du en mat, naturlig og varm glød, som giver din bordplade et karakteristisk udtryk. Bliv klogere på mulighederne, og om du skal vælge linoleum til din bordplade.

Hvad er linoleum?

Linoleum er et bæredygtigt valg, da det er et organisk naturmateriale, der består af linolie, harpiks, træ mel, kalk og farvepigmenter. Linoleum er biologisk nedbrydeligt, og skader derfor ikke naturen, når det kasseres.

Med et stigende fokus på klima og bæredygtighed er det derfor ikke underligt, at linoleum er blevet et populært valg til køkkenbordpladen.

Slimline

Slimline

Det skal du vide,
før du vælger linoleum

Linoleum er kendt for at være et elegant overflademateriale, som forener høj kvalitet og holdbarhed med design. Her får du en bordplade, som er ekstremt behageligt som arbejdsbord, da det er blødt og varmt at sidde ved.

Et ekstra plus er, at linoleum har en lyddæmpende effekt. Der er således mange fordele at få øje på, men der er også tre ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger linoleum:

1. Tåler ikke høj varme

2. Kan ikke repareres

3. Er modtageligt overfor ridser

 

Få flere råd om bordplader i køkkenet

Kvalitet - uden at rippe budgettet

En anden fordel ved linoleum er prisen. Materialet hører til i en mellem prisklasse, og du kan derfor vælge en linoleumsbordplade uden at ruinere dit køkkenbudget.

Tip: Laminat kan vælges som et billigere alternativ, der stadig er flot og holdbart.

Birds

Linoleumsbordplade

Fedtede fingre ses ikke

Linoleum er et nemt materiale at holde pænt, da det er behandlet med en overfladefinish, som gør det antistatisk, og derfor ikke tiltrækker støv og snavs. Som ’cherry on the top’ kan mærker fra fingeraftryk heller ikke ses på linoleums satinmatte overflade.

Få inspiration til flere køkkenmaterialer

Vedligehold linoleumsbordpladen

Linoleum skal plejes og have behandling lidt ligesom en træplade - Ellers risikerer du, at linoleummet revner. Får du derimod behandlet din linoleumsplade, vil ridser og revner trække sig sammen igen. Spørg i din Invita-butik om hvilket plejemiddel, der passer til din linoleumsplade.  

Kommer der pletter eller mærker på din linoleumsbordplade, bør du straks fjerne det, inden det trænger ned i materialet. Brug et neutralt rengøringsmiddel opløst i vand.

Du bør undgå at bruge syreholdige rengøringsmidler på linoleum, da du risikerer, at det udtørrer materialet og får det til at sprække.

 

Tips og trends til dit køkken

Linoleumsbordplade

Brug bordskånere og forlæng levetiden

Et kendetegn ved linoleum er, at det er et holdbart materiale. Men det er også et blødt materiale, og det er derfor modtageligt over for ridser og brugsmærker ved normalt brug i køkkenet. Derudover kan linoleum ikke repareres, hvis først det går i stykker.

For at forlænge levetiden og undgå mærker, anbefaler vi, at du bruger bordskånere under vaser, kopper, varme gryder og pander samt underskål under urtepotter.

Mange farvemuligheder

Der findes et stort udvalg af farver til linoleum, som passer til tidens designtrends. Der er derfor ingen grund til at gå på kompromis med dine designdrømme.

Vælg for eksempel en bordplade i en klassisk, naturlig farvevariant som grå, brun og beige, der spiller godt sammen med køkkenfronter med farve på.

Alternativt kan du pifte køkkenet op med en linoleumsbordplade i en frisk farve. Det kunne være grøn, blå, lilla, rød, rosa eller orange, som alle findes i støvede toner.

 

Find dine drømmekøkkenmøbler

Køkkenøer

Birds

Se og mærk materialet

Med tiden får køkkenbordpladen i linoleum en flot patina. Derudover giver den matte overflade og den varme og bløde tekstur et særpræg, som giver bordpladen et unikt udtryk. Vi anbefaler, at du ser og oplever linoleum, før du træffer dit valg.

 

Find din nærmeste Invita-butik