Bordplade linoleum oliven grøn ikon

Bordplader i linoleum

En køkkenbordplade i linoleum er en moderne og bæredygtig løsning. Vælger du linoleum, får du en mat, naturlig og varm glød, som giver din bordplade et karakteristisk udtryk. Læs mere, og bliv klogere på, om du skal vælge linoleum til din bordplade.

Linoleum bordplade slimline

Hvad er linoleum?

Linoleum er et naturmateriale, der består af linolie, harpiks, træmel, kalk og farvepigmenter. Linoleum er et “levende” materiale, som har de egenskaber, at det både er antibakterielt og selvhelende, hvis der kommer små ridser i overfladen. Desuden er linoleum også antistatisk, der gør, at bordpladen ikke tiltrækker støv.

Da linoleum er et naturmateriale, vil materialet udvikle sig over tid, som gør, at bordpladen får en flot patina. Derudover giver den matte overflade og den bløde tekstur bordpladen et specielt look, som er et unikt kendetegn ved linoleum.

Én af vores dygtige konsulenter hjælper dig med at finde det rigtige materiale til dit køkken.

Book et møde

Bordplade linoleum oliven grøn ikon

Et bæredygtigt valg

Med et stigende fokus på klima og bæredygtighed er det ikke så underligt, at linoleum er blevet et populært valg til køkkenbordpladen. Da linoleum består af organisk naturmateriale, er det nemlig én af de mest bæredygtige løsninger.

Ved korrekt vedligehold får du med en linoleumsbordplade en bæredygtig bordplade, der har et karakteristisk design og en lang levetid.

Desuden er linoleum nedbrydeligt, og det skader derfor ikke naturen, hvis bordpladen bliver kasseret. Vil du have miljøet i tankerne, når du køber et nyt køkken, kan du derfor med god samvittighed købe en linoleumsbordplade.

Kvalitet - uden at rippe budgettet

Vælger du en linoleumsbordplade, får du høj kvalitet for pengene. Materialet hører til i en mellem prisklasse, og du kan derfor vælge en linoleumsbordplade uden at ruinere dit køkkenbudget.

Ønsker du et billigere alternativ, kan du vælge en laminatbordplade, der stadig er flot og holdbar.

Se og mærk materialet

Vi anbefaler, at du ser og oplever linoleum, før du træffer dit valg. Kom forbi din nærmeste Invita-butik, hvor du kan se vores mange udstillinger og mærke de forskellige materialer.

Find din nærmeste Invita-butik

Linoleum bordplade slimline

Mange farvemuligheder

Linoleum findes i et stort udvalg af farver, og du kan altid finde en farve, som passer til din stil og dit køkken. Der er derfor inden grund til at gå på kompromis med dine designdrømme.

Ønsker du et klassisk udtryk i dit køkken, kan du vælge en linoleumsbordplade i en naturlig farvevariant som grå, brun eller beige. Har du mere mod på at pifte køkkenet op med friske farver, kan du vælge en linoleumsbordplade i eksempelvis grøn, blå, lilla, rød eller orange.

Mange af farverne findes også i støvede varianter, og der er derfor utallige farvemuligheder, hvis du vælger at gå med en køkkenplade i linoleum.

Find dine drømmekøkkenmøbler

Vedligehold linoleumsbordpladen

Linoleum skal plejes og have behandling lidt ligesom en træplade - ellers risikerer du, at linoleummet revner. Får du derimod behandlet din linoleumsplade, vil ridser og revner trække sig sammen igen.

Kommer der pletter eller mærker på din linoleumsbordplade, bør du straks fjerne det, inden det trænger ned i materialet. Brug et neutralt rengøringsmiddel opløst i vand.

Du bør undgå at bruge syreholdige rengøringsmidler på linoleum, da du risikerer, at det udtørrer materialet, og får det til at sprække.

Spørg i din Invita-butik om hvilket plejemiddel, der passer til din linoleumsbordplade.

Få hjælp til at finde den rette bordplade til dit køkken

Vores køkkenkonsulenter hjælper dig godt på vej.