Guide til at vælge nye køkkenlåger

Dit valg af køkkenlåge får stor betydning for dit nye køkken, da netop køkkenlågerne udgør nogle af de største flader i et køkken. Lågerne bliver således i høj grad rammen for din køkkenstil. Det er også typisk køkkenlågerne, vi vælger først, når vi skal have nyt køkken. Derfor vil det ofte også være lågerne, der binder materialerne i køkkenet sammen i en større helhed. 

6 vigtige overvejelser

Vores erfaring viser, at du opnår det bedste resultat, hvis du ud over det æstetiske udtryk også overvejer det praktiske og funktionelle aspekt, når du skal vælge nye køkkenlåger. Stil dig selv disse spørgsmål, før du vælger køkkenlågens materiale:

    ■ Hvad er dine krav til vedligeholdelse og rengøring?

    ■ Har du legende børn eller husdyr, som kan ridse sarte materialer?

    ■ Hvilke nuancer skal fylde i dit køkken?

    ■ Hvilke låger passer bedst til køkkenets andre flader?

    ■ Skal dine låger være med eller uden greb?

    ■ Hvad er dit budget?

Åbner opad
"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

En køkkenlåge, der passer til dit behov

Du kan med fordel overveje, hvordan du bruger dit køkken, når du skal vælge nye køkkenlåger. Fedtede fingre og ridser skal ikke ende med at tage glæden fra dig. Overvej derfor, hvor meget rengøring og vedligeholdelse du ønsker.

Helt fri for vedligeholdelse bliver du aldrig i et køkken, der bliver brugt flittigt. Der er dog betydelige forskelle på vedligeholdelsesgraden fra materiale til materiale, som du kan se under de enkelte køkkenlågetyper.

Klassisk look

Vælg lågens materiale

Køkkenlåger findes i forskellige materialer og design. Hver især er de kendetegnet af bestemte karakteristika og egenskaber. Hos Invita kan du vælge mellem følgende typer af køkkenlåger:

  •  Finér
  •  Laminat
  •  Højglans
  •  Malede designfarver
  • ■ Glas (som tilvalg) 
"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg

Køkkenlåger i træfinér

Køkkenlåger i finér er til dig, der værdsætter naturlooket. Finérlåger ligner træ, men er det ikke, og kræver derfor ikke samme vedligeholdelse som massiv træ. Her får du en kvalitetslåge med en flot forarbejdning. 

Læs mere om køkkenlåger i træfinér.

Med øje for detaljen
Comet Newline modehvid/ eg mat hvid
"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup
Square

Robuste laminatkøkkenlåger

Med køkkenlåger i laminat får du en låge i den mest robuste kvalitet blandt alle materialetyperne. Kombinationen af et ekstremt slidstærkt materiale, der er nemt at rengøre og budgetvenligt, gør laminatlåger til et godt valg for mange.

Læs mere om køkkenlåger i laminat.

Gråt er hot
"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

En køkkenfront i højglans

Vælger du køkkenlåger, der er malet i højglansfarver, får du et stilrent og eksklusivt look. Med sin blanke overflade i tidsløse farver reflekterer højglanslågerne flot lyset og bidrager til et smukt lysspil i køkkenet.

Steeline
Mere skabsplads og nyt look
"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk
Invita Nordic Lysegrå

Malede køkkenlåger

Malede køkkenlåger er en løsning til dig, der sætter pris på en langtidsholdbar låge, der kommer i flere forskellige farver. Med en lækker og ensartet overflade får du en smuk køkkenlåge, der kan holde i mange år fremover.

Læs mere om malede køkkenlåger.

Urban finér eg mat hvid og Athena modehvid | Invita Køkkener
"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Tilvælg køkkenlåger i glas

Hos Invita har du mulighed for at kombinere dine nye køkkenlåger med glaslåger. Det giver en flot effekt, når du vælger glaslåger til dine overskabe.

Glasset giver dit køkken et personligt og let look på grund af det transparente materiale, som giver et kig til skabets indhold. Fedt og snavs ses lettere på glaslåger, men kan let fjernes med en opvredet klud.

Tip: Kombinér glaslågerne med belysning i skabet, hvilket giver en flot og eksklusiv effekt. 

Afslappet herskabsstil
Sound Unit

Sæt dit eget præg på køkkenlågen

Når du har valgt design og materiale til dine nye køkkenlåger, kan du dreje udtrykket i din personlige retning med dit valg af dels farve på lågen samt hvilket greb, du vælger til lågen. Grebet kan få en låge til at ændre helt udtryk, og det er med til at sætte stilen i dit køkken.

Find det køkkengreb, der passer bedst til dine låger. 

Garanti på kvaliteten

Hos Invita vil vi være sikre på, at du er tilfreds med dine nye køkkenlåger i mange år fremover. Derfor får du foruden 2 års garanti på selve lågen en udvidet livstidsgaranti på lågens hængsler og beslag.

Læs mere om vores garantier

Invita tilbyder skræddersyede løsninger i høj kvalitet

Hos Invita sætter vi en ære i, at vores materialer altid er i højeste kvalitet. Alle vores køkkener produceres på fabrikken i Ølgod af erfarne håndværkere. Skabene samles på fabrikken, så vi kan stå inde for kvalitet, styrke og stabilitet.

Vil du have en illustration på, hvordan dine køkkenlåger passer til udseendet i dit køkken, har du altid mulighed for at benytte vores Creative Lab 3D Designer, hvor du visuelt kan lege med illustrationer af lågedesign. 

3D designer