Køkkenindretning

Skab et funktionelt og hyggeligt køkken med den rette køkkenindretning. Vi guider dig til, hvordan du med få tiltag kan skabe en køkkenindretning, der opfylder alle dine behov.

Funktionel arbejdsgang med køkkentrekanten

Vi færdes mest omkring vask, kogeplade og køleskab i vores køkken. Dette kalder vi for "køkkentrekanten" - en imaginær trekant, der er vigtig at have for øje, når du skal indrette dit køkken. Ved at placere de tre arbejdsstationer tæt i køkkenet, så har du et godt fundament for en funktionel arbejdsgang og god køkkenindretning. 

Få gode råd til indretning af køkkentrekanten

Skab plads til de vigtigste arbejdsstationer

Dit køkken skal gerne være funktionelt, slidstærkt og rart at være i. Det er afgørende, at der er gode arbejdsforhold, så du har lyst til at tilbringe tid i køkkenet. Når du indretter dit køkken er det derfor vigtigt, at du tænker over, om du har plads til alt, hvad du skal bruge.

For at sikre de bedste arbejdsforhold i køkkenet, anbefaler vi, at du opdeler dit køkken i fem arbejdsstationer:

  • Tilberedningsplads
  • Kogeplads
  • Rengøringsplads
  • Mad- og køleskabsplads
  • Opbevaringsplads


Læs mere om de fem arbejdsstationer

Indretning af et lille køkken

I et mindre køkken kan pladsen hurtigt føles trang. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer det, du har mest brug for, og at du udnytter pladsen bedst muligt.

Hos INVITA har vi mange forskellige opbevaringsløsninger, så du får mest muligt ud af pladsen. Du kan fx skabe praktisk opbevaringsplads med sokkelskuffer, og hjørneskabene kan indrettes med praktiske drejehylder. Det er også en god ide at udnytte rummets højde med skabe, der går helt til loftet. 

Læs flere gode tips til indretning af det lille køkkenSkal vi hjælpe dig med din køkkenindretning?
Book et uforpligtende designmøde

Kombiner madlavning og hygge

Integrer køkken og stue i samme rum med en åben indretning, der skaber plads til både madlavning og hyggeligt samvær med familie og venner. Med en funktionel og gennemtænkt køkkenalrumsindretning kan du gøre rummet til hjemmets hjerte, der danner ramme om adskillige gode stunder.

Har du god plads i dit køkkenalrum, kan det være en fordel at indrette køkkenet med en køkkenø. Køkkenøen er med til at åbne køkkenet op og skabe en naturlig overgang fra køkken til stue. Du kan også skabe en rød tråd i det store rum ved fx at have samme bordplade i køkkenet som på spisebordet.

Læs hvordan du skaber det perfekte køkken alrum

Få mere opbevaringsplads med et viktualieskab

Ønsker du at have god plads til opbevaring af madvarer, så kan et viktualieskab være det helt rette at tilføje til dit køkken. Med god plads i hjemmet vælger nogle at lave et helt viktualierum, men et simpelt viktualieskab kan og gøre en stor forskel for dine opbevaringsmuligheder. 

Det smarte ved viktualieskabet er, at det ikke kræver den helt store ombygning. Det kan laves med skydedøre, som giver dig nem adgang til skabets indhold. 

Læs mere om mulighederne med et viktualieskab

Forny dit køkken med en køkkenrenovering

Går du og drømmer om at renovere dit køkken?
Et renoveringsprojekt kan hurtigt virke uoverskueligt, men det behøver det ikke at være. Hos INVITA står vi klar til at hjælpe dig med at komme i mål med din køkkenrenovering, så du kan få det køkken, du drømmer om. Læs mere om vores gode råd til, hvordan du griber din køkkenrenovering an. 

Læs mere om køkkenrenovering

Få inspiration til din køkkenindretning

ikon trælameller
Nordic køkken sand