Laminatlåger til køkkenet

Ved at vælge køkkenlåger i laminat til dit køkken får du budgetvenlige køkkenlåger, der både er flotte og ekstremt slidstærke. Laminatlåger kombinerer et flot udseende med en robust kvalitet, og er derfor ofte et godt valg.

Cover køkken med Fenix Laminat

Hvad er laminat?

Laminat er et kunstmateriale, som er fremstillet ved at presse flere lag af papir og lim sammen. Dette sker under meget højt tryk og temperaturer. Hos Invita har vi stort fokus på kvaliteten af vores køkkenlåger. Vi benytter derfor kun højtrykslaminat, som er den mest holdbare laminattype. Den slidstærke kvalitet på laminatlåger er perfekt, hvis du har legende børn eller husdyr, som kan give dine køkkenlåger en hård behandling. 

Laminat med trækant

På kanten af laminatlågerne er der limet en trækant, som fås i forskellige træsorter. Det giver laminatlågerne en flot finish. Du kan med fordel vælge en trækant, som går igen andre steder i køkkenet. Har du eksempelvis en bordplade i massivt træ kan du vælge en trækant i samme farve som bordpladen, hvilket skaber en vis kontinuitet.

Læs mere om bordplader i massivt træ

Farvemuligheder i laminatlåger

Hos Invita tilbyder vi laminatlåger i forskellige tidløse farver og design, så du har mulighed for at vælge den løsning, der passer til dig og dine behov.

Comet fåes i følgende farver:
Sky
Granit 
Frost

Cover fåes i følgende farver:
Sort
Torden
Timian 
Hassel
Havre

Kombinationen af tidløse farver og den ekstremt slidstærke kvalitet gør, at du får en køkkenlåge, der holder i mange år, og som du ikke bliver træt af at se på. Overfladen på køkkenlåger i højtrykslaminat bliver bestemt af papirets mønster, struktur og farve. Prøv eksempelvis vores nye sorte laminat, der med sin helt matte overflade ikke reflekterer lyset. Samtidig har denne laminat en behagelig overflade, der er antistatisk og antibakteriel.

Oplev alle vores farver

Everline træ greb comet låge
Cover skuffe fenix laminat

Undgå fugtige kanter

En gængs fejltagelse er ikke at være opmærksom på fugtige kanter på køkkenlågerne. Laminatlågers svage punkt er kanter og samlinger, hvor fugt har mulighed for at trænge ind under overfladen. Er lågerne fugtige i længere tid, kan du opleve, at overfladen begynder at bule ud, hvilket forstyrrer det ellers flotte udseende. Vær derfor opmærksom på at tørre køkkenlågerne af, hvis de bliver fugtige.

Dette råd gælder også køkkenlåger i træfinér.
Comet Newline skab

Fjern pletter fra laminatlåger

Er du uheldig, og har spildt eksempelvis gul karry, rødbedesaft eller lignende på dine køkkenlåger, så sørg for at fjerne pletterne hurtigst muligt. Overfladen på laminatlåger er ikke 100% lukkede. Derfor kan farver trænge ned i overfladen og forårsage en vedvarende misfarvning. Jo hurtigere du fjerner pletten, desto større chance er der for, at du kan fjerne pletten helt.
Athena køkken hvid

Genstridige pletter

Går pletten ikke væk ved brug af almindelige rengøringsmidler, kan du forsøge en blanding af 50% vand og 50% klorin. Dette fjerner de fleste genstridige pletter. Er klorinblandingen ikke nok, kan du forsøge at bruge acetone i stedet, som er en tand kraftigere. Efter denne behandling er det vigtigt at vaske køkkenlågen efter med vand, så klorinen eller acetonen ikke bleger lågen.

Laminatlåger holder i mange år

De slidstærke laminatlåger er nemme at vedligeholde. Følger du nogle simple råd, kan de holde i mange år:

  • Fjern pletter med det samme
  • Vær opmærksom på kanter og samlinger
  • Reparer skrammer hurtigt, så du undgår misfarvning
  • Tør lågerne af, hvis de bliver våde

Vedligeholdelse af laminatlåger

Laminat er et ekstremt slidstærkt materiale, som ved normalt hverdagsbrug kan holde i mange år. Det kræver ikke meget tid og energi at vedligeholde lågerne i hverdagen, hvilket er en fordel i en travl hverdag.

Den daglige rengøring kan klares med en opvredet klud, eventuelt tilsat sulfo, hvis der er behov for en mere grundig rengøring. Hvis du benytter sulfo, skal du huske at tørre køkkenlågerne efter med en fugtig klud for at undgå, at overfladen bliver fedtet.

Undgå ridser på laminat

Undgå at rengøre køkkenlågerne med ståluld og skurepulver, da disse midler vil ridse overfladen.

Athena køkken hvid

Book et gratis møde og start din køkkenrejse

Vi mødes digitalt, i butikken eller hjemme hos dig.