In between farver

I søgningen efter det perfekte hjem til indretningsarkitekt Camilla Graae og familien på syv faldt valget på en fin, gammel herskabelig villa i hjertet af Odense med højt til loftet, originale detaljer og masser af rum til forandring.

Camillas køkken - Nordic nanohvid med træskuffer

På en rolig villavej i Odenses Hunderupkvarter bor indretningsarkitekt og indehaver af eget indretningsbureau, Camilla Graae, med sin mand, tidligere professionel fodboldspiller Morten Bisgaard, og deres fem fælles børn.

Da familien overtog den gamle patriciervilla fra 1928 gennemgik boligen en gennemgående renovering, da Camilla og Morten ønskede at skabe et hjem, der var præcis, som de drømte om.

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

Alle væg-til-væg-tæpper blev fjernet, og til Camilla og Mortens store begejstring gemte der sig smukke gulve underneden. Samtidig blev der etableret nyt køkken og bad.

“Det var vigtigt for os, at bevare sjælen i huset og alle de fine detaljer. Vi valgte blandt andet at bevare det oprindelige gulv i spisestuen, som i virkeligheden er en smule for varmt og rødbrunt til min smag. Men gulvet er unikt og godt håndværk i eg og rosentræs finér, og på den måde er det uerstatteligt.”

Camillas køkken - Nordic nanohvid med træskuffer
Camillas køkken - Nordic nanohvid med træskuffer

Og netop spisestuen er blevet husets hjerte og det rum, hvor familien opholder sig mest, når de er samlet.

“Spisestuen ligger mellem køkkenet og stuen, så den er centrum i vores hjem. Vi kom fra et hus med åbent køkkenalrum, og det er rigtig rart at have fået separat spisestue nu. Der er kommet mere ro i køkkenet, og det er specielt rart, når vi har gæster, at vi kan lukke de franske døre og bare lade det hele flyde, mens vi hygger os i spisestuen. Det er sådan lidt på den gode gammeldags måde, hvor du får lyst til at servere portvin og cigarer til gæsterne.”

Camillas 5 bedste indretningstips
1. Hold dig konsekvent inden for den samme farveskala boligen igennem, og vælg nuancer der har nogenlunde samme undertone.
2. Vælg lamper, der understreger udtrykket. Spinkle sorte lamper giver kant og virker som skulpturer i rummet.
3. Blød det monokrome hvide, sorte og grå op med eksempelvis lidt rosa for at skabe lidt modspil.
4. Miks dine møbler, så der både er stramme og bløde, polstrede elementer. Det skaber en god balance og gør rummene rare at være i.
5. Brug tekstiler. Selvom din stil er monokrom og stram i farveudtrykket, bløder tekstiler helheden op. Brug bløde gulvtæpper og masser af lækre puder i afdæmpede douce nuancer.

Nordic-køkkenet fra Invita er et af husets helt store skatte. Her fik parret specialdesignet et klassisk, engelsk-inspireret køkken med smukke udskæringer, som passer til hjemmets stuklofter og klassiske, franske døre. For at fuldende stilen blev det gamle gulv revet op, og de fik lagt et klassisk sildeben. De sorte Mantis væglamper i grafisk udtryk giver et flot modspil og gør køkkenstilen spændende og moderne.

Farverne er ligesom i resten af villaen, holdt i afstemte,
afdæmpede nuancer, da det er denne farveskala, som
Camilla trives bedst i.

“Jeg vender altid tilbage til hvid og naturlig hørfarvet som base. Da vi flyttede ind, fik vi alle rum hvidmalede, indtil vi lærte huset og lyset at kende. Så er der siden kommet mere farve rundt omkring. Jeg er ret vild med ”in between colors”, som jeg lader mig inspirere meget af både i min private indretning og mit professionelle arbejde.”

Camillas køkken - Nordic nanohvid med træskuffer