Helene fik et nyt køkken og et ekstra værelse

Helenes nye køkken Henrik og Helenes fine gamle herskabslejlighed er blevet et velfungerende hjem for en moderne børnefamilie: Lejlighedens gamle køkken er blevet til børneværelse, og et nyt Invita køkken har gjort den tidligere spisestue til hjemmets centrum.
Køkken form
I-køkken
Helenes nye køkken
Helenes nye køkken

Det gamle køkken blev til børneværelse

”Vores gamle køkken var meget charmerende, men det var ikke særlig funktionelt. For os ville det fungere bedre at få et større køkken, der samtidig kunne fungere som familierum. Så ville vi til gengæld få et ekstra børneværelse” fortæller Helene. Helene fortalte konsulenten Klavs fra Invita om sine idéer, der straks kunne se mulighederne. Helene valgte derfor Invita til at føre familiens drømmekøkken ud i livet.

 

Respekt for det oprindelige

Det fine vitrineskab var oprindeligt 2 overskabe i det gamle køkken. Helene og hendes mand fik dem møjsommeligt taget ned, sat oven på hinanden, samlet og malet. ”Det er lidt rustik, men jeg synes ikke det gør noget, at man kan se, at det er godt brugt. Vi synes, det er vigtigt, at respektere og bevare noget af det gamle. Jeg kan godt lide tanken om, at vi har beholdt noget af det gamle køkken, og så giver det noget charme og varme til rummet.

3D-visualisering gjorde det nemt at sige ja

"Jeg havde først en idé om at få et klassisk køkken med fyldningslåger i stil med de smukke paneler", fortæller Helene. Men Klavs havde en anden idé: "Det skulle ikke ligne et traditionelt køkken, men være et familierum. Så jeg foreslog en løsning, der fremhævede panelerne i stedet for at efterligne dem". En naturtro 3D-visualisering af det færdige rum gjorde det nemt for familien at sige ja til Klavs' forslag.

 

Jeg er glad for, at jeg lyttede til Invita

”Når jeg går ud i køkkenet, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at de beslutninger, vi har truffet, er de rigtige. Det var helt rigtigt at vælge overskabene fra – og så er jeg superglad for, at vi lyttede til Invita og valgte et moderne og enkelt køkken fremfor et klassisk landkøkken”, understreger Helene.

 

Det moderne og det klassiske

"De smukke herskabslejligheder i København er fra en tid, hvor køkkenet typisk lå bagerst i lejligheden og var noget, som tjenestefolkene brugte. I dag er køkkenet et samlingsrum, og så vil mange have glæde af at flytte det, så det får en central plads i lejligheden. Ofte med en bonus i form af et ekstra værelse”, forklarer Klavs fra Invita.

Helenes nye køkken
"Jeg vidste ikke, man kunne blive så glad for en vandhane - men jeg er superglad!"
Helene

Flex-induktion og diskret udsugning

Helene har valgt Flexinduktion med 2 definerede kogezoner og en flexzone, der automatisk tilpasser sig grydens størrelse og kun varmer, hvor det er nødvendigt. Udsugningen er et diskret emfang, der kommer op af bordet. ”Når vi nu har fravalgt overskabe, skulle vi selvfølgelig ikke have et stort grimt skrummeL hængende i loftet”, understreger Helene.

 

Masser af lækre detaljer

Helenes nye køkken blev et Athena i sort eg med gennemgående åretegninger og sorte lædergreb. Valget af bordplade faldt på corian, så man helt undgik samlinger. ”Lædergrebene fungerer rigtig fint. De er lidt rå, og så er de rare at røre ved. Det er også en fin detalje, at åretegningerne i træet er gennemgående", fortæller Helene.

Om dette køkkenBordplade

Corian

Konsulent

Klavs fra Invita