Guide: Vælg det rigtige spejl til badeværelset

Spejlet er automatisk badeværelsets blikfang, som du uundgåeligt vil rette øjnene mod. Vi guider dig til, hvad der er det rette valg for dig, og hvordan du kan lade dit valg afspejle din stil.

Ikon

Hvordan vælger du det rigtige spejl?

Et spejl giver liv til badeværelset. Det kan ofte være den dekorative faktor, der giver badeværelsesindretningen karakter. Spejlet bruger du hver dag, så det er vigtigt, at du er tilfreds med det, du vælger.

Her får du fem overvejelser, når du skal vælge nyt badeværelsesspejl:

 ■ Hvor mange er I om pladsen foran spejlet?

 ■ Hvad er den optimale placering?

 ■ Skal spejlet være en kontrast til eller matche badeværelsets stil?

 ■ Skal der være lys i spejlet?

 ■ Har du brug for praktisk opbevaring bag spejlet?

Stort eller lille spejl?

Et stort spejl kan få badeværelset til at virke større, da det forlænger rummet. Det er således genialt til små badeværelser.

Store spejle er drømmen, når man skal gøre sig klar, særligt hvis I er flere om pladsen foran spejlet. Samtidig med at det kan være praktisk, giver den store blanke overflade et elegant udtryk til badeværelset.

Dit spejl bør ikke være bredere end dit badeværelsesmøbel, da det skaber en ubalance. Derfor kan alle spejle tilpasses i størrelse, så det passer til dit badeværelsesmøbel.

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

Urban

Firkantet eller rundt spejl?

Runde spejle kan være en flot kontrast til badeværelsets mange firkantede former. Ulempen ved et rundt spejl er, at der er mindre spejlplads sammenlignet med et firkantet spejl.

Er du ikke til det helt runde spejl, kan du vælge et ovalt spejl. De afrundede kanter er et spændende alternativ til det klassiske firkantede spejl.

Everline

Hvor højt skal spejlet hænge?

Placeringen på væggen afhænger af spejlets type og form, men som udgangspunkt bør spejlet hænge i øjenhøjde med husets laveste voksen. Vær dog opmærksom på, at hjemmets højeste beboer også kan se hele sit ansigt.

Tip: Det kan være en fordel, at spejlet ikke går helt ned til vasken, hvis du gerne vil undgå vandsprøjt på spejlet.

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Skab et personligt badeværelse

Drømmer du om et badeværelse, der skiller sig ud, kan det være, du skal nytænke spejlets form. Spejle har en æstetisk effekt og de er effektive, når du vil pifte et neutralt badeværelse op.

Der findes mange forfriskende alternativer til de klassiske former. Du kan for eksempel give dit badeværelse et moderne look med et spejl med en ottekantet-form eller et dråbeformet spejl, hvis form giver badeværelset et blødere udtryk  

Find flere tips til at indrette et personligt badeværelse

Flot badeværelse i egetræ - model Everline fra Invita

Athena

Sæt stemningen med en ramme

En ramme om spejlet giver en pæn afslutning og skaber ekstra blikfang. Hvis dit badeværelse er holdt i hvide eller neutrale farver, kan en ramme give en skøn kontrast.

Du kan for eksempel vælge en ramme i træ, som giver et blødt og varmt look til badeværelset. Vil du omvendt give dit badeværelse kant, kan du vælge en sort ramme.

Drømmer du om et eksklusivt glam-look, er en guldramme om spejlet en oplagt mulighed.


Få 11 uundværlige fifs til dit nye badeværelseSpejl med eller uden lys?

Spejle med integreret lys giver en spændende og anderledes lyseffekt til dit badeværelse. For at opnå optimal lyskomfort på dit badeværelse, skal du kombinere med en anden lyskilde.

Der findes tre lystyper til spejle: Back-light, Mirror-light og Top-light. Læs mere om de forskellige lystyper nedenfor.

Spastemning med back-light

Back-light er til dig, der drømmer om et badeværelse med plads til wellness- og spastemning. Spejle med back-light giver et indirekte lys, som reflekteres på væggen bag spejlet. Denne type spejl kalder på luksus, afslapning og velvære.

Birds

Athena Inframe

Gå ikke på kompromis med belysning

Mirror-light er til dig, der ikke vil gå på kompromis med den perfekte belysning. Spejltypen har integreret og regulerbart lys i begge sider af spejlet, og giver den optimale belysning, når make-up og barbering skal være knivskarp.

Mirror-light spejle fås i højdemålene 68 cm, 84 cm og 100 cm, mens spejlbredden tilpasses dine ønsker.

Spejle med top-light har indbygget lys i den øverste del af spejlet, og giver ligesom mirror-light god belysning til hverdagens spejlsessioner.

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Spejl og opbevaring i én løsning

Skabsspejlet er til dig, der ønsker et multispejl med indbygget opbevaring. Skabsspejle fås til skydelåger, som forener det elegante og det praktiske i én løsning. Alternativt kan du vælge et skabsspejl med spejllåger på begge sider, hvor du kan inspicere frisuren fra alle vinkler.

Få inspiration til skabsspejle fra Invitas katalog

Invita Bad katalog