Grøn bliver en ny klassiker

Grønt er godt – også i køkkenet. Farven er blevet trendy igen og spås en stor fremtid i boligen. Hos INVITA har vi givet vores bud på det grønne køkken.

Northern Shaker Olivengrøn endereol

Køkkenet Northern Shaker i farven Oliven.

Grøn bliver en ny klassiker


”Den grønne farve signalerer natur, sund mad og ro. Mange lever et hektisk liv, så hvem vil ikke gerne trække lidt af naturen og roen med ind i boligen? Det behov ligger bag vurderingen af, at grønt bliver en ny klassiker på farveskalaen. Det er en meget stærk trend i boligindretningen,” siger marketingdirektør fra INVITA.

Den grønne farve kan stå alene eller kombineres med andre naturlige farver og materialer, f.eks. træ, marmor og messing.

Se alle vores køkkener

Grøn bliver en ny klassiker

”Den grønne farve har potentiale til at blive en klassiker. Farven virker beroligende, forbinder os med naturen og kan mikses med en lang række andre naturlige farver og materialer. Eksempelvis er det flot at kombinere den grønne farve med en mørk sandgrå på andre moduler i køkkenet. Den sandgrå kan også gå igen på væggene. Det giver et harmonisk og afdæmpet udtryk, som er rart at være i”.

Udforsk Square Salvie

Nordic Olivengrøn.

Køkkenet Nordic i farven Oliven.

Kombiner med andre naturfarver og -materialer

Andre naturlige farver som f.eks. sort, grå eller vores Jordnære farver passer flot til grønne køkkenelementer. Den grønne farve matcher også andre materialer som kernelæder og træ – både lyse og mørke træsorter.

”Det er igen blevet trendy at benytte træ på væggene efter i mange år at have været dømt ude. Træ på væggene er i høj grad med til at skabe hygge. Tænk bare på de høje paneler, som vi bl.a. kender fra de gamle villaer og herskabslejligheder”.

En hyggekrog får også plads i flere og flere køkkener igen. Den kan have flere funktioner, f.eks. indbygget opbevaringsplads og indbyder til at slå sig ned, når der er puder og hynder.

Se vores køkkenserie Nordic

Marmor og messing

Naturlige farver passer godt med naturlige materialer som f.eks. marmor, der igen er blevet et populært materiale til bordplader i køkkenet. Hos de fleste må udtrykket gerne være enkelt og afdæmpet. Dog gerne med få undtagelser. Det personlige fingeraftryk kan f.eks. vises ved at vælge en messingvandhane, som lyser op og understreger den personlige stil.

Få inspiration til messing i køkkenet

Se vores marmorbordplader

Northern Shaker Olivengrøn Tallerkenrække endereol

Køkkenet Northern Shaker i farven Oliven med marmorbordplade og messingvandhane.