Liv køkkenet op med messing

Bring luksusfølelsen ind i køkkenet med detaljer i messing. Et gyldent greb eller et skinnende armatur kan være dét, der gør hele forskellen og løfter køkkenet til nye højder.

Athena køkken hvid

Messing er kommet for at blive

Trends kommer og går, men det gyldne metal er mere end bare en trend. Messing er et holdbart materiale, der forener klassisk og moderne stil.

Har du en forkærlighed for uforgængelige og naturlige råstoffer som træ, granit og metal, kan messing være det rette materiale i din køkkenindretning.

Se og lær mere om materialer til køkkenet.

Smukke ”pletter” af messing

Messing er et smukt ædelmetal, der skal strøs med en sofistikeret hånd, da det kan virke overvældende, hvis ALT er gyldent. Derfor er køkkenets mindre flader særligt gode til de gyldne finesser.

Du kan eksempelvis vælge messing til dine køkkengreb, armaturet, knage til viskestykker, lamper og udvalgte køkkenredskaber.

Få mere inspiration i køkkengalleriet


Perfekt match til det nordiske køkken

Messing er nemt at integrere i køkkenet, hvis du vælger en vask, et armatur eller greb i messing. Den gyldne kontrast klæder den nordiske stil med træ og kølige farver perfekt.

Bliv inspireret af vores nordiske landkøkken med messing.

Oplev modellen Nordic

Square køkken sort

Skab kontraster med messing

Mestrer du kunsten at skabe effektfulde kontraster, kan resultatet overgå selv dine vildeste køkkendrømme.

Messing er en naturlig kontrast til de fleste køkkenmaterialer. Det kan eksempelvis være virkelig flot med en vask i hvid porcelæn eller granit sammen med greb og armatur i messing.

Er et armatur i messing praktisk?

Messing er forholdsvis nemt at vedligeholde, og det kan sagtens bevare sin flotte gyldne farve – ellers ville det ikke blive anvendt i køkkenet, hvor kun solide materialer hører hjemme.

Desuden er kalk hverken mere eller mindre synligt på en vask eller et armatur i messing end på andre materialer.

 

Ændrer messing farve?

Når messing er lakeret eller patineret, ændrer det ikke udseende over tid. Messing i køkkenet er typisk behandlet med en blank lakering, som holder det fra at anløbe og ændre farve. Nogle producenter leverer armaturer i bruneret messing, som har en unik patineret overflade, når det tages i brug.

Vær opmærksom på, at ubehandlet blank messing kræver polering for at bevare det blanke look. Ubehandlede ædle metaller opnår med tiden en smuk patinering i takt med, at det udsættes for vand og luft. Det skyldes en oxidering, hvor metallet danner et nyt lag for at beskytte underlaget. Det nye lag er typisk mere mat og lidt mørkere i farven.

 

Messing til det store og lille køkken

Messing kan løfte hele køkkenlooket, uanset om du har få eller mange kvadratmeter. I et lille køkken kan små messingdetaljer lyse op og skabe blikfang, mens messing kan give en ekstravagant effekt i et stort køkken, hvor det kan få lov at fylde mere.

Eksperimentér i 3D

Athena Comet højskabe egefiner hvid laminat