Presse og medier

Lækkert mix and match køkken i jungle grøn fra Invita
Lækkert køkken i jungle grøn og grå
Lækkert køkken i jungle grøn og grå
Lækkert køkken i jungle grøn og grå
Lækkert mix and match køkken i jungle grøn fra Invita
Invita køkken i Jungle grøn

Grøn bliver en ny klassiker

Grønt er godt – også i køkkenet. Invita er klar med et nyt køkken i grønt. Farven er blevet trendy igen og spås en stor fremtid i boligen. Den grønne farve kan stå alene eller kombineres med andre naturlige farver og materialer, f.eks. træ, sandgrå, marmor og messing.

”Den grønne farve signalerer natur, sund mad og ro. Mange lever et hektisk liv, så hvem vil ikke gerne trække lidt af naturen og roen med ind i boligen? Det behov ligger bag vurderingen af, at grønt bliver en ny klassiker på farveskalaen. Det er en meget stærk trend i boligindretningen,” siger marketingdirektør Helle Fyllgraf, fra Invita Køkkener.

Invita taler om ’Go Green’, fordi det er mere end bare en farve på et køkken. Det grønne køkken rammer en livsstil, hvor flere og flere ønsker at leve mere grønt, by-haver skyder op og grønne planter rykker ind i alt fra køkkenet til sove- og badeværelset.

Grøn bliver en ny klassiker

”Den grønne farve har potentiale til at blive en klassiker. Farven virker beroligende, forbinder os med naturen og kan mikses med en lang række andre naturlige farver og materialer. Eksempelvis er det flot at kombinere den nye grønne farve – jungle – med en mørk sandgrå på andre moduler i køkkenet. Den sandgrå kan også gå igen på væggene. Det giver et harmonisk og afdæmpet udtryk, som er rart at være i,” siger Helle Fyllgraf.

Kombiner med andre naturfarver og -materialer

Andre naturlige farver som f.eks. sort, grå eller jordfarver passer flot til grønne køkkenelementer. Den grønne farve matcher også andre materialer som kernelæder og træ – både lyse og mørke træsorter.

”Det er igen blevet trendy at benytte træ på væggene efter i mange år at have været dømt ude. Træ på væggene er i høj grad med til at skabe hygge. Tænk bare på de høje paneler, som vi bl.a. kender fra de gamle villaer og herskabslejligheder,” siger Helle Fyllgraf.

En hyggekrog får også plads i flere og flere køkkener igen. Den kan have flere funktioner, f.eks. indbygget opbevaringsplads og indbyder til at slå sig ned, når der er puder og hynder.

Hygge og personlig stil

”Vi begynder også at se en indretning i køkkenet med åbne hylder, hvor der er plads til forskellige ting og dermed også klart viser, hvem der bor i boligen. Det skal ikke bare se godt ud og vise, hvem vi er. Det skal også gøre livet i køkkenet lettere, når mange ting er lige ved hånden.

Marmor og messing

Naturlige farver passer godt med naturlige materialer som f.eks. marmor, som igen er blevet et populært materiale til bordplader i køkkenet. Hos de fleste må udtrykket gerne være enkelt og afdæmpet. Dog gerne med få undtagelser. Det personlige fingeraftryk kan f.eks. vises ved at vælge en messingvandhane, som lyser op og under-streger den personlige stil.