Invitas historie

Invita blev grundlagt


Den 1. april 1974 blev Invita Køkkener grundlagt af snedkermester Leif Nygaard.
Leif Nygaards ønske var at skabe personlige køkken- og badløsninger i høj kvalitet og til rimelige priser.

Fabrikken voksede


Leif Nygaards nyopstartede køkkenvirksomhed blev hurtigt en succes. I 1976 blev fabrikken i Bording udvidet hele to gange. Først til 1000 km2 og senere til 1900 km2.

10 års jubilæum


Kort før Invitas 10 års jubilæum blev den nye fabrik i Bording på 10.000 km2 taget i brug. Den rummede et fuldautomatisk maskinanlæg, som gjorde produktionen til én af Nordeuropas mest moderne og effektive fabrikker. Samme år blev Invita omdannet til et aktieselskab med Leif Nygaard som adm. direktør og hovedaktionær.

Nyt showroom tæt på fabrikken


I 1986 købte Leif Nygaard ejendommen på Fabriksvej 3 i Bording. Denne blev indrettet med mødelokale samt showroom på 400 km2.
""Invita" betyder inventar på latin. Det er et godt navn, fordi det ikke indeholder æ, ø og å, og det kan bruges over hele verden. "
Leif Nygaard
Stifter af Invita

Invita startede egen fremstilling af bordplader


Invita begyndte at fremstille egne bordplader i laminat. Dette foregik på en 1100 km2 bordpladeafdeling tæt på butikken i Bording. Bordpladeafdelingen fik navnet Invita Bordplader.

Positiv udvikling


Leif Nygaards forretning var fortsat i positiv udvikling, og i år 1997 opnåede Invita en omsætning på 150 mio. kr., og en markedsandel i Danmark på 10,4%.

Invita blev opkøbt af Norema

Invita Køkkener A/S blev overtaget af den norske køkken- og møbelkoncern Norema ASA. Norema ASA blev med opkøbet af Invita den næststørste køkkenudbyder i hele Norden.

En del af Nobia Group


I september 2000 blev Invita en del af Europas største køkken-koncern, svenske Nobia Group.

Det første grebsløse køkken


Invita lancerede, som de første på markedet, et grebsløst køkken - Futura.

Se alle vores køkkenmodeller

Invita lancerede skuffer med EasyTouch


Invita lancerede, som de første på markedet, EasyTouch med motoriserede skuffer.
 

Ny direktør


Leif Nygaard fratrådte sin stilling som adm. direktør 35 år efter opstarten af Invita Køkkener. Nobia indsatte HTH’s direktør Henrik Karup Jørgensen som ny adm. direktør.

Produktionen flyttede til Ølgod


Fabrikken i Bording lukkede, og hele produktionen flyttede til Nobias andet produktionssted i Danmark – HTH Ølgod. Invita fortsatte som selvstændigt brand men med hovedkontor i Ølgod. Langt hovedparten af de 200 kolleger fra produktionen i Bording blev opsagt. Omkring 20 kolleger fra administrationen flyttede med til Ølgod.

Se dit køkken i VR


Invita lancerede, som de første på markedet, VR præsentationer af køkkenløsninger, så kunden kunne få en virtuel oplevelse af at stå i sit kommende Invita køkken.

Prøv vores 3D køkkendesigner

En del af Local Jewel Brands


Nobia reorganiserede sine brands, så Invita nu blev en del af i Local Jewel Brands sammen med svenske Marbodal og norske Sigdal. I 2022 kom det finske brand Novart også med i Local Jewel Brands.

Nyt hovedkontor i Aarhus


Invitas hovedkontor flyttede til et nyt, fælles Nobia salgshovedkontor i Tilst, Aarhus. Produktionen fortsatte i Ølgod.

50 års jubilæum


Invita fejrer 50 års jubilæum og lancerer et nyt, moderne køkkenkoncept med inspiration fra 70’erne.

Oplev Invitas jubilæumskøkken