Rustikt køkken med maskulin appel

Det rustikke køkken er en autentisk oplevelse, der taler til kreativiteten hos ethvert madøre. Det er et ægte madværksted, hvor du kan partere, ælte og svinge pander rundt.

Den moderne mand går i køkkenet

I takt med en stigende interesse for madlavning bevæger flere mænd sig ind i køkkenet. Der er status i at være dygtig ved gryderne.

Det har medvirket til, at mænd i større grad ønsker at sætte sit præg på køkkenet. Her kan en rustik køkkenstil med maskuline toner vække passionen og få hankøn til at føle sig hjemme.

Den maskuline vibe er moderne

Den rustikke køkkenstil med de rå, mørke, enkle og solide materialer giver et maskulint præg, som er både moderne og hyggelig på samme tid. Det rustikke køkken er derfor ikke forbeholdt mænd. Det tiltaler også kvinder.

Bliv inspireret af de 5 must-have arbejdsstationer i køkkenet

Sådan får du et rustikt køkken

Når du som mand vil gøre køkkenet til din legeplads, skal omgivelserne harmonere med dine smagsløg. Det sikrer du ved at fokusere på rustikke, maskuline elementer:

  • En mørkere farveskala
  • Solide materialer
  • Funktionalitet og gadgets
  • Praktisk indretning
  • Enkelt design

En lidt mørkere farveskala

Mørke, dæmpede farver giver en maskulin vibe. Gå efter naturtro farver som grå, blå og grøn. Blander du farven med autentiske materialer som træ, stål og læder får du en mere gennemført maskulin indretning.

Vil du undgå, at de mørke farver bliver for dominerende, kan du bløde op med lyse nuancer på enten væggen, gulvet eller overskabene. Det skaber en flot kontrast.

Solide materialer med maskulin kant

Du kan understrege den rustikke stemning med robuste materialer. Vælg eksempelvis fliser til væggen, så den bliver praktisk at tørre af. Fliserne giver køkkenet et industrielt look, hvis råhed matcher den rustikke stil perfekt.

Gå efter kvalitetslåger, som eksempelvis malede køkkenlåger, der er langtidsholdbare, eller laminatlåger, som er kendt for deres robusthed. Til bordpladen kan du vælge stål, granit, marmor eller silestone, som er blandt de mest hårdføre materialer.

Prioritér funktionaliteten

I det maskuline køkken er fascinationen for gadgets og komfort værd at bemærke. Der er flere måde at skabe blær-effekt på. Eksempelvis med Siemens Home Connect, som gør det muligt at tjekke køleskabet og tænde for ovnen fra mobilen.

En anden måde at øge funktionaliteten på er ved at indrette køkkenet med elevatorskuffer, som gør det lettere at nå det, der gemmer sig bagerst i skabene.

Bordintegreret og støjsvagt emfang, en quooker eller en koldtvandshane fra Zego Water vil helt sikkert også få de fleste øjenbryn til at løfte sig.

Endelig vil et viktualierum og et vinkøleskab sætte trumf under køkkenets funktionalitet.

Få mere inspiration i vores kataloger.

Åben opbevaringsplads

Nips og pynteting er ikke en prioritet i det rustikke, maskuline køkken. I stedet kommer køkkenredskaberne implicit til at fungere som pynt, fordi de står fremme på bordet eller på åbne køkkenhylder.

Det skaber en hyggelig og personlig stemning, at der er kig til køkkengrejet. Fordelen er også, at det er nemt at få fat i de redskaber, der skal bruges til madlavningen.

Se også: Det åbne køkken kombinerer madlavning og hygge.

Enkelt, simpelt og minimalistisk design

Jo mere enkelt, jo bedre. Det er mantraet i det maskuline køkken. Her kan du med fordel gå efter et råt køkkendesign med rene linjer. Især det grebsfrie køkken kan her være at foretrække.

Se eksempelvis model Square med moderne snit, den grebsløse model Ikon i massivt træ eller Dark nature i eksklusivt mørkt træfinér.

Et rigtigt madværksted

Den rustikke køkkenindretning signalerer madværksted. Det er et godt match til manden, der som en anden il maestro vil komponere indbydende retter.

I madværkstedet er der plads til at eksperimentere. Her er det ok at spilde. Materialerne er robuste, og de kan holde til at blive arbejdet ved. De fleste materialer vil med tiden få en patina, som vidner om tilfredsheden ved alt, hvad der er skabt i køkkenet.