Landkøkkenet emmer af hygge

Glem hverdagens stress og jag, og lad dig forføre af landkøkkenets idyl. I et landkøkken er der plads til at forkæle både smagsløg og køkkenindretningen.

Landkøkken i 3 stilarter

Landkøkkenet er en elegant modsætning til det minimaliske og grebsfri køkken. Kært barn har mange navne, og der findes forskellige stilarter inden for betegnelsen ”landkøkken”:

  • Fransk landkøkken
  • Klassisk landkøkken
  • Moderne landkøkken


Men hvad er forskellen? Det vil vi forsøge at gøre dig en smule klogere på. Vi kan starte med at afsløre, at fælles for hver stil er, at der er kælet ekstra for detaljegraden.

Oplev alle vores landkøkkener

Northern Shaker Olivengrøn endereol
Square køkken sort

Fransk landkøkken: Hjemmebag og samvær

Kendetegnet ved det franske landkøkken er, at der er rigeligt med plads. Den ekstra plads i køkkenet giver mere arbejdsplads, som du kan bruge til at udfolde dine kogekundskaber med hjemmebag.

Derudover indeholder det franske landkøkken ofte en køkkenø, der kan bruges som arbejds- eller spiseplads.

Et mere rustikt køkken

Det traditionelle franske landkøkken er rustikt, og det er mørkere i farverne, end hvad der ellers er kutyme i Skandinavien.

Detaljerne i det franske landkøkken er dog ikke at kimse ad. De er romantiske og charmerende, og har været inspiration til både det klassiske og moderne landkøkken.    

Klassisk landkøkken: Kærlighed som hovedingrediens

Det klassiske landkøkken er populært som aldrig før. Det skyldes hovedsageligt, at vi gerne vil kæle for maden – og kærlighed er hovedingrediensen i det klassiske landkøkken.

I det klassiske landkøkken er der, ligesom i det franske landkøkken, god arbejdsplads. Der er plads til at trække stikket ud, og lade batterierne op med et glas rødvin over et veltilberedt måltid.

Kælet for detaljerne

Der er kælet for designet og detaljerne i det klassiske landkøkken, hvor låger med smukke fyldninger kombineret med vitrineskabe, skaber et rum, der er velegnet til hyggestunder.

Der er fokus på enkelthed, hvor stilrene detaljer gør, at køkkenet fremstår i et rent look. Farverne fremstår lysere end i det franske landkøkken, hvilket gør det klassiske landkøkken velegnet til moderne hjem. 

Se vores køkkenserie Nordic

Nordic køkken hvid
Nordic køkken sand

Moderne landkøkken: Romantik og charmerende detaljer

Det moderne landkøkken er nordisk kultur kombineret med romantiske detaljer. Det kommer til udtryk i vores køkkenmodel Nordic, hvor de charmerende detaljer fra det klassiske køkken går hånd i hånd med skønne og velgennemtænkte køkkenløsninger. 

I det moderne landkøkken er der mere plads til leg – både når du skal udforme køkkenet, men også efter køkkenet er monteret.

Du kan lege med farverne, og derved sætte dit eget personlige touch på det moderne landkøkken. Derudover kan du vælge køkkengreb, der understreger den stil, du ønsker i dit landkøkken. 

Skal vi hjælpe dig på vej?

Book et gratis designmøde og lad os hjælpe dig med at designe det perfekte landkøkken til din bolig.