5 store køkkentrends i 2024

En øget bevidsthed om bæredygtighed og tidløst design. Men også træ, rustfrit stål og block-thinking. INVITA fremhæver fem store køkkentrends at holde øje med i 2024.

Tendenserne repræsenterer en kombination af æstetik, funktionalitet og holdbarhed. Noget der er vigtigt for nutidens køkkendesign. I 2024 er der fokus på at skabe balance mellem moderne indretning, personlig stil og tidløst design.

1: Materialevalg, der skaber karakter
I 2024 vil vi i stigende grad se stål blive brugt som materialevalg i køkkenet. Ved at bruge rustfrit stål på bordpladen og som backsplash skaber du et køkken med karakter, hvor funktionalitet og design er i fokus.

Træ har også en fremtrædende rolle blandt køkkentrends i 2024. Ved at bruge træ på både skabe og låger, skabes effekten af et skræddersyet, veldesignet køkken.

2: Grønne toner med inspiration fra 70'erne
Grøn i alle dens former er en tilbagevendende farve i 2024. I INVITAs nye jubilæumskøkken er der hentet inspiration fra 70’ernes design og skabt en rolig, grøn farve, der skaber en varm atmosfære i køkkenet.

Oplev jubilæumskøkkenet


3: Kombiner forskellige designudtryk
Design-ideen ”Block-thinking”, hvor to forskellige designudtryk mødes, bliver mere og mere populær. Design den ene del af rummet med iøjnefaldende og modige materialer, og kombiner med blødere nuancer i den anden del. Det skaber et personligt udtryk, som kan mixes på mange måder.


4: Åbne hylder og vitrineskabe
En hylde er både praktisk og æstetisk – helt i tråd med den balance, vi stræber efter i 2024. En tilbagevendende trend er at bruge et materiale på bordplade eller backsplash og bruge samme materiale på en åben hylde, hvor du kan fremvise dine yndlingsfund i køkkenet.

Et vitrineskab giver dig mulighed for at præsentere en personlig og visuel udstilling af dit smukkeste porcelæn og andre favoritter. Du kan skabe en visuel dybde i køkkenet, som kan gøre rummet mere levende og interessant. Vitrineskabe passer også til de fleste køkkenstile.


5: Altid bæredygtigt
Bæredygtighed er en vedvarende køkkentrend, som nu føles mere relevant end nogensinde. Integrer bæredygtige og langtidsholdbare valg i dit køkken ved at inddrage loppefund eller forny gamle køkkenelementer i stedet for at smide det ud. Det handler om at træffe valg, der skaber en bedre fremtid.

Forny dit køkken med RE:NEW