Bring naturen indenfor - få et køkken i træ

Træ er et fantastisk materiale at indrette køkkenet med. Den varme glød og det naturlige udtryk har en forførende charme, der er en af grundende til, at træ altid har været et populært materiale i skandinaviske køkkener.

Everline køkken træ greb

Miks nuancerne

Du kan få træ i flere nuancer, og mikser du fra træernes farveskala, kan du skabe interessante kontraster mellem de forskellige elementer.

En oplagt mulighed er at vælge dine køkkenlåger i mørkt træ, mens du vælger en lys bordplade i massivt træ – eller omvendt.

Resultatet af at kombinere forskellige nuancer af samme materiale er en harmonisk kontrast, der sætter en streg under det organiske udtryk i dit køkken.

Oplev Everline finér eg

Lad forskellige materialer spille sammen

Du kan sagtens tilsætte andre materialer og farver til dit køkken i træ. Ved at kombinere forskellige materialer åbner du op for utallige muligheder for at skabe et unikt køkken, der matcher dine drømme. Går du efter et mere udfordrende look, kan du kombinere vores designfarver som Salvie eller Bark med vores brunbejdsede Forever Oak front. 

Tilfør træ til køkkenet

En smutvej til at få træ ind i køkkenet er ved at vælge greb, hylder, køkkenaccessories, skærebræt eller andre redskaber i træ. Selvom træet ikke er lige så iøjnefaldende, som hvis du vælger det til dine låger eller bordpladen, tilfører selv små elementer noget af den varme, der er karakteristisk for det naturlige materiale.

Oplev Forever Oak

Athena køkken lodret finer
Køkkenmodel:
Athena Lodret Finér
Oplev Athena i finér her

Et køkken i udvikling

Træ er et naturmateriale, der hele tiden arbejder. Det betyder, at små hak med tiden kan hæve sig, og blive næsten usynlige.

Ligeledes kan lysindfald med tiden påvirke farven på træet, og dit trækøkken er derfor under konstant forandring. Det betyder, at køkkener i træ udvikler en unik, smuk patina, som vil gøre dit køkken helt særligt.

Se alle køkkenmodeller

Med omtanke for naturen og køkkenet

Med et trækøkken kan du få bæredygtighed og holdbare materialer til at gå hånd i hånd. Kig blot efter Indeklimamærket, der er din garanti for, at materialerne ikke afgiver skadelige partikler, så du med god samvittighed kan omgive dig med træ i køkkenet.
Siger du ja til et køkken i træ, skal du være indstillet på at tage dig godt af det, hvis det skal holde sig smukt i mange år frem. Massive overflader skal behandles regelmæssigt – en tommelfingerregel er 2-4 gange om året.

En blomstrende trend

Trækøkkener har længe været at finde i skandinaviske køkkener, og trenden har for alvor fået vind i sejlene de seneste år. Et smukt trægulv sammen med en massiv træbordplade eller køkkenlåger i træ er en sammensætning, som har en dragende effekt.
En gennemgående tendens i de nye køkkener i træ er, at én træsort er dominerende og samler udtrykket, mens andre sorter eller nuancer fungerer som forfriskende suppleringer.

Se materialer og tilbehør

Køkkenmodel:
Glød massiv eg
Oplev Glød her

Kom et skridt nærmere trækøkkenet

Der kan opstå mange spørgsmål, når drømmen om et køkken i træ skal realiseres. Har du spørgsmål, kan du booke et møde, hvor du får personlig vejledning af vores passionerede køkkenkonsulenter. Du kan også besøge din lokale INVITA, hvor du kan mærke træets effekt på egen krop.

Book en gratis designaftale

Få inspiration til dit køkken i træ

Athena køkken lodret finer Dark nature mørkt træ finer