5 tips til indretning af et lille køkken

Det lille køkken kan blive super fedt og funktionelt med en velovervejet indretning. Få vores køkkeneksperters bedste tips til indretning af små køkkener.

Lille køkken (Newline)

Planlæg og prioriter når pladsen er sparsom

Den gode køkkenindretning starter med en plan. Vores køkkeneksperter kommer med deres bedste anbefalinger til, hvad du skal tage højde for:

1. Køkkenform
2. Bordplads
3. Opbevaring
4. Spiseplads
5. Farvevalg

Pladsen skal selvsagt prioriteres nøje i et lille køkken. Vores køkkenkonsulenter anbefaler, at du ikke går på kompromis med bordpladsen, som er vigtig i alle køkkener. Dernæst skal du prioritere opbevaringsplads. Nogle små køkkener kan endda klemme en hyggelig og praktisk spiseplads ind.

Start planlægningen ved at lege med udtrykket i Invitas 3d designer til køkkenet.

Urban finér eg mat hvid og Athena modehvid | Invita Køkkener

Athena Highline

1. Undgå spildplads – vælg den rigtige køkkenform

Formen på det lille køkken har stor betydning for, at du kan udnytte pladsen optimalt. Du kan optimere pladsen i det lille køkken ved at vælge en tosidet eller en enkeltsidet køkkenform, som fungerer bedst i de fleste små køkkener. Undgå et vinkelkøkken og u-form, da det gør det svært at udnytte pladsen i hjørnerne.

Tænk også over, hvordan du skaber gode arbejdsforhold i et lille køkken ved hjælp af køkkentrekanten.

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

2. Bordplads skal prioriteres i køkkenet

Vores køkkenkonsulenter oplever ofte, at bordpladsen bliver overset i køkkenplanlægningen.

Et lille køkken skal som tommelfingerregel have mindst tre meters bordplads inklusiv vask og kogeplader for at være rigtig funktionelt.

Tænk også over, at der gerne skal være afsætningsplads på begge sider af vasken og kogepladerne. Du vil også blive glad for at have mindst en meter fri bordplade til tilberedning af mad.

Højskabe og ovn i øjenhøjde bør ikke stjæle din bordplads, når du indretter et lille køkken. Vælg i stedet overskabe, som ikke tager bordplads og placer ovnen i et underskab.

Desuden skal du ikke nøjes med en lille køkkenvask, da det er upraktisk ved opvask af store ting - her ender vandet med at plaske ud over det hele.

Everline (Natur eg)
Katalog 2019

Inspirationskatalog

Kom med på en rejse ind i vores verden af nytænkende og detaljerede løsninger. I vores kataloger finder du alt til køkkenet, priser, tilbehør, der kan personliggøre dit køkken og en guide til køkkenkøbet.

Gå på opdagelse i kataloget

Skuffer i skabe

3. Sådan får du mest opbevaringsplads i små køkkener

Valg af køkkenskabe spiller en central rolle for opbevaringspladsen i det lille køkken.

Gå efter skuffeelementer i underskabene, så du får bedre overblik og kan udnytte skabets dybde optimalt. Er dit køkken meget smalt, kan du bruge overskabe som underskabe i den ene side af køkkenet, da de er 20-30 cm smallere end traditionelle underskabe.

Køkkenskabe med lukkede låger får et lille køkken til at syne større og mindre rodet end åbne skabe. Det er også en god idé, at du udnytter køkkenrummets højde med skabe, der går helt op til loftet. Placer de ting, du bruger mindst højest oppe.

Endelig kan det være en fordel at vælge flere smalle skabe frem for få brede. Det er nemmere at organisere og udnytte pladsen i tre skabe på 40 cm i bredden end i to skabe på 60 cm.

4. Få spiseplads i det lille køkken

En spiseplads i køkkenet kan realiseres ved at bruge multifunktionelle møbler som eksempelvis et væghængt klapbord, der kan pakkes sammen, når du har brug for gulvpladsen.

Har du et lille tosidet køkken i et køkkenalrum, kan du lave spiseplads direkte ved køkkenbordet ved at tilsætte et par barstole. Bordpladen skal blot gå lidt udover underskabet, så der er benplads.

Athena Fusion

Comet Newline modehvid/ eg mat hvid

5. Lyse farver fungerer bedst i små køkkener

Et nemt trick til at få det lille køkken til at syne større er at vælge et køkkendesign i lyse farver og materialer, da de åbner rummet op. Mørke farver har en tendens til at sluge lyset og derved mindske rumfornemmelsen. Har du et ønske om at bruge mørke farver i køkkenet, så vælg dem som kontrastfarver på mindre flader såsom bordpladen, væghylder og småt køkkeninteriør.

Find en køkkenmodel i en lys farve her.

Butik

Skal vi hjælpe dig?

Vores konsulenter er specialister i at aflæse og forstå dine drømme. De hjælper dig med at træffe de rigtige valg og rådgiver om design, materialer, belysning og funktionel indretning, der matcher dit budget.

Tag en gratis og uforpligtende snak med vores konsulenter, og få liv i køkkendrømmene.

Book en gratis designaftale

Kategori: Tips & tricks

Europas mest energivenlige hus

Tips & tricks Køkkenindretning

Din køkkenindretning er optimal, når den er rengøringsvenlig, slidstærk og funktionel. Det stiller krav til, at din indretning af køkkenet er gennemtænkt.

Read more about Køkkenindretning
Arbejdstrekanten i køkkenet

Tips & tricks Trekanten - et design for livet!

Opdateret november 2019

Vask, kogeplader og køleskab udgør tre vigtige arbejdszoner i køkkenet. På køkkenets grundplan skal de være forbundet i en imaginær trekant – den såkaldte arbejdstrekant, som er fundamentet for en funktionel arbejdsgang og god køkkenindretning.

Read more about Trekanten - et design for livet!
Det klassiske køkken

Tips & tricks Få plads til det hele

I dag skal køkkenet kunne rumme hele familien, mange forskellige funktioner, en travl hverdag og et stigende antal køkkenmaskiner. Så hvordan får man plads til det hele?

Read more about Få plads til det hele
Gråt er hot

Tips & tricks Få det bedste frem i køkkenet

Med fremkomsten af Internettet til at søge inspiration og nem adgang til spændende og eksotiske materialer, bliver vi forkælet med rigtig mange forskellige muligheder, når det kommer til at style vores køkkener.

Read more about Få det bedste frem i køkkenet