Bæredygtighed

Hos INVITA vil vi gerne være med til at fremme bæredygtig udvikling og forebygge forurening. Derfor har vi vedtaget en miljøpolitik og valgt at blive ISO 14001 miljøcertificeret.

Lokal produktion

Alle køkkener produceres på vores fabrik i Ølgod.

Bæredygtige materialevalg

Over 90% genanvendt træ i udvalgte modeller.

Svanemærkning

Alle hvide korpusser fra INVITA er svanemærkede.

INVITA og bæredygtighed

Vi er allerede nået langt. Det betyder dog ikke, at vi læner os tilbage. Som virksomhed har vi et ansvar for at arbejde vedvarende og ambitiøst med bæredygtighed for øje. Og det vil vi altid udvikle. 

Bæredygtighed er mange ting. Men bottomline er, at vi skal opføre os ansvarligt. Overfor kloden, overfor vores medarbejdere og ikke mindst overfor de mennesker, hvis liv vores køkkener bliver en del af. Som køkkenproducent er vores centrale dagsordener: træ fra bæredygtigt skovbrug, fokus på CO2-reduktion og genanvendelse af materialer. Dertil kommer naturligvis fokus på sundt indeklima i boligen.

Krav om bæredygtighed stiger, og intet tyder på, dette emne bliver mindre vigtigt i fremtiden. Heldigvis.

Glød køkkenø massiv eg fingertappet

Vores indsats

  • INVITA er en del af Nobia Group, hvis mål er at mindske CO2-udslippet med 72% inden 2026 (basisår 2016)
  • Fabrikken i Ølgod anvender el fra vedvarende energikilder og opvarmes med fjernvarme
  • Alle hvide korpusser og alle 30 mm laminatbordplader fra INVITA er svanemærkede
  • 96% af træet i INVITA køkkener kom fra certificerede skove i 2022 (Mål: 100% i 2025)
  • 39% genanvendt træ i træfiberpladerne i INVITAs køkkener i 2022 i gennemsnit
  • Over 90% genanvendt træ i udvalgte modeller, fx Comet og Urban, i 2022
  • INVITA yder livstidsgaranti på alle skabes bevægelige metaldele, da holdbarhed også er bæredygtighed
  • Et bredt udvalg af INVITAs køkkener er indeklimacertificerede

RE:New - Giv dit gamle INVITA køkken et nyt liv

Med RE:New forlænger vi levetiden på dit køkken ved at tilbyde en enkel, nem og bæredygtig måde at give dit gamle INVITA køkken et nyt liv. Behold det, du holder af. Byt det, der er nødvendigt. 

Vi tilbyder udskiftning af alt fra låger, greb, bordplader og hvidevarer på eksisterende køkkenkorpus. På den måde kan du skabe den køkkenfornyelse du drømmer om, men med bæredygtighed og bekvemmelighed for øje. 

Læs mere om RE:New konceptet

Mærkninger

Bæredygtighed er et konkurrenceparameter i dag. Men det er også blevet et buzzword, og det kan af og til være svært at gennemskue graden af bæredygtighed. Særligt hvis det skal siges kort. Men det skal det ikke her! Læs med, når vi uddyber hvad der ligger bag de vigtige mærker og INVITAs brug af dem.
Nordic køkken sand

Livstidsgaranti-mærket

Mærket er INVITAs eget, og vi er stolte af det. Som det første køkkenfirma tilbyder vi nemlig livstidsgaranti på samtlige bevægelige metaldele. Det vil sige alt fra beslag til hængsler.

At lave metaldele, der skal kunne holde til hverdagslivet, er en ressourcetung opgave. Derfor er det vigtigt, det bliver gjort, så det hele holder og ikke skal udskiftes efter få år. I INVITA er det lykkedes, og det er vi glade for. Holdbarhed er nemlig også lig med bæredygtighed.

Bureau Veritas

INVITA er en del af Nobia Group. Det er Nobia Groups bæredygtighedsstrategi, der sætter rammerne for, hvordan INVITAs kerneaktiviteter bidrager til at fremme FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. 
 
INVITA-fabrikken i Ølgod er certificeret af Bureau Veritas efter de anerkendte standarder ISO 9001 (kvalitet) og ISO 14001 (miljø). Det er beviset for, at vi arbejder systematisk med en lang række kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøforbedringer. Alt sammen for at fremme en bæredygtig udvikling i alt fra produktdesign og indkøb til fremstilling og brug af det færdige køkken.

Bureau Veritas er en af de største spillere inden for inspektion, klassificering, rådgivning og certificering. De senere år har virksomheden intensiveret arbejdet med at dokumentere, hvordan virksomheder over hele kloden omsætter verdensmål til virkelighed.

Vil du vide mere om, hvordan bæredygtighed udfoldes i INVITA, kan du læse Nobias årsrapporter her.

Læs Nobias årsrapporter

Forever Oak greb og bordplade

EPD (Environmental Product Declaration)

En EPD (Environmental Product Declaration) er en miljøvaredeklaration, der viser et produkts miljøpåvirkning gennem hele dets livscyklus - lige fra råvareudvinding til affaldsbortskaffelse. Grundlaget er en LCA, en såkaldt livscyklusvurdering (Life-Cycle Assessment). Resultatet er et tredjepartsverificeret dokument, der giver gennemsigtige og sammenlignelige miljøoplysninger om et færdigt produkt eller en færdig komponent.

Følgende af INVITAs produkter har modtaget en EPD:
Indfræsede greb, slidstærke lakeringer, fingertappede samlinger og nye farvekombinationer.
Se vores køkkener