Tænk bæredygtigt når du renoverer dit køkken

Planlægger du at renovere dit køkken, og ønsker du at gøre det så skånsomt for miljøet som muligt? Læs vores simple guide til, hvordan du nemt kan renovere dit køkken på en bæredygtig måde.

Trin 1: Hvor stor skal renoveringen være?

Du kan renovere dit køkken på mange måder. Måske drømmer du om et helt nyt udtryk i køkkenet, eller måske er det blot nogle enkelte elementer, der trænger til en fornyelse. 

Start med at lægge en plan for, hvor meget der skal renoveres, så du har et overblik over, hvor stor renoveringen skal være. Ønsker du at have fokus på en bæredygtig renovering, så sørg for at udskifte så få elementer som muligt.

Hos Invita kan du nemt udskifte de køkkenelementer, der trænger. Giv dit køkken et nyt liv med vores RE:NEW koncept.

 

Trin 2: Vælg et køkken, der er bæredygtigt produceret

Hos Invita vil vi gerne være med til at fremme bæredygtig udvikling og forebygge forurening. Derfor arbejder vi vedvarende på at kunne tilbyde bæredygtige løsninger, når du skal vælge køkken.

Størstedelen af Invitas korpusser er Svanemærkede, og vi bruger over 90% genanvendt træ på udvalgte køkkenmodeller. Desuden er  alle Invitas køkkener produceret lokalt på vores fabrik i Ølgod for at mindske transporten. 

Læs mere om Invita og bæredygtighed

Trin 3: Genbrug dit gamle køkken

Når du har bestilt elementerne til dit nye køkken, kan du begynde at tænke over, hvad der skal ske med det gamle. Fungerer nogle af tingene stadig, kan det være en god ide at sælge det eller give det væk, fremfor at smide det ud. Det, du selv er blevet træt af, kan måske være til stor glæde for andre.

Du kan også overveje, om du kan bruge de gamle dele fra køkkenet et andet sted i huset. Måske vil grebene passe godt ind i bryggerset, eller måske kan dine gamle køkkenskabe bruges til opbevaring i garagen. 

Trin 4: Pas på det du har

Dit nye køkken skal holde i mange år fremover, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på det. Sørg for at læse vedligeholdelsesmanualen, når du modtager dit nye køkken.

Du kan med fordel gøre det til en vane at aftørre bordplade og fronter dagligt samt rengøre ovn, opvaskemaskine og emhætte ofte. På den måde skaber du de bedste forudsætninger for, at dit køkken kan holde i mange, mange år.  


Forlæng køkkenets levetid med disse tips