Køkkentrenden er træ, naturmaterialer og modige farvevalg

Tendensen er tydelig; Vi vil have træ i køkkenet kombineret med andre naturmaterialer og modige farvevalg. Stilen er et miks af råt og klassisk design krydret med bæredygtige tanker.

Ekspertens råd om trends i køkkenet

Køkkenmoden ændrer sig jævnligt, men har ikke så store udsving, som vi ellers ser i modebranchen. For nok skal køkkenet være moderne, men det skal også være holdbart.

Indretningskonsulent René Fogsgaard fra Invita Aarhus har udpeget fremtrædende og holdbare køkkentrends, som vi kommer til at se mere til de næste år:

  • Træ og naturmaterialer
  • Modige farvevalg
  • Usynlige emhætter og markante armaturer
  • Integreret hygge med køkkenø
  • Det bæredygtige køkken
Ikon trælameller
Ikon egetræ moodboard

Fronter i træ

Træ er en køkkentrend, der ikke er til at komme udenom. Vi søger i større grad et køkken, der afspejler naturen. Træ og træfinér er derfor oplagt som et bærende materiale på eksempelvis køkkenlågerne. ”Det er særligt egetræ i natur og sortbejdset, vi ser som en stærk tendens,” fortæller René Fogsgaard.

I pagt med naturen

Naturmaterialer bliver mere og mere efterspurgt. Det er især på bordpladerne, at naturmaterialerne vinder frem.

Bordplader i marmor, keramik og linoleum er en stor køkkentrend. Det hænger godt sammen med tendensen til, at vi i større grad bevæger os væk fra kolde til mere varme materialer i indretningen.

Læs mere om de forskellige bordpladetyper

Glød køkken massiv egetræ
Northern Shaker Olivengrøn

Modige farvevalg

Farver er den nye køkkentrend, men nuancerne skejer ikke helt ud. René Fogsgaard fremhæver grå toner, olivengrøn og varm sand som de mest trendy farver.

Han forklarer, at farverne passer godt sammen med egetræ, og mange vælger derfor en kombination med træ og farver. Farverne kan bruges både på køkkenets vægge eller på køkkenfronterne.

Se vores Jordnære farver

Markante armaturer

Stål er ikke længere det dominerende materiale på køkkenets armatur. Nu er messing, sort og brunerede armaturer en stor køkkentrend, som kan få dit køkken til at skille sig ud og hjælpe dig med at sætte et personligt præg.

Se vores køkkenvaske og armaturer

Nordic køkken grå vask messing armatur quooker
Forever Oak køkken

Smukke kombinationer

Køkkentrenden i 2019 er rummelig og har plads til smukke kombinationer, som skaber en integreret helhed.

Det ser vi eksempelvis med kombinationen af træ og farver samt klassiske trælameller i kombination med rå bordplader i marmor.

Det grebsløse køkken har længe været hypet, men nu ser vi også her kombinationer, hvor eksempelvis tunge låger får et greb, mens overskabene er grebsløse.

Book et gratis designmøde

Book et gratis og uforpligtende designmøde med én af vores dygtige designkonsulenter, som kan give dig grundig råd og vejledning til design og materialevalg.