Fem stærke køkkentrends anno 2023

Tidløst og bæredygtigt design.
Enkelt og funktionelt.
I år vil bevidste valg og personlige løsninger fylde endnu mere i valget af køkken.

Køkkentrends anno 2023

Mange trends følger med os i det nye år, og nye tilgange dukker op. Men bæredygtighed og refleksion er den røde tråd.
Flere og flere ser muligheder i det, de allerede har. Det er ikke længere sådan, at vi river hele køkkenet ud og laver alt nyt, siger indretningsarkitekt Jessica Fryklund, og fortsætter:
- Nu er vi lidt mere forsigtige med vores valg, hvilket også kan kræve en større kreativitet. Men det er muligt at lave mindre justeringer, som kan gøre en stor forskel i det hele billede.

#1: Skandinavisk design
Forskellige træsorter vil fortsæt være en selvfølge at se i køkkenet. Træ og sten er også kombineret for en harmonisk følelse og fin kontrastbalance.

#2: Farve får nyt liv
Klæd køkkenet ind i en kontrastfarve eller skab en nuanceret overgang. Uden for eller inden for linjerne.
- Lige nu er tendenserne gennemsyret af tidløse farver i jordnære designs, formentlig som en afspejling af den bevidste forbruger med ønsket om at indrette mere langsigtet. Stærkere farver eller kontrastfarver sniger sig gerne ind i form af en flisebelagt væg, interiørdetaljer eller møbler.

#3: Bløde former
Afrundede kanter og pæne overskabe med riflede vitrine. Køkkenelementer med et mere solidt design giver en skulpturel, elegant fornemmelse, hvor blødt matches med hårdt for en perfekt balance.

#4: Det sidder i detaljerne
Teksturer tilfører dybde og værdi til overflader. Detaljerne skaber en ekstra elegance. Materialer som glas, eg og sten i naturligt mønster.
- Ofte holdes interiøret i en enkel farve, men vi ønsker mere taktile overflader, former og materialer i vores hjem. Det gør det harmonisk og mere levende. Det kan være prikker, der skaber skygger, børstet stål, pelsede tæpper, højglansmaterialer blandet med tæpper. De seneste år har vi også set meget spændende former, hvor hvert produkt har sin unikke form. 

#5: Japandi
Endnu et minimalistisk greb, der vil forblive i 2023.
- Japandi kaldes en harmonisk indretningsstil, der kombinerer det bedste fra vores afklædte skandinaviske med japansk elegance. Det forankrer interiørdesign med funktionalitet. Forskellen på de to er de skandinaviske toner i kølige farver, mens den japanske stil omfavner varmere, naturlige farver og mørkere træsorter.