4 tips til et naturligt møde mellem træ og farver

At kombinere farver og træ giver en varm og indbydende følelse i køkkenet. Her giver vi 4 tips til, hvad der er godt at tænke over for at finde en kombination, der passer til netop dit hjem.

Marbodal kök Ekbacken slät brunbets  - Arkitekt plus kökslucka i kulören Sand. Trä möter färg.

1. Vælg en træsort


Start med at vælge den træsort, du bedst kan lide. Skal det være lyst eller mørkt? Vandret eller lodret finer? 
Invitas Forever Oak har fronter i mørk egefiner, der skaber en levende overflade med inspiration fra den skandinaviske natur.

Se Forever Oak

2. Undersøg træets undertoner

Når du vælger træ, er det vigtigt at undersøge dets undertoner. Er de varme, kolde eller neutrale? Hvordan ser træets struktur ud? Det hjælper dig med at vælge de andre farver til køkkenet. Undertonerne kan indbyde til smarte kontraster eller nuancer. Du kan vælge at skabe tydelige kontraster eller skabe et mere neutralt udtryk, hvor elementerne i indretningen får lov til at smelte sammen.

Marbodal kök Ekbacken slät brunbets  - Arkitekt plus kökslucka i kulören Åska. Trä möter färg.
Marbodal kök Ekbacken slät brunbets  - Arkitekt plus kökslucka i kulören Åska. Trä möter färg.

3. Skab et naturligt møde mellem træ og farver


Du kan vælge at kombinere træ og farver på mange måde. Én af de mest klassiske kombinationer af træ og farve er eksempelvis at lade en køkkenø være i egetræ og vægskabene i farver. Du kan også arbejde med forskellige farver og materialer på underskabe og overskabe. 

På billedet vises et naturligt møde mellem træ og farver, der tager udgangspunkt i køkkenets form. Har du et køkken med interessante vinkler og former, kan det være en ide at lade dig inspirere af det.

Se vores Jordnære farvekollektion

4. Inddrag naturlige detaljer


Skab en sammenhæng mellem træ og farver ved at inddrage naturlige detaljer. Det får dit køkken til at blomstre og skaber et særligt udtryk, som gør dit køkken unikt. Find inspiration i naturen omkring dig og inddrag fx kviste, blomster og køkkenredskaber i naturmaterialer.