Danskerne slår sig løs på badeværelset

Badeværelset er ikke så dyrt at ændre med inventar som f.eks. køkkenet. Det afspejler sig i danskernes valg – de tør godt slå sig løs, når badeværelset skal indrettes. Det kan f.eks. være skrappe farver på skabe eller ved at sammensætte forskellige materialer.

Athena bad sort

Langt de fleste er meget konservative, når der skal vælges køkken. Det skal gerne være hvidt eller sort. Mange regner med, at det stadig er et hit om et årti eller to. Anderledes er det med badeværelset.

”Vi oplever, at danskerne i højere grad end med køkkenindretning slår sig løs, når badeværelset skal laves eller renoveres. Jeg ser det som et udtryk for, at mange gerne vil slippe det vilde lidt løs, men holder sig tilbage i køkkenet, fordi det er et stort rum, som er forholdsvis dyrt at indrette. I badeværelset skal der ikke så mange møbler til, så der er det overkommeligt at skifte, når vi gerne vil have noget nyt at se på,” siger marketingdirektør fra Invita Køkkener.

Det kan f.eks. betyde, at valget falder på badeværelseselementer i en flot og anderledes farve, eller at man kombinerer træsorter med malede elementer.

”Der er kommet en ny dagsorden på badeværelset. Det er f.eks. ikke længere moderne med en fritstående vask oven på bordpladen. Det er upraktisk, og det gider danskerne ikke mere. Næsten alle vælger istøbt vask, hvor vask og bordplade går ud i et. Det er ikke nok, at det ser godt ud. Det skal også være nemt at bruge i hverdagen – og nemt at gøre rent”.

Everline bad trægreb
Bad ikon lamel

Marmor på vej tilbage

Marmor er på vej tilbage som bordplader og vask på badeværelset efter i flere år at være blevet fortrængt af corian, granit og materialer med betonlook. Tendensen går i retning af naturmaterialer.

På gulvet er de meget store fliser et stort hit, og de små mosaikker på væggene må vige pladsen for større fliser.

”Badeværelset er langtfra bare et rum, der skal vises frem og være funktionelt. Rigtig mange vil gerne gøre deres badeværelse til et personligt rum. Derfor bruger vi flere og flere rådgivningstimer hos Invita på at sammensætte badeværelser, som ikke bare ligner det, som alle andre har. Udover de mange muligheder, vi har, med opstillinger og materialer, så styler mange også deres badeværelse med lysestager, puder, blomster, håndklæder og meget andet tilbehør”.

Badeværelset skal fortælle historien om, hvem der bor i boligen. Derfor må der også gerne være plads til, at børnene kan sætte sig på f.eks. lave skabe, og der må gerne ligge magasiner eller bøger fremme.

Highline hvid bad badeværelse

Vejen til dit nye badeværelse