Køkkentrenden er træ,
naturmaterialer og modige farvevalg

Tendensen er tydelig; Vi vil have træ i køkkenet kombineret med andre naturmaterialer og modige farvevalg. Stilen er et miks af råt og klassisk design krydret med bæredygtige tanker.

Ekspertens råd om trends i køkkenet

Køkkenmoden ændrer sig jævnligt, men har ikke så store udsving, som vi ellers ser i modebranchen. For nok skal køkkenet være moderne, men det skal også være holdbart.

Indretningskonsulent René Fogsgaard fra Invita Aarhus har udpeget fremtrædende og holdbare køkkentrends, som vi kommer til at se mere til de næste år:

■ Træ og naturmaterialer
■ Modige farvevalg
■ Usynlige emhætter og markante armaturer
■ Integreret hygge med køkkenø
■ Det bæredygtige køkken

Model Ikon

Ikon lameller

Fronter i træ

Træ er en køkkentrend, der ikke er til at komme udenom. Vi søger i større grad et køkken, der afspejler naturen. Træ og træfinér er derfor oplagt som et bærende materiale på eksempelvis køkkenlågerne. ”Det er særligt egetræ i natur og sortbejdset, vi ser som en stærk tendens,” fortæller René Fogsgaard.

Få inspiration til at bruge træ i køkkenet.  

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

I pagt med naturen

Naturmaterialer bliver mere og mere efterspurgt. Det er især på bordpladerne, at naturmaterialerne vinder frem.

Bordplader i marmor, keramik og linoleum er en stor køkkentrend. Det hænger godt sammen med tendensen til, at vi i større grad bevæger os væk fra kolde til mere varme materialer i indretningen.

Læs mere om de forskellige bordpladetyper.  

Glød

Athena Fusion
Athena i Jungle 55 farven

Modige farvevalg

Farver er den nye køkkentrend, men nuancerne skejer ikke helt ud. René Fogsgaard fremhæver grå toner, olivengrøn og varm sand som de mest trendy farver.

Han forklarer, at farverne passer godt sammen med egetræ, og mange vælger derfor en kombination med træ og farver. Farverne kan bruges både på køkkenets vægge eller på køkkenfronterne.

Se farvemulighederne på forskellige køkkenmodeller.

”Hvid-i-hvid var længe populært, men vi er blevet mere modige i vores farvevalg.”

- René Fogsgaard, Indretningskonsulent

Nimes - Væk det ene øjeblik

Usynlige emhætter

René Fogsgaard forklarer, at emhætten længe har været udskældt:

”Den pynter ikke, og den skal derfor fylde mindst muligt i køkkenet. Derfor ser vi flere løsninger, hvor emhætten er gemt væk - enten ved at være integreret i kogepladen eller ved at montere den plant i et overskab, så den ikke kan ses”.   

Læs mere om mulighederne i emfang.

Markante armaturer

Stål er ikke længere det dominerende materiale på køkkenets armatur. Nu er messing, sort og brunerede armaturer en stor køkkentrend, som kan få dit køkken til at skille sig ud og hjælpe dig med at sætte et personligt præg.

Få inspiration til, hvordan du kan bruge messing i køkkenet.

Invita Nordic Lysegrå

Ikon - Egetræskøkken med lameller

Smukke kombinationer

Køkkentrenden i 2019 er rummelig og har plads til smukke kombinationer, som skaber en integreret helhed.

Det ser vi eksempelvis med kombinationen af træ og farver samt klassiske trælameller i kombination med rå bordplader i marmor.

Det grebsløse køkken har længe været hypet, men nu ser vi også her kombinationer, hvor eksempelvis tunge låger får et greb, mens overskabene er grebsløse.

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Det integrerede køkken

Køkkenet er i dag langt mere integreret med resten af boligen, fortæller René Fogsgaard. Flere vælger et køkkenalrum, som giver mulighed for at skabe et åbent, varmt og hyggeligt rum.

”Vi ser et samspil mellem vores møbelvalg og køkkenstil. Det er lige fra vores valg af fede lamper, plankeborde og vægfarve til køkkendesign”, fortæller han.

Køkkenøer er største mode, men den er nu mere en arbejdsø end førhen. Den må gerne bryde lidt med det åbne køkkenalrum - eksempelvis ved at have en speciel bordplade.

CSR

Bæredygtighed er in

Der er øget fokus på bæredygtige valg - også i køkkenet. René Fogsgaard kan godt mærke, at kunderne går efter holdbare og bæredygtige materialer. FSC-mærket træ og indeklimamærket køkkenlåger, der er fri for skadelige kemikalier, er således også en del af den nye køkkentrend.  

Få flere tips og trends til køkkenet.

Kategori: Køkken Tags: Køkken, Trends