Tips til indretning af små badeværelser

I indretningen af små badeværelser er det de små detaljer, der gør den store forskel og resulterer i det badeværelse, du drømmer om. Med sans for detaljen og godt tænke løsninger kan du skabe en rummelig fornemmelse.

 

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

Skab ro og orden

På små badeværelser giver et enkelt design ro til øjet og skaber en mere afslappende atmosfære, hvor du kan slappe af og nyde et velfortjent helle fra hverdagen. I indretningen af små badeværelser, er det derfor en god idé at vælge grebsløse badeværelsesmøbler, der giver et enkelt og stilrent look. 

Også bag låger er det vigtigt med ro og orden. Rod i skuffer og skabe kan hurtigt få dine ting til at optage unødig plads. Med praktiske skuffeindsatse kan du organisere dine ting, så du altid ved, hvor du kan finde håndcremen, parfumen eller den ekstra tube tandpasta.

Flot og elegant badmiljø fra Invita

Skuffeindsatser til badeværelset

Invitér lyset ind i badeværelset

Lys har en stor effekt i små badeværelser. Når du indretter mindre badeværelser, er det en fordel med lyse farver i rolige nuancer. Det giver en harmonisk og rummelig fornemmelse, der åbner badeværelset op og får det til at virke større. En idé kan være at vælge en eller to lyse farver, som du lader gå igen i hele rummet.

Tip: Vil du lege med kontraster og give modspil til de lyse farver, kan du vælge en bordplade i mørkt træ eller granit eller et iøjnefaldende armatur.

Badeværelse i sort eg - model Athena Highline Natur
"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Forstør rummet visuelt med spejle

I indretningen af små badeværelser, er spejlet et godt redskab til at få rummet til at virke større. Spejlets reflektering af lyset forstærker effekten af de lyse nuancer, mens spejlingen af badeværelset forlænger rummet visuelt. For at få den maksimale effekt kan du eksempelvis vælge et stort spejl, der går fra væg til væg.

Råt eller romantisk

Det grebsfri bad

Ret blikket opad

Tandbørste, håndklæder, makeup, cremer, parfume og meget andet. Selvom kvadratmeterne er få, er opbevaringskravet i små badeværelser ikke mindre. I indretningen af små badeværelser kan du med fordel rette blikket opad, når du skal finde opbevaringsplads. Der finder du mange uudnyttede kvadratmeter, du kan gøre til værdifuld opbevaringsplads med overskabe.

Over toilettet kan du eksempelvis ofte få plads til et par hylder, hvor der kan være plads til håndklæder, parfumer eller måske en lille blomst. Derudover kan kurve, der hænger på væggen, også give lidt ekstra opbevaringsplads, når du indrettet små badeværelser.

 

Løft møblerne fra gulvet

Når gulvpladsen er sparsom, er væghængte møbler ideelle. Et væghængt toilet eller badeværelsesskabe tilfører et svævende look til hele badeværelset og giver det et lettere udtryk. Væghængte elementer i små badeværelser er derudover med til at give rummet en luksuriøs og moderne udstråling.

Læs også: 5 karakteristika ved det moderne badeværelse

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Indret små finurlige badeværelser

I minibadeværelser handler det om at få det meste ud af hver en kvadratmeter. Har dit badeværelse skråvægge, en mærkelig krog eller et lille indhak i hjørnet, bør du ikke lade dig begrænse af standardløsninger. Indhak og kroge kan blive til et åbent skab, mens badekar eller toilet ofte er godt placeret under en skråvæg. 

Når du indretter små badeværelser med personlige løsninger, er det med andre ord kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænser.

Smart opbevaring i badeværelset - model Everline

Kategori: Bad