Det sorte køkken er mere end en trend

Et sort køkken er ikke bare en forbigående trend. Det er en holdbar tendens, som vi kommer til at se meget mere til.

Sort er ikke bare sort
Sort er ikke bare sort
Helenes nye køkken
Praktisk køkken med væghængt klapbord fra Invita
Et inspirerende arbejdskøkken
Sort og hvidt med kontrast og effekt
Sort og hvidt med kontrast og effekt
Hvis det godt må være lidt frækt
Steelline
Circle sort eg
Athena Newline sort eg
Stål og sort eg
Mission Gastrokøkken
EasyTouch

Skal dit nye køkken være sort?

Før du beslutter, om det sorte køkken er det rigtige for dig, er det en god idé at overveje det praktiske aspekt. Sort har både ry for sin evne til at skjule snavs, mens støv og fedtede fingre i nogle tilfælde kan være mere tydelige på sorte flader. Det afgørende er faktisk ikke så meget farven som de materialer, du vælger til køkkenet.

Nogle sorte materialer er mere praktiske end andre. Eksempelvis er fedtede fingre på flader i mat eller højglans sort typisk mere tydelige end på flader i sort træfiner, skifer eller marmor. Den udfordring har Invita løst at designe elegante og praktiske sorte køkkenlåger i mat laminat, der ikke reflekterer lys. Samtidig er overfladen mindre mod-tagelig overfor fedtede fingre, da lågerne er antistatiske og antibakterielle. Det praktiske hensyn bør derfor ikke afholde dig fra at vælge et sort køkken.

Sort er ikke egnet til alle køkkener!

Et sort køkken kræver et rum, der kan bære det. Derfor er et sort køkken ikke egnet til alle hjem. Der er dog mange måder at anvende sort på i et køkken. Du kan vælge at gå all in på det sorte look eller nøjes med enkelte sorte elementer. Det kommer an på din smag, køkkenets størrelse og ikke mindst det naturlige lysindfald i dit køkken.

Du bør være varsom med at vælge et komplet sort design til et lille køkken, da det kan blive for tungt. Det samme gælder et køkken med få vinduer eller begrænset lysindfald, da det kan få den sorte farve til at virke for dominerende. Det betyder dog ikke, at du helt skal afholde dig fra at bruge sorte elementer i dit køkken, men blot nøje udvælge hvor mange flader, der skal være sorte.

Få mere inspiration til, hvordan du kan bruge mørke farver i køkkenet.

Skab cool kontraster med sort design

Flere har fået øjnene op for det sorte køkken, som udstråler eksklusivitet. Sort giver også mulighed for at skabe et køkken med spændende kontraster, hvis du ikke er til det helt sorte køkken. Har du sværget til det hvide køkken med en sort bordplade, kan lidt nytænkning gøre underværker. Vælg eksempelvis sorte køkkenlåger og tilsæt en hvid bordplade.

Når du arbejder med kontraster i køkkenet, er der flere muligheder for at skabe et af-balanceret rum med karakter. Du kan lege med udtrykket ved at skabe kontraster mellem sort og hvid på skabslåger, bordplade, armatur, overskabe, klinker, gulv, væg samt dit valg af møbler og lamper i køkkenet.

Få mere inspiration til dit sorte køkken i vores billedgalleri.

Find det rigtige sorte køkkendesign

Når du har kastet din kærlighed på det sorte køkken, kan du vælge mellem flere sorte køkkendesign med forskellige nuancer af sort. Sort kan eksempelvis være mat, blank, eller med træstruktur. Hver nuance kan præge dit køkken i en særlig retning: Mat sort skaber et roligt og moderne udtryk, skinnende højglans kan give luksusstemning i køkkenet, mens sort træfiner er helt oplagt til et rustikt hjem med skandinavisk stil.

Prøv selv at eksperimentere med det sorte køkken i vores 3D Designer.

Dark Nature og grå laminat

Trends De nye køkkener har indbygget hygge

Det er ikke uden grund, at de bedste fester ender i køkkenet.

Read more about De nye køkkener har indbygget hygge
Nordic køkken viktualieskab | Invita

Trends Plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel

Mange drømmer om at få plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel, og flere og flere gør noget ved det.

Read more about Plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel
Flot badeværelse i hvidt egetræ - model Athena Highline

Trends Det moderne badeværelse

Der findes ikke en universalopskrift på det moderne badeværelse, da vi alle har personlige præferencer, som gør, at badeværelser i moderne stil kan se vidt forskellige ud.

Read more about Det moderne badeværelse
Det grønne køkken | Invita

Trends Èt køkken – flere look

Det grønne køkken inviterer naturen med ind i boligen. En personlig indretning af køkkenet fortæller en klar historie om, hvem der bor i boligen. Her er plads til masser af kreativitet. Et køkken man kan give flere look.

Read more about Èt køkken – flere look