Lys gør køkkenet rart at være i

Vi ved alle, at alting er lidt sjovere i solskin end i gråvejr. På samme måde påvirker lyset i køkkenet vores lyst til at være i rummet.

Energirigtig belysning i køkkenet
Energirigtig belysning i køkkenet

Det er vigtigt at tænke i flere lyskilder, så lyset passer til de mange forskellige ting, vi laver i køkkenet.

Invita vil gerne hjælpe med at vælge det helt rigtige lys til køkkenet og præsenterer derfor et nyt lyskoncept, som er baseret på LED lys. Eksempelvis kan man få grebsprofil i overskabe med LED lys, spots, lysbunde i overskabe og LED strips med lysdioder til at lyse ved f.eks. soklen i køkken-øen eller under bordpladen.

Lys til forskellige lejligheder

Det er vigtigt med et godt arbejdslys ved køkkenbordet og et bredt, jævnt lys i resten af rummet – eventuelt kombineret med lys, der peger på bestemte områder, eksempelvis opvaskemaskinen, billeder eller andet.

Og så er det en god idé, hvis lyset kan dæmpes. Det giver mulighed for at skabe en varm og hyggelig stemning, når der f.eks. er gæster, som skal nyde en kop kaffe eller et glas vin i køkkenet.

Hele bunden lyser op

Som noget helt nyt kan man få LED lys i hele bunden af overskabene med en fjernbetjent lysdæmper. Lysbunden lyser både opad og nedad, og det giver lys i skabet og en god arbejdsbelysning. Det giver f.eks. også flot lys i et vitrineskab. En anden ny mulighed er LED lys integreret med grebet, hvor man åbner et overskab.

Mange synes også, at det er lækkert og tjekket med lysdioder. Det kan f.eks. være under køkkenøen, så den næsten ser svævende ud ved dæmpet belysning. Og så er det en løsning, som stort set ikke bruger strøm.

Spar på strømmen

Det bliver også mere og mere almindeligt, at LED spots afløser de velkendte halogen spots. Hver LED spot bruger kun 2,5 Watt, selv om lysstyrken er højere end traditionelle halogenspots. LED lys er yderst strømbesparende, og oveni kommer en lang levetid: ca. 30.000 timer.

LED lys er både billigt i brug og holder længe, og så egner lyset sig til alle formål. Ikke bare i køkkenet, men i hele huset...

Europas mest energivenlige hus

Tips & tricks Køkkenindretning

Din køkkenindretning er optimal, når den er rengøringsvenlig, slidstærk og funktionel. Det stiller krav til, at din indretning af køkkenet er gennemtænkt.

Read more about Køkkenindretning
Lille køkken (Newline)

Tips & tricks 5 tips til indretning af et lille køkken

Det lille køkken kan blive super fedt og funktionelt med en velovervejet indretning. Få vores køkkeneksperters bedste tips til indretning af små køkkener.

Read more about 5 tips til indretning af et lille køkken
Arbejdstrekanten i køkkenet

Tips & tricks Trekanten - et design for livet!

Opdateret november 2019

Vask, kogeplader og køleskab udgør tre vigtige arbejdszoner i køkkenet. På køkkenets grundplan skal de være forbundet i en imaginær trekant – den såkaldte arbejdstrekant, som er fundamentet for en funktionel arbejdsgang og god køkkenindretning.

Read more about Trekanten - et design for livet!
Det klassiske køkken

Tips & tricks Få plads til det hele

I dag skal køkkenet kunne rumme hele familien, mange forskellige funktioner, en travl hverdag og et stigende antal køkkenmaskiner. Så hvordan får man plads til det hele?

Read more about Få plads til det hele