Moderne køkkener i gamle boliger

Det er in at kombinere nyt og gammelt. Også i køkkenindretning, hvor mange vælger et supermoderne køkken til den ældre herskabslejlighed eller patriciervilla.

Helenes nye køkken
Helenes nye køkken
Helenes nye køkken - Moderne køkken uden overskabe
Helenes nye køkken

Flere danske familier vælger at sætte deres navneskilte på lejligheder i storbyerne, og hos mange af disse familier finder man en drøm om et nyt køkken. Faktisk ønsker hver fjerde, der bor i en lejlighed, der er over 10 år gammel, sig et nyt og praktisk køkken.

Før valgte mange at udviske fortidens tegn, når de skiftede køkkenet ud, men i dag vælger flere og flere at lade lejlighedens historie og sjæl leve videre:

”Tidligere blev de gamle hvidmalede paneler og de oprindelige vitrineskabe bare revet ned og smidt ud, når et nyt køkken blev købt til den gamle lejlighed. I dag har mange fået øjnene op for charmen ved at kombinere gammelt og nyt. Og det kan sagtens lade sig gøre at værne om fortidens stolte håndværkstraditioner og fine detaljer, samtidig med at et nyt og stilrent køkken rykker ind,” siger Klavs fra Invita.

Invita rådgiver ofte om at bevare oprindelige karakteristika med nye køkkener. Og tit får man det bedste resultat ved at tænke i kontraster: For eksempel er hvide træpaneler flotte sammen med et sort stilrent køkken. Lysekronen i stukloftet passer flot sammen med nyt LED-lys under en hylde ved køkkenbordet. Det kan også være, at oprindelige vitrineskabe kan bygges om til et større skab, der giver de nye skabe modspil.

Flyt køkkenet og få mere plads

Ofte har gamle lejligheder kun små køkkenarealer, og det er ikke altid foreneligt med familiens køkkendrømme om et fællesrum for hele familien. Derfor vælger mange enten at vælte vægge eller at flytte køkkenet, hvis det kan lade sig gøre.

”Vi ser tit små køkkener i forholdsvis store lejligheder, når de er fra en tid, hvor det var kokkepigen, der passede gryderne. Derfor kan være svært for en moderne familie at få plads nok i køkkenet. Derfor ønsker mange at udvide køkkenet ved at rive en væg ned eller ligefrem flytte køkkenet,” siger Klavs.

Og skulle en køkkenudvidelsen ikke være mulig, kan Invita alligevel hjælpe med at skabe mere plads: Skuffer i køkkenets sokler, smarte hjørneskabe, brede og dybe skuffer eller skabe helt til loftet kan give helt op til 30% mere plads på samme areal.

Kategori: Trends Tags: Trends, Køkken

Dark Nature og grå laminat

Trends De nye køkkener har indbygget hygge

Det er ikke uden grund, at de bedste fester ender i køkkenet.

Read more about De nye køkkener har indbygget hygge
Sort er ikke bare sort

Trends Det sorte køkken er mere end en trend

Et sort køkken er ikke bare en forbigående trend. Det er en holdbar tendens, som vi kommer til at se meget mere til.

Read more about Det sorte køkken er mere end en trend
Nordic køkken viktualieskab | Invita

Trends Plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel

Mange drømmer om at få plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel, og flere og flere gør noget ved det.

Read more about Plads til syltekrukker, soyabønner og speltmel
Flot badeværelse i hvidt egetræ - model Athena Highline

Trends Det moderne badeværelse

Der findes ikke en universalopskrift på det moderne badeværelse, da vi alle har personlige præferencer, som gør, at badeværelser i moderne stil kan se vidt forskellige ud.

Read more about Det moderne badeværelse