Presse og medier

Siemens Home Connect

Kig i køleskabet derhjemme - mens du handler ind

Mangler der mælk eller gulerødder derhjemme? Kig ind køleskabet, mens du går og handler i supermarkedet. Nu kan man overvåge og betjene køleskabet og en række andre hvidevarer fra supermarkedet, sofaen, jobbet, ferien eller skovturen. Det intelligente køkken kan ses hos Invita, hvor Siemens nu viser en helt ny serie af hvidevarer, der kan fjernbetjenes med en app.

”Det intelligente køkken har været smart at tale om – nu er det virkelighed. Siemens præsenterer netop nu en helt nye linje af hvidevarer hos os i Invita. De kan alle fjernbetjenes fra mobilen via en app, så køkkenet faktisk arbejder for familien, mens man er på arbejde, handler eller er langt væk hjemmefra. Det er hvidevarer, som gør hverdagen lettere,” siger Invitas marketingdirektør Helle Fyllgraf.

Udover køleskabe er det en espressomaskine, ovne, opvaskemaskiner, vaskemaskine og tørretumbler i serien StudioLine fra Siemens, som kan overvåges og fjernbetjenes via en app. I hele september og oktober får forbrugerne 25.000 kr. i tilskud til de intelligente hvidevarer, når man køber et Invita køkken til minimum 75.000 kr.

I alle Invita butikker er der monteret Ipad standere, så man kan få demonstrere Home Connect appen i butikken. Her kan man også høre meget mere om, hvad hvidevarerne kan gøre for én i hverdagen.

Kaffe fra sengen

Allerede, når man slår øjnene op om morgenen, kan køkkenet klare en del af opgaverne. Med mobilen eller en tablet ved sengen kan man sende en bestilling fra sengen til espressomaskinen. Kort efter kan man dufte frisk kaffe.

Hen på formiddagen kan man starte opvaskemaskinen fra jobbet, så den er færdig til ungerne kommer hjem og kan tømme den. Lidt senere kan man finde en god opskrift til aftensmaden via appen, som kan sende indstillingerne direkte til ovnen. Køleskabet har indbygget et kamera, så man kan se, hvad der er rigeligt af, og hvad man mangler at købe ind. Her kigger man direkte ind i køleskabet via appen fra supermarkedet eller sofaen.

Hjælp til en lettere hverdag

”Det er længe siden, vi introducerede elektriske skuffer og skabslåger, der kunne åbnes med et lille puf med hoften, og vi har integreret musik i køkkenet. De intelligente hvidevarer er en naturlig udvikling af køkkenets funktionalitet. Det er netop køkkenets funktioner, som skal være i top, fordi mange har rigtigt travl i hverdagen. Vores filosofi er, at jo mere vi kan hjælpe forbrugerne til en letter hverdag jo bedre,” siger Helle Fyllgraf.