Supermoderne køkken – matcher gammel stil

Bland nyt med gammelt – det er in. Også i køkkenindretning, hvor mange vælger et supermoderne køkken til en gammel lejlighed eller en patriciervilla. F.eks. kan høje træpaneler og lysekroner passe godt sammen med et stilrent køkken.

Marbodal Arkitekt plus Bark - kökslucka i målad brun kulör. Köksö med bänkskiva Iron Bark i kvartskomposit, diskho Franke Mythos. Stor vägghylla med ett integrerat skrivbord ger plats att sätta din stil på köket.

Behold lidt af charmen

Mange danskere søger mod de store byer for at bosætte sig, og hver fjerde der bor i lejlighed, ønsker sig et nyt og praktisk køkken. Det handler bl.a. om, at 40 pct. af lejlighederne har et køkken, som er over 10 år gammelt (analyse fra Voxmeter, jan. 2015).

Når køkkenet bliver skiftet, skal historien og sjælen i lejligheden gerne leve videre.

”Tidligere blev de gamle hvidmalede paneler og de oprindelige vitrineskabe bare revet ned og smidt ud, når et nyt køkken blev købt til den gamle lejlighed. I dag har mange fået øjnene op for charmen ved at kombinere gammelt og nyt. Det kan sagtens lade sig gøre at værne om fortidens stolte håndværkstraditioner og fine detaljer, samtidig med at et nyt og stilrent køkken rykker ind. Det arbejder vi med i vores rådgivning om indretning,” siger marketingdirektør fra Invita.

Gør det originalt

Invita rådgiver oftere og oftere om at kombinere noget oprindeligt med et nyt køkken. F.eks. er høje træpaneler flotte sammen med et stilrent, sort køkken med lædergreb. Lysekronen i stukloftet passer flot sammen med nyt LED-lys under en hylde ved køkkenbordet. Det kan også være, at oprindelige vitrineskabe kan bygges om til et større skab, der perfekt matcher det nye køkken.

Køkken Athena i farven Bark.

Marbodal  Arkitekt plus Frost  - Kök byggt på höjden för att skapa stor plats i ett litet rum. Stor köksö med förvaring, väl tilltagen arbetsyta och bardel.

Køkkenet Athena i farve Frost.

Få mere plads – flyt køkkenet

I takt med at også mange familier slår sig ned i byerne, stiger behovet for at udnytte pladsen maksimalt og få et større køkken.

”Vi ser tit små køkkener i forholdsvis store lejligheder, når de er fra en tid, hvor det var kokkepigen, der passede gryderne, frem for herskabet. Det kan være svært for en moderne familie at få plads nok i køkkenet. Derfor ønsker mange at udvide køkkenet ved at rive en væg ned eller ligefrem flytte køkkenet, så det bytter plads med spisestuen, som i gamle dage var et stort rum”.

Udnyt pladsen effektivt

Skuffer i køkkenets sokler, smarte hjørneskabe, brede og dybe skuffer eller skabe helt til loftet kan give op til 30 pct. mere plads i et lille køkken. Hvis ønskerne rækker videre end det, kan man vælte vægge eller måske flytte køkkenet ind i spisestuen.

”Det kan faktisk lade sig gøre at flytte køkkenet i de tilfælde, hvor man kan trække nye rør til den oprindelige faldstamme, og det er i orden med ejendommens andre beboere. Hermed kan en familie få opfyldt sine vildeste køkkendrømme”.

Marbodal - Skön sittbänk med sockellåda för extra utrymme för förvaring. Lucka Arkitekt plus Frost