Presse og medier

Flot bryggersløsning i valnøddetræ fra Invita
Bryggers og grovkøkken i ét og samme rum

Gem gummistøvler og vasketøj væk

Hver anden dansker, der har et bryggers, har ét, der er mere end 10 år gammelt. Derfor ønsker mange sig et nyt bryggers. Invita har specialiseret sig i løsninger, hvor det hele er gemt af vejen, så det ser pænt ud, og pladsen bliver brugt fuldt ud.

Bryggerset er det praktiske, men også lidt slidte rum. En ny analyse fra Voxmeter viser, at hver anden dansker, der har et bryggers, har ét, der er over 10 år gammelt. 53 pct. af danskerne har slet ikke et bryggers i deres bolig. Alligevel siger hver femte dansker, at overvejelserne om at købe et nyt bryggers går fra ’et måske’ til ’et stort ja’.

”Tallene fortæller klart, at bryggerset langt fra er en selvfølgelighed i boligerne. Og bryggerset er ofte det forsømte rum, som mange faktisk gerne vil gøre noget ved. Der er gode muligheder for at få et praktisk og velfungerende rum. Et moderne bryggers kan sagtens være både funktionelt og se godt ud, eksempelvis kan alt fra vaskemaskinen til fodtøjet gemmes væk bag skydedøre,” siger Helle Fyllgraf fra Invita Køkkener.

Her om vinteren får mange lyst til at få sat skik på bryggerset, når tøjet hober sig op, fordi det ikke kan tørre udenfor mere, og støvlerne står i et virvar.

Bag skydedørene kan både vaskemaskine og tørretumbler stå, og der kan indrettes praktisk med hylder og udtræk til f.eks. vasketøj, skohylder, bøjlestænger, skuffer, tørrestativ og meget mere.

”Det er nemt at få meget mere plads gennem en praktisk indretning, hvor tingene er på rette plads, og hvor det er nemt at komme til dem ved f.eks. bare at rulle skydedøren til side,” siger Helle Fyllgraf.

Slå det hele sammen

I mange boliger fra 80’erne og 90’erne er der et lille bryggers og en lille forgang eller et lille værelse, som let kan lægges til bryggerset.

”Selv i et lille rum kan man udnytte pladsen meget bedre ved at få skik på rodet bag skydedøre. Vi ser også mange, der gerne vil have mere plads i det praktiske rum og derfor vælger at slå f.eks. bryggerset sammen med en forgang, som sjældent bliver brugt. Herved får man et stort rum, som kan fungere som kombineret bryggers og forgang. Det smarte er, at det ligner en pæn gang, når man kommer ind – ikke et bryggers,” siger Helle Fyllgraf.

Turen er kommet til bryggerset

Bryggerset har fået en fremtrædende plads over rum, som danskerne gerne vil gøre noget ved.

”Vi kan mærke, at der er sket en holdningsændring, fordi krisen har fået danskerne til at fokusere langt mere på det praktiske. Det kommer bryggerset til gode nu. Det er ikke så dyrt at give en omgang, og hvem vil ikke gerne have et bryggers, som både fungerer godt og kan tåle at blive set af gæsterne?” spørger Helle Fyllgraf.