Presse og medier

Gråt er hot
Gråt er hot

Gråt køkken er det nye sort

Danskerne er vilde med gråt i boligindretningen – også i køkkenet, hvor Invita forventer, at deres nye køkkeneserie, Grey Nature, kommer til at rykke ind i mange boliger.

”Grålige nuancer i træ er hotte. Vi ser det i boligindretningen, og nu har vi udviklet en helt ny køkkenserie, hvor vi bringer den tendens med ind i køkkenet. Jeg tror, at det bliver det ’nye sort’, siger butiksindehaver Helle Fyllgraf fra Invita Køkkener.

Grey Nature er lavet af gennemfarvet birketræ, som er forarbejdet på en helt speciel måde, og lågerne har massive trækanter. Årestrukturen er vandret, og det giver køkkenet et roligt og harmonisk udtryk.

Modellen er én i en række af nyheder i forbindelse med, at Invita har 40-års jubilæum. Bag Grey Nature ligger 40 års viden og erfaringer om at lave danske køkkener, der passer til den enkelte. I den forbindelse giver Invita 20.000 kr. ekstra at købe køkken for frem til 30. november.

Den 24. og 25. september holder Invita butikkerne ekstraordinært åbent til kl. 21.00.

Storhedstid til træ

”Træ er et naturligt materiale, som, fuldt fortjent, får en ny storhedstid i køkkenet. Træ signalerer varme og hygge, og det passer rigtig godt med det skifte, der er sket i danskernes ønsker. Før krisen blev der solgt mange køkkener, som skulle vises frem og se flotte ud. I dag er det langt vigtigere for de fleste, at køkkenet er praktisk indrettet, og at det er en ramme for, at familien kan arbejde og hygge sig sammen,” siger Helle Fyllgraf.

Kan kombineres

Grey Nature kan bruges til at indrette et helt køkken med, men der er også mange spændende kombinationsmuligheder. Eksempelvis er træets grålige nuance velegnet til en kombination af både grålige og brunlige naturfarver samt sort og hvid.

Invita har 10 designfarver og højglans i modehvid, nanohvid og lavagrå.

”Materialer og farver kan kombineres på et udtal af måder, så den enkelte familie får et helt personligt køkken, der ikke bare ligner naboens,” siger Helle Fyllgraf og fortsætter:

”Da Invita blev grundlagt for 40 år siden af en fremsynet snedker, var filosofien, at der ikke var standardmennesker, og derfor skulle Invitas køkkener være personlige køkkener. Den grundtanke og den høje kvalitet holder vi fast i, fordi vi ved, at et køkken, man bliver glad for, er et køkken, som passer til den enkeltes behov,” siger Helle Fyllgraf.

Siden Invita lavede det første køkken i 1974, er der produceret ca. 400.000 Invita køkkener.