Presse og medier

Susannes nye køkken
Susannes nye køkken
Susannes nye køkken

Danskerne stiller nye krav til køkkenet

Privatforbruget herhjemme forventes at stige med 1 pct. i 2014, og hos Invita kan man allerede mærke, at danskerne gerne vil investere i køkkenet. Hver femte dansker ønsker at få renoveret køkkenet eller få et nyt.

Danskerne har så småt fået troen tilbage på, at vi går mod lysere tider. Det viser forventningerne til privatforbruget og salget af køkkener hos Invita.

”Gennem kriseårene har danskerne lagt køkkendrømmene på is. Nu mærker vi, at mange af de familier, som har holdt igen i de seneste 5-6 år, gerne vil købe nyt køkken. Potentialet er der, da ca. 50 pct. har et køkken, som er mere end 10 år gammelt, og hver femte gerne vil have gjort noget ved det gamle eller have et nyt,” siger Helle Fyllgraf fra Invita Køkkener.

Fokus på det funktionelle

Imidlertid har danskerne ændret syn på køkkenet. Hvor det før krisen primært skulle være stort og flot, så er der fokus på det gode liv i køkkenet. Derfor skal køkkenet være meget funktionelt.

”Køkkenet skal være rart, nemt og bekvemt at arbejde og opholde sig i for hele familien. Det er kommet i fokus. Derfor sælger vi nu ofte køkkener med elektriske skuffer, så f.eks. skabet med skraldespand kun skal have et puf med knæet for at åbne og det er let at sortere affald. Det kan også være praktiske skuffer, som kan klare op til 50 kg og er nemme at overskue, selv om de er fyldt op med både tallerkner, skåle og gryder. Eller udtræksskabe, som giver overblik med det samme,” siger Helle Fyllgraf fra Invita.

Open by night – tid til fordybelse

Stort set alle, der køber nyt køkken, har forinden undersøgt de mange køkkenmuligheder på internettet.

”Det er imidlertid i køkkenbutikken, at man har mulighed for at se køkkenerne, høre om de mange funktioner og røre ved låger, bordplader, skuffeindretning i træ og alt andet i køkkenet. Det er her, man kan fordybe sig og få svar på alle spørgsmål. Det kræver god tid. Derfor har vi Open by Night til kl. 21.00 i alle Invita butikker 23. og 24. april,” fortæller Helle Fyllgraf fra Invita.

Her kan man se køkkener og tilbehør i et væld af farver, materialer og modeller.

”Der findes ikke standardmennesker. Derfor sælger vi heller ikke standardkøkkener. Hos Invita er der et utal af muligheder for at sammensætte lige præcis det køkken, som passer til den enkelte familie og dens behov. Gennem snart 40 år har vi lavet personlige køkkener, og det efterspørger danskerne – ikke mindst her, hvor vi er på vej mod bedre tider. Forbrugerne efterspørger løsninger, som gør hverdagen lettere og bedre i køkkenet,” siger Helle Fyllgraf fra Invita.