Rustikt køkken med maskulin appel

Det rustikke og rå køkken er en autentisk oplevelse, der taler til kreativiteten hos ethvert madøre. Det er et ægte madværksted, hvor du kan kokkerere, ælte og svinge pander rundt.

Den rå vibe er moderne

Den rustikke køkkenstil med de mørke, enkle og solide materialer giver et indbydende præg, som er både moderne og hyggelig på samme tid. Ønsker du at skabe et rustisk køkken, kan du med fordel vælge at inddrage disse elementer:

  • En mørkere farveskala
  • Solide materialer
  • Funktionalitet og gadgets
  • Praktisk indretning
  • Enkelt design

Bliv inspireret af de 5 must-have arbejdsstationer i køkkenet

En lidt mørkere farveskala

Mørke, dæmpede farver giver en maskulin vibe. Gå efter naturtro farver som grå, blå og grøn. Blander du farven med autentiske materialer som træ, stål og læder får du en mere gennemført maskulin indretning.

Vil du undgå, at de mørke farver bliver for dominerende, kan du bløde op med lyse nuancer på enten væggen, gulvet eller overskabene. Det skaber en flot kontrast.

Udforsk det sorte køkken

Solide materialer med maskulin kant

Du kan understrege den rustikke stemning med robuste materialer. Vælg eksempelvis fliser til væggen, så den bliver praktisk at tørre af. Fliserne giver køkkenet et industrielt look, hvis råhed matcher den rustikke stil perfekt.

Gå efter kvalitetslåger, som eksempelvis malede køkkenlåger, der er langtidsholdbare, eller laminatlåger, som er kendt for deres robusthed. Til bordpladen kan du vælge stål, granit, marmor eller silestone, som er blandt de mest hårdføre materialer.

Se vores udvalg at materialer og tilbehør

Prioritér funktionaliteten

I det maskuline køkken er fascinationen for gadgets og komfort værd at bemærke. Der er flere måde at skabe blær-effekt på. Eksempelvis med Siemens Home Connect, som gør det muligt at tjekke køleskabet og tænde for ovnen fra mobilen.

En anden måde at øge funktionaliteten på er ved at indrette køkkenet med elevatorskuffer, som gør det lettere at nå det, der gemmer sig bagerst i skabene.

Bordintegreret og støjsvagt emfang, en quooker eller en koldtvandshane fra Zego Water vil helt sikkert også få de fleste øjenbryn til at løfte sig.

Endelig vil et viktualierum og et vinkøleskab sætte trumf under køkkenets funktionalitet.

Få mere inspiration i vores kataloger.

Enkelt, simpelt og minimalistisk design

Jo mere enkelt, jo bedre. Det er mantraet i det rustikke køkken. Her kan du med fordel gå efter et råt køkkendesign med rene linjer. Især det grebsfrie køkken kan her være at foretrække.

Se eksempelvis model Square med moderne snit, den grebsløse model Ikon i massivt træ eller Dark nature i eksklusivt mørkt træfinér.