Det åbne køkken kombinerer madlavning og hygge

Realisér drømmen om et åbent køkken og stue med en indbydende køkkenalrumsindretning, som på flotteste vis integrerer køkken og stue i ét rum.

Åben hjemmet op med et køkkenalrum

Det er ikke uden grund, at det åbne køkken og stue er en foretrukket løsning i mange hjem. Du bruger mange timer i køkkenet og med et køkkenalrum kan du kombinere madlavning og hyggeligt samvær med familie og venner.

Med en funktionel og gennemtænkt køkkenalrumsindretning kan du gøre rummet til hjemmets hjerte, der danner ramme om adskillige gode stunder.

Læs også: 5 must-have arbejdsstationer i køkkenindretningen.

Husk rigeligt med bordplads

Rigeligt med bordplads er et centralt element i indretningen af ethvert køkken. Det er samtidig et element, som hurtigt kan blive nedprioriteret i køkkenalrumsindretningen.

Løsningen kan være en køkkenø eller en halvø, der giver gode forudsætninger for at kombinere madlavningen med socialt samvær med din familie og gæster.

Få inspiration til, hvordan du kan integrere en køkkenø i et åbent køkken.

Dark nature køkkenø mørkt træ marmor bordplade

Overvej akustikken i det åbne køkken

En udfordring ved køkkenalrumsindretningen kan være at sikre en god akustik. De mange glatte overflader og larmende køkkenmaskiner kan skabe et dårligt lydbillede i det åbne køkken. Forsøg derfor at bryde nogle af de hårde, glatte overflader i køkkenalrummet.

Det kan du eksempelvis gøre med polstrede spisebordsstole eller små gulvtæpper. Derudover kan en loftslampe over spisebordet også bidrage til en bedre akustik i et stort åbent køkken.

 

Vælg en støjsvag emhætte

I det åbne køkken og stue kan en støjende emhætte hurtigt lægge en dæmper på de hyggelige samtaler.

Det er derfor en god idé at vælge en emhætte med et lavt støjniveau, mens den samtidig skal have en effektiv ventilationsevne, så madosen ikke fylder rummet.

Læs mere om vores udvalg af emhætter

Supplér overskabe med hylder og kunst

Et gennemført åbent køkkenalrum formår at åbne op og skabe masser af lysgennemstrømning. Du kan få et mere åbent udtryk ved at erstatte enkelte overskabe med nogle få hylder, kunst eller dekorative lamper. Gå i stedet efter flere underskabe og skuffer eller højskabe for at sikre nok opbevaringsplads.

Det væghængte hyldesystem New Frame kan sikre en mere åben køkkenalrumsindretning.

 

Skab system og orden

Et åbent køkken, der flyder hen i rod, kan gøre hele rummet uoverskueligt. Derfor er det vigtigt, at du gennemtænker dit behov for køkkenskabe og -skuffer nøje, når du planlægger køkkenalrumsindretningen.

Med funktionelle opbevaringsløsninger og/eller den nye trend med et indbygget viktualierum bag dine højskabe, kan du gemme de køkkenredskaber og -maskiner af vejen, som du ikke vil have til at stå fremme.

Du kan med fordel indrette dine skuffer praktisk, så dit åbne køkken ikke kun udstråler orden udadtil.

Square køkken sort
Urban malet grå

Få harmoni i din indretning

I et åbent køkken og stue flyder de to rum sammen, og det bør afspejle sig i hele køkkenalrummets design.

Lad de samme materialer gå igen i hele køkkenalrumsindretningen for at skabe en harmonisk helhed i det åbne køkken og stue.

Du kan også gå all-in og skabe en designmæssig rød tråd mellem alle rum i dit hjem.

En anden mulighed kan være kun at lade bordpladen matche med spisebordet og ellers vælge forskellige farver til de resterende elementer i køkkenalrummet.

Få mere inspiration til køkkenalrumsindretningen i køkkengalleriet.

Se køkkengalleriet