Det åbne køkken kombinerer madlavning og hygge

Realisér drømmen om et åbent køkken og stue med en indbydende køkkenalrumsindretning, som på flotteste vis integrerer køkken og stue i ét rum.

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Åben hjemmet op med et køkkenalrum

Det er ikke uden grund, at det åbne køkken og stue er en foretrukket løsning i mange hjem. Du bruger mange timer i køkkenet og med et køkkenalrum kan du kombinere madlavning og hyggeligt samvær med familie og venner.

Med en funktionel og gennemtænkt køkkenalrumsindretning kan du gøre rummet til hjemmets hjerte, der danner ramme om adskillige gode stunder.

Læs også: 5 must-have arbejdsstationer i køkkenindretningen.

Urban Fusion | Invita

Invita køkken Highline Dark Nature

Husk rigeligt med bordplads

Rigeligt med bordplads er et centralt element i indretningen af ethvert køkken. Det er samtidig et element, som hurtigt kan blive nedprioriteret i køkkenalrumsindretningen.

Løsningen kan være en køkkenø eller en halvø, der giver gode forudsætninger for at kombinere madlavningen med socialt samvær med din familie og gæster.

Få inspiration til, hvordan du kan integrere en køkkenø i et åbent køkken.

"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København
Køkkenøer

Hvad koster et nyt køkken?

Prisen på dit nye køkken afhænger af køkkenets størrelse, materialevalg og design. Vi har kvalitetskøkkener i alle prislejer, og det er dine prioriteringer, der afgør prisen.

Bliv klogere på prisen

Køkken i Dark Nature med dobbelt Gastroskab

Overvej akustikken i det åbne køkken

En udfordring ved køkkenalrumsindretningen kan være at sikre en god akustik. De mange glatte overfalder og larmende køkkenmaskiner kan skabe et dårligt lydbillede i det åbne køkken. Forsøg derfor at bryde nogle af de hårde, glatte overflader i køkkenalrummet.

Det kan du eksempelvis gøre med polstrede spisebordsstole eller små gulvtæpper.  Derudover kan en loftslampe over spisebordet også bidrage til en bedre akustik i et stort åbent køkken.  

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Vælg en støjsvag emhætte

I det åbne køkken og stue kan en støjende emhætte hurtigt lægge en dæmper på de hyggelige samtaler.

Det er derfor en god idé at vælge en emhætte med et lavt støjniveau, mens den samtidig skal have en effektiv ventilationsevne, så madosen ikke fylder rummet.

Comet Everline (Laminat sort)
Katalog 2019

Inspirationskatalog

Kom med på en rejse ind i vores verden af nytænkende og detaljerede løsninger. I vores kataloger finder du alt til køkkenet, priser, tilbehør, der kan personliggøre dit køkken og en guide til køkkenkøbet.

Gå på opdagelse i kataloget

New Frame opbevaringssystem

Supplér overskabe med hylder og kunst

Et gennemført åbent køkkenalrum formår at åbne op og skabe masser af lysgennemstrømning. Du kan få et mere åbent udtryk ved at erstatte enkelte overskabe med nogle få hylder, kunst eller dekorative lamper. Gå i stedet efter flere underskabe og skuffer eller højskabe for at sikre nok opbevaringsplads.

Det væghængte hyldesystem New Frame kan sikre en mere åben køkkenalrumsindretning.

Skab system og orden

Et åbent køkken, der flyder hen i rod, kan gøre hele rummet uoverskueligt. Derfor er det vigtigt, at du gennemtænker dit behov for køkkenskabe og -skuffer nøje, når du planlægger køkkenalrumsindretningen.

Med funktionelle opbevaringsløsninger og/eller den nye trend med et indbygget viktualierum bag dine højskabe, kan du gemme de køkkenredskaber og -maskiner af vejen, som du ikke vil have til at stå fremme.

Du kan med fordel indrette dine skuffer praktisk, så dit åbne køkken ikke kun udstråler orden udadtil.

Plads til masser af madvarer

GO GREEN med jungle | Invita

Få harmoni i din indretning

I et åbent køkken og stue flyder de to rum sammen, og det bør afspejle sig i hele køkkenalrummets design.

Lad de samme materialer gå igen i hele køkkenalrumsindretningen for at skabe en harmonisk helhed i det åbne køkken og stue.

Du kan også gå all-in og skabe en designmæssig rød tråd mellem alle rum i dit hjem.

En anden mulighed kan være kun at lade bordpladen matche med spisebordet og ellers vælge forskellige farver til de resterende elementer i køkkenalrummet.

Få mere inspiration til køkkenalrumsindretningen i køkkengalleriet.

Butik

Skal vi hjælpe dig?

Vores konsulenter er specialister i at aflæse og forstå dine drømme. De hjælper dig med at træffe de rigtige valg og rådgiver om design, materialer, belysning og funktionel indretning, der matcher dit budget.

Tag en gratis og uforpligtende snak med vores konsulenter, og få liv i køkkendrømmene.

Book en gratis designaftale

Kategori: Køkken Tags: Køkken, Tips & tricks, Trends