5 must-have arbejdsstationer i køkkenindretningen

Din køkkenindretning er optimal, når den er rengøringsvenlig, slidstærk og funktionel. Det stiller krav til, at din indretning af køkkenet er gennemtænkt.

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk

Gode arbejdsforhold er afgørende

For en optimal pladsudnyttelse bør du inddele køkkenindretningen i fem arbejdsstationer, som sikrer de bedste arbejdsforhold i køkkenet:

■         Tilberedningsplads

■         Kogeplads

■         Rengøringsplads

■         Mad- og køleskabsplads

■         Opbevaringsplads

Square - Klassisk køkken i moderne stil

Mission Gastrokøkken

Orden i skuffeindretningen

Arbejdstrekanten i køkkenet

Forbind de tre vigtigste arbejdszoner 

1. Tilberedningsplads

En optimal køkkenindretning kræver, at du har plads til at tilberede din mad. Dit valg af skuffer, over- og underskabe har stor betydning for, at du får let adgang til de ting, du skal bruge for at tilberede din mad.

Sørg for at placere de mest anvendte køkkenredskaber nær tilberedningspladsen. Det kan du gøre ved at have orden i din skuffeindretning, så du altid har det, du skal bruge ved hånden.

Har du god bordplads, kan en krukke med ta-tøj og favoritredskaber være både praktisk og pynte i køkkenet.

 

Tip: Forbind køkkenets tre vigtigste arbejdszoner; køleskab, vask og komfur – også kaldet køkkenets arbejdstrekant, der består af tre linjer, der forbinder de vigtigste arbejdszoner i din køkkenindretning.  

2. Kogeplads

Det er oplagt, at du placerer kogepladsen ved siden af tilberedningspladsen for at sikre en flydende arbejdsgang.

Sørg for at indrette køkkenet med gryder og pander nær kogepladsen. En afsætningsplade eller bordplade i granit, skifer eller silestone komposit kan være praktisk ved komfuret, da de tåler varme gryder.

Ovnen er ofte placeret nær kogepladsen, men da du typisk ikke bruger ovnen lige så ofte som kogepladen, er det ikke nødvendigvis her, du skal placere din ovn.

I øvrigt kan ovnen med fordel placeres i øjenhøjde, så du nemt kan holde øje med maden og let tage den ud af ovnen.

 

Tip: Når du alligevel står ved kogepladsen, hvorfor så ikke få det hele til at spille med Sound Unit, der er en prisvindende løsning til musik i køkkenet? 

Siemens flexInduction åbner op for en helt ny måde at lave mad på
Køkkenøer

Hvad koster et nyt køkken?

Prisen på dit nye køkken afhænger af køkkenets størrelse, materialevalg og design. Vi har kvalitetskøkkener i alle prislejer, og det er dine prioriteringer, der afgør prisen.

Bliv klogere på prisen

Vask

3. Rengøringsplads

Det er praktisk at have køkkenets rengøringsplads til venstre for tilberedningspladsen. De mest centrale punkter ved rengøringspladsen er opvaskemaskinen, vask og armatur, som gør opvask og rengøring lettere, når du skal lave mad. Husk at indrette køkkenet med en vask, der passer til dine behov.

Tip: En enkelt vask har typisk god plads til store gryder og bradepander, og den passer til et vaskeskab på 50-60 cm. Ønsker du at arbejde med flere ting ad gangen, er en dobbeltvask mere fleksibel. Den kræver dog et bredere vaskeskab på minimum 80 cm.  

"
For os var valget let. Hos Invita oplevede vi en sjælden indlevelse i vores ønsker og behov
Lisbet Tollstorff, Taastrup

4. Mad- og køleskabsplads

Madsektionen består af køleskabet og opbevaring af andre langtidsholdbare varer, og den er ofte placeret tæt ved kogepladsen. På den måde har du let adgang til råvarer, når du laver mad. En optimal mad- og køleskabsplads er med til, at du får plads til det hele og får maksimalt udbytte af din køkkenindretning.

Tip: Du bruger dine hvidevarer mange flere gange i løbet af dagen, end du regner med. Sørg for at vælge et køleskab, der passer til dine behov. En tommelfingerregel er, at én person har brug for mindst 100 liter i kapacitet, og derefter kan du lægge 50 liter til pr. person i husstanden.

 

5. Opbevaringsplads

Har du mange maskiner og køkkenudstyr, som du ikke bruger hver dag? Selvom du ikke anvender dem så ofte, er det nødvendigt, at du sørger for gennemtænkte skabsløsninger, der sikrer en optimal opbevaringsplads i din køkkenindretning.

En god måde at udnytte opbevaringspladen på er, at du bruger højskabe i indretningen af køkkenet, som udnytter pladsen i højden.  

Plads til masser af madvarer

Katalog

Prøv dig frem

Det er ikke sikkert, at du kan indrette dit køkken efter ”køkkenbogens ABC”. Rummets størrelse og køkkenets form har stor betydning for, hvordan du kan indrette køkkenet.

Ønsker du en idé om, hvordan din køkkenindretning kan se ud, finder du inspiration til dit køkken i vores køkkengalleri.

Du er naturligvis også velkommen til selv at lege med indretningen af dit køkken i vores Creative Lab køkkendesigner.    

3D Designer
"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København
Butik

Skal vi hjælpe dig?

Vores konsulenter er specialister i at aflæse og forstå dine drømme. De hjælper dig med at træffe de rigtige valg og rådgiver om design, materialer, belysning og funktionel indretning, der matcher dit budget.

Tag en gratis og uforpligtende snak med vores konsulenter, og få liv i køkkendrømmene.

Book en gratis designaftale