Det farverige køkken trender

Gør dit køkken lidt mere hyggeligt og personligt ved at skrue op for køkkenfarverne.

De hvide klassiske køkkener har været en sikker favorit i de danske køkkener i en lang årrække, men stadig flere vælger at invitere farverne ind i køkkenet - og det er uanset, om du står overfor at skulle købe helt nyt køkken, eller du blot ønsker at opfriske det gamle.

 

Gå efter naturlige farver

Det er særligt de diskrete, naturlige farver som grøn, blå og grå, der vinder frem, når vi vælger køkkenfarver. Den grønne bølge, hvor vi lader naturen komme ind i hjemmet og indretter boligen med naturlige materialer og grønne planter, har også sat sit præg på stilen i vores køkkener.

 

Match de klassiske farver

Fælles for de populære køkkenfarver i naturlige nuancer er, at de giver et roligt og stilrent udtryk, som er nemt at matche med klassiske farver som hvid, grå og sort.

Find inspiration til et grønt køkken.

Lækkert køkken i jungle grøn og grå

Model Athena i farven jungle

Mintblå og walk-in viktualierum

Kombinér træ med farver i køkkenet

Miks træ og køkkenfarver

Du kan med fordel kombinere dine køkkenfarver med materialer i træ, da træ harmonerer godt med den grønne bølge og skandinavernes kærlighed til naturlige materialer og farver. Dine køkkenfarver kan let kombineres med eksempelvis lys eg, der sammen med de naturlige farver giver et dynamisk, flot look.

Se køkkennyheden Urban finér, som er et oplagt valg, når du vil kombinere træ med farver i køkkenet. 

Kombinér lyse og mørke farver

Når det kommer til farvevalget, bør du overveje at benytte kontrasterende køkkenfarver. Derved imødekommer du, at farver påvirker os forskelligt.

En god tommelfingerregel er, at lyse farver giver energi, mens mørke farver skaber ro. Derfor er det en fordel, hvis du kombinerer mørke og lyse farver, så du opnår begge effekter og samtidig får et flot resultat, du ikke bliver træt af. Sæt eksempelvis en lys træsort sammen med en mørk farve, eller miks en mørk træsort med en lys farve. 

Gråt er hot

Smuk finish med urban finér

Hold bordpladen i en klassisk farve

Bordpladen har stor indflydelse på køkkenets udtryk. En udskiftning af bordpladen kan være dyrt, og mere vanskelig at udskifte end eksempelvis køkkenlåger. Et sikkert valg er derfor at vælge en klassisk farve, som du kan supplere med farvede køkkenlåger. 

Farverige køkkenlåger med stor effekt

Med en neutral og tidsløs bordplade i hvid, grå eller sort kan du give farverne på dine køkkenlåger frit spil, da alle nuancer passer til de farver. Nye farver på køkkenlågerne vil desuden give en stor effekt, da lågerne er blandt køkkenets største flader.  

Giv vandhanen blikfang

Ønsker du at hoppe med på trenden med et farverigt køkken, behøver du ikke starte med de største flader. Små ændringer kan gøre en mærkbar forskel. Du kan eksempelvis vælge en vandhane i sort, kobber eller messing, så vandhanen bliver mere fremtrædende i dit køkkendesign. 

"
Vi valgte Invita, fordi de kunne lave et smart og rummeligt køkken til os på trods af, at det ikke er det største køkken, vi har
Tina Levring, Silkeborg

De nemme farveløsninger

Skal du ikke have nyt køkken, men vil du alligevel gerne med på farvetrenden, kan du gå efter de nemme og hurtige farveløsninger. Mal eksempelvis en væg i grøn eller blå.

Dine accessories i køkkenet kan også inddrages i en mild farverenovering. Her kan du sætte en New Frame træhylde op, som både er funktionel og giver farve til rummet. Når flere accessories matcher din nye køkkenfarve, giver det et mere gennemført look. Tænk eksempelvis på farven på dine viskestykker og køkkenredskaber, der står fremme.

Læs mere om, hvordan du får et farverigt køkken.  

New Frame opbevaringssystem

Funktionalitet med New Frame

Tags: Køkken, Trends