Landkøkkenet emmer af hygge

Glem hverdagens stress og jag, og lad dig forføre af landkøkkenets idyl. I et landkøkken er der plads til at forkæle både smagsløg og køkkenindretningen.

"
Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer
Karen Lorenzen, København

Landkøkken i 3 stilarter

Landkøkkenet er en elegant modsætning til det minimaliske og grebsfri køkken. Kært barn har mange navne, og der findes forskellige stilarter inden for betegnelsen ”landkøkken”:

-    Fransk landkøkken

-    Klassisk landkøkken

-    Moderne landkøkken

Men hvad er forskellen? Det vil vi forsøge at gøre dig en smule klogere på. Vi kan starte med at afsløre, at fælles for hver stil er, at der er kælet ekstra for detaljegraden. 

Nordic (Lysegrå)

Square - Klassisk køkken i moderne stil

Fransk landkøkken: Hjemmebag og samvær

Kendetegnet ved det franske landkøkken er, at der er rigeligt med plads. Den ekstra plads i køkkenet giver mere arbejdsplads, som du kan bruge til at udfolde dine kogekundskaber med hjemmebag.

Derudover indeholder det franske landkøkken ofte en køkkenø, der kan bruges som arbejds- eller spiseplads.

 

Et mere rustikt køkken

Det traditionelle franske landkøkken er rustikt, og det er mørkere i farverne, end hvad der ellers er kutyme i Skandinavien.

Detaljerne i det franske landkøkken er dog ikke at kimse ad. De er romantiske og charmerende, og har været inspiration til både det klassiske og moderne landkøkken.    

Katalog 2019

Inspirationskatalog

Kom med på en rejse ind i vores verden af nytænkende og detaljerede løsninger. I vores kataloger finder du alt til køkkenet, priser, tilbehør, der kan personliggøre dit køkken og en guide til køkkenkøbet.

Gå på opdagelse i kataloget

Klassisk landkøkken: Kærlighed som hovedingrediens

Det klassiske landkøkken er populært som aldrig før. Det skyldes hovedsageligt, at vi gerne vil kæle for maden – og kærlighed er hovedingrediensen i det klassiske landkøkken.

I det klassiske landkøkken er der, ligesom i det franske landkøkken, god arbejdsplads. Der er plads til at trække stikket ud, og lade batterierne op med et glas rødvin over et veltilberedt måltid.

 

Kælet for detaljerne

Der er kælet for designet og detaljerne i det klassiske landkøkken, hvor låger med smukke fyldninger kombineret med vitrineskabe, skaber et rum, der er velegnet til hyggestunder.

Der er fokus på enkelthed, hvor stilrene detaljer gør, at køkkenet fremstår i et rent look. Farverne fremstår lysere end i det franske landkøkken, hvilket gør det klassiske landkøkken velegnet til moderne hjem. 

Camillas køkken - Nordic nanohvid med træskuffer

Nordic - Klassisk landkøkken

Moderne landkøkken: Romantik og charmerende detaljer

Det moderne landkøkken er nordisk kultur kombineret med romantiske detaljer. Det kommer til udtryk i model Nordic, hvor de charmerende detaljer fra det klassiske køkken går hånd i hånd med skønne og velgennemtænkte køkkenløsninger. 

I det moderne landkøkken er der mere plads til leg – både når du skal udforme køkkenet, men også efter køkkenet er monteret.

Du kan lege med farverne, og derved sætte dit eget personlige touch på det moderne landkøkken. Derudover kan du vælge køkkengreb, der understreger den stil, du ønsker i dit landkøkken. 

Få inspiration til dit landlige køkken

Er du i tvivl om, om landkøkkenet er noget for dig?

Uanset hvilken køkkenstil du er til, kan du altid få inspiration til dit køkken hos Invita. 

 

Design dit eget landkøkken

Ønsker du at se, hvordan dit landkøkken kan se ud, er du velkommen til at prøve vores CreativeLab 3D Designer, der giver dig en visualisering af dit køkken.

Kan du ikke få det virkeligt nok, kan du besøge din nærmeste Invita-butik, hvor du har mulighed for at se dit nye køkken med Virtual Reality

Invita Virtual Reality
Butik

Skal vi hjælpe dig?

Vores konsulenter er specialister i at aflæse og forstå dine drømme. De hjælper dig med at træffe de rigtige valg og rådgiver om design, materialer, belysning og funktionel indretning, der matcher dit budget.

Tag en gratis og uforpligtende snak med vores konsulenter, og få liv i køkkendrømmene.

Book en gratis designaftale

Tags: Køkken, Trends