Vi går ikke ned på udstyr i køkkenet

Under finanskrisen holdt vi igen med udstyret til køkkenet. Men nu er tiderne skiftet, og danskerne vil ikke gå ned på udstyr.

Helenes nye køkken - Smuk vandhane I messing. Quooker.
Køkkenkværn
Quooker - den kogende vandhane
Quooker - den kogende vandhane
Drømmekøkkenet til familien på fem
Quooker - den kogende vandhane
Quooker - den kogende vandhane

Broccolien skal blancheres, eller der skal laves stempelkaffe til de uventede gæster. Og hvorfor vente på, at elkedlen begynder at sender damp til vejrs, når man kan få kogende vand direkte fra hanen? Sådan spørger fire ud af 10 danskere, der køber nyt køkken hos Invita. De har nemlig valgt en Quooker, der leverer 100 grader varmt vand direkte fra hanen ved håndvasken. Quookeren er bare en af de bekvemmeligheder, som Invita oplever vækst i.

Danskerne har ændret vaner – også i køkkenet. Før krisen blev der brugt mange penge på udstyr til køkkenet, og det gjorde ikke noget, det så dyrt ud. I de fem kriseår skulle køkkenet være skrabet. Nu vil mange have ekstra udstyr som for eksempel en Quooker. Det handler om, at det skal være let og bekvemt at være i køkkenet frem for at have noget, som kan vises frem.

Køkkenkværn og el ved hånden

En anden bekvemmelighed, som danskerne gerne vil have, er en køkkenkværn. Den har været et fast element i de fleste amerikanske husholdninger i flere årtier, og nu har danskerne også fået øjnene op for det miljøvenlige køkkenredskab.

En køkkenkværn fjerner op til 35 procent af det daglige køkkenaffald og er i fin tråd med vores nye fokus på ikke at belaste naturen mere end nødvendigt. Samtidig er det bekvemt, fordi det sparer en masse tømninger af skraldespanden.

Quookeren og køkkenkværnen er ikke det eneste udstyr, som har fået danskernes opmærksomhed. Køkkenet er blevet et hjerterum for familien, og der skal være plads til, at alle kan være samlet og med hver deres aktiviteter. Med pop up-elstik kan elektronikken let flytte ind i køkkenet, så ungerne kan lave lektier på deres computere, imens far finder opskrifter på iPad’en.

Vi stiller i stigende grad krav til at alt, fra bilen til køkkenet, skal være nemt at betjene. Vi opfatter det ikke som luksus, men som noget, vi gerne vil investere i, fordi det gør livet lettere.

Kategori: Gadgets Tags: Køkken, Gadgets, Trends