Presse og medier

Dark Nature og grå laminat

Varme farver og bæredygtigt træ udfordrer hvide køkkener

80 pct. af alle nye køkkener er hvide. Invita udfordrer nu den hvide bølge med en ny serie af køkkener i bl.a. varme brune nuancer, der bliver kombineret med lyse farver. Trendforsker taler om, at vi ønsker os et hyggeligt madværksted.

”Det hvide køkken dominerer, når der skal købes nyt køkken. Men der er behov for at sparke lidt til forbrugerne, så vi får nye farver og materialer ind i køkkenet,” siger trendforsker Louise Byg Kongsholm fra PEJ Gruppen. Hun ser en tendens til, at fle-re og flere godt tør bringe nye materialer og farver ind i køkkenet for at gøre køkke-net til et hyggeligt madværksted og få rummet til at smelte sammen med resten af boligen.

Invita kalder den nye tendens Scandinavian Dark og viser den gennem en ny serie af køkkener i varme brune farver, som sættes sammen med lyse nuancer.

”Resultatet er et rent og meget skandinavisk udtryk. Vi er ikke bange for at blande forskellige materialer og farver, så danskerne får lidt mørkere og varmere køkkener, der både indbyder til hverdagens travle liv med madlavning og hygge for familien,” siger marketingdirektør Helle Fyllgraf fra Invita.

Dark Nature i bæredygtigt træ

Dark Nature er en ny køkkenserie, som er lavet af bæredygtigt træ. Træet er mørkt og varmt og kombineres f.eks. med sandgrå skabe, så køkkenet ikke blive tungt, men hyggeligt og stilfuldt – et sted, hvor familien har lyst til at lave mad og hygge sig.

”Naturen flytter mere og mere ind i vores køkken, og det bæredygtige træ passer rigtig godt med manges ønske om at omgive sig med naturlige materialer, der er frembragt med tanke for naturen, ” siger trendforsker Louise Byg Kongsholm.