Presse og medier

Mission Gastrokøkken
Mission Gastrokøkken

Køkkenmaskiner gemt væk

Mange er til masser af udstyr og maskiner i køkkenet. Invita har designet et helt nyt skab til maskinparken, hvor alt er let at komme til, og rod bliver skjult bag låger.

Når nu mange elsker røremaskiner, juicepressere, blendere og andet grej, hvordan bliver der så plads til hele maskinparken i køkkenet – uden at det hele ligner et rodet værksted? Den udfordring er baggrunden for, at Invita har udviklet og designet en helt ny type skab – det såkaldte gastroskab.

"Gastroskabet har masser af plads til alle de maskiner, som mange drømmer om i køkkenet. Så snart lågerne er lukket, så er maskinparken gemt væk, og når skabet står åbent, så er alle maskiner super lette at komme til. Lågerne tager ikke plads op i køkkenet, fordi skabet er konstrueret, så lågerne glider ind langs siderne af skabet," forklarer marketingdirektør i Invita, Helle Fyllgraf.

Lågerne fylder altså ikke ud i køkkenet, selv om de står åbne. Lågerne åbnes ved et let tryk med hånden eller hoften. Maskinerne har deres egen plads i skabet, og her kan f.eks. juicepresseren sørge for familiens juice om morgenen, eller røremaskinen kan ælte dejen til kagen søndag formiddag.

Bordpladsen er fri

"Gastroskabet skaber plads i køkkenet, fordi køkkenbordet ikke bliver fyldt op med maskiner, som hele tiden skal tørres af, fordi de bliver stænket til under madlavningen på komfuret. Når man er færdig med at bruge køkkenmaskinerne, ja, så lukker man bare skabet igen, og der er ryddeligt i køkkenet," siger Helle Fyllgraf.

Mads Schytte er en af de mænd, som har fået sig et gastroskab fra Invita. Han er familiefar, madblogger for mænd (Gastromand.dk) og kogebogsskribent.

Han siger om skabet: "Det skaber meget mere plads i køkkenet. Mit legetøj står klar til brug, og min kone slipper for at se på det hele tiden. Der er lys, elstik og glasplade i bunden, så jeg kan lege og sjaske ud over det hele. Og når gæsterne kommer, lukkes det bare, så køkkenet straks ser ryddeligt ud."

Læs mere her