Presse og medier

Køkken med runde hjørner
Køkken med runde hjørner
Køkken med runde hjørner
Køkken med runde hjørner
Køkken med runde hjørner
Køkken med runde hjørner

Maraton i køkkenet juleaften

Næsten hver fjerde siger, at de bruger fra 4 timer og helt op til mere end 6 timer i køkkenet juleaften. Det viser måling fra Voxmeter.

Det er mange år siden, at ’gåsen er til bageren sendt’. Mange klarer den store julemiddag hjemme i køkkenet – sikkert med sved på panden efter adskillige timer med at kokkerere. Faktisk svarer næsten hver femte (18,2 pct.), at de bruger 4-6 timer i køkkenet juleaftensdag, og yderligere godt 5 pct. siger, at de bruger mere end 6 timer i køkkenet.

”Julen handler ikke bare om god mad, men også om at sætte tid af til at lave den af gode råvarer og fra bunden. Rigtig mange hygger sig i køkkenet med at lave mad på denne særlige dag – gerne flere generationer sammen,” siger Marketingdirektør Helle Fyllgraf fra Invita.

Og maden skal gerne laves i et lækkert køkken. Hver fjerde siger, at de ønsker sig et nyt køkken, eller at de måske ønsker sig et nyt køkken. Og det skal gerne være lækkert og i flot design. 83,5 pct. siger, at de gerne vil betale lidt ekstra for særlige detaljer, f.eks. træskuffer.

Køkkenet på ønskesedlen

”Vi oplever, at danskerne igen har nyt køkken højt på ønskesedlen. Køkkenet skal være godt tænkt, så det er super funktionelt at arbejde i, og så må det gerne adskille sig fra mængden. Derfor er vores køkken med runde hjørner, Cool Corner, også et, som mange ønsker sig,” siger Helle Fyllgraf.

Invita er også i gavehumør i forbindelse med julen og nytåret. I weekenden 2.-3. januar 2016 kan man hente et gavebevis på 15.000 kr. til et nyt køkken i Invitas butikker landet over. Værdibeviset skal bruges senest 23. januar 2016.

Dyrker traditioner i køkkenet

Danskerne er glade for traditioner og samvær – også i køkkenet. 47,6 pct. siger, at de gerne laver bagværk og mad efter opskrifter, der er gået i arv.

”Mange af os har opskriften på mormors hjemmelavede klejner eller leverpostej skrevet ned i et kladdehæfte, som vi finder frem til jul. Når vi skal hygge os og forkæle familie og venner med god mad, så vil vi gerne fortælle historien om, at vi skal spise noget, som vi selv fik i barndommen,” siger Helle Fyllgraf.

Andre nyder

Og så er der også en stor gruppe, som kan sætte sig til bordet og nyde, at andre har klaret julemaden. Knap hver tredje (31 pct.) fortæller, at de slet ikke står i køkkenet juleaften.