Mettes Fusion-køkken

"
For os er køkkenet det vigtigste rum. Det er her, vi samles og opholder os mest
Majbritt Lange, Videbæk
Mettes Fusion køkken

Mettes Fusion-køkken

Da familien Totaro kontaktede Invita, blev det begyndelsen på en spændende proces. Med sig havde de en bristet drøm om et liv på landet, fem små børn, høje krav til æstetik og tusind konkrete ideer til deres drømmekøkken.

Morten Korch-idyl vs midtby

Da Mette og hendes mand mødte hinanden for 10 år siden, gik der ikke lang tid, før de begyndte at drømme om et liv på landet.

De fandt en nyrenoveret stråtækt ejendom med en skøn gammel have og slog til kun to uger inden Mettes termin med parrets første fælles barn. ”Der var grønne marker, ren luft, god plads og i det hele taget lagt i kakkelovnen til Morten Korch-idyl. Nu skulle vi for alvor lege far og mor og børn,” fortæller Mette.

Problemet var bare, at ”far” stadig arbejdede i byen, og under barslen oplevede Mette, at hun savnede de mange muligheder og livet i byen. Situationen var ikke anderledes, da Mette nogle år senere gik på barsel igen – denne gang med tvillinger.

Livet på landet levede simpelthen ikke op til forventningerne, så Morten Korch-idyllen blev sat til salg, og familien flyttede i stedet ind i en lejlighed på 80 kvadratmeter midt i Sønderborg.

Mettes Fusion køkken

Bliv inspireret af Fusion

Bliv inspireret af Fusion
Mettes Fusion køkken

Vendepunkt

Der sad de så med en bristet drøm og tænkte over, hvad der nu skulle ske. Og de sad tæt. På mange måder blev tiden i den lille lejlighed et vendepunkt for familien. ”Det var hårdt, men også lærerigt. Vi havde fx ingen fryser og kun et lille køleskab. Det meste plads blev brugt til senge og tøj. Men efter tiden i lejlighed vidste vi præcis, hvad vi kunne undvære. Og nok så vigtigt vidste vi, hvad vi aldrig ville gå på kompromis med i et køkken.”

Mens familien boede i lejlighed, tog deres bolig- og køkkendrøm form. De drømte om plads, praktik og et liv, der fungerede i hverdagene såvel som i weekenden.

Da chancen bød sig og 1930’er villaen midt i Sønderborg pludselig kom inden for rækkevidde, vidste de begge, at det var nu. Også selvom det betød en total ombygning af villaen, der på det tidspunkt bestod af fire lejligheder. For beliggenheden var rigtig, og resten kunne fikses med knofedt og tålmodighed.

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Bingo, der er det jo!

Når man går med køkkentanker, er der normalt en lang researchfase, hvor man kigger i magasiner, trawler nettet for ideer og besøger køkkenfirmaer, inden man træffer sit endelige valg.

Og selvom Mette er vant til at hjælpe andre med indretning og styling, oplevede hun, at det pludselig blev svært, da hun selv skulle vælge. 

Mettes Fusion køkken

Se Fusion-serien

Se Fusion-serien

”Køkkenet er det vigtigste rum, som jeg ser det. Her er man sammen som familie, her har man gæster, her lever man livet. Måske netop derfor tog det os så lang tid at nå i mål. Jeg tror, jeg hentede tilbud fra 10 forskellige køkkenfirmaer”

Mettes Fusion køkken
Mettes Fusion køkken

Mettes favoritter

Favorit hobby: Fotografi
Favorit spise: Hjemmelavet pasta med frisk trøffel
Favorit websites: Pinterest.com
Favorit onlineshop: Baliebalie.com
Favorit profiler på Instagram: Lykkestunder, Astrid Kliver, Nynnes Dagbog, Nadia Lassen, Wellendorf

"
Vi har fået langt mere opbevaringsplads, og køkkenet er meget mere funktionelt. Tingene er på rette plads, når man arbejder i køkkenet
Leonardo Snelleman, København

Mette kunne bedst lide dialogen med de firmaer, der havde en kreativ tilgang til hendes mange forslag og ideer. Langsomt blev feltet mindre. ”Enten havde de simpelthen ikke køkkenerne, der kunne opfylde vores drømme, eller også forsøgte de ikke ihærdigt nok”.

Én ting var kemien til konsulenten, men det var også vigtigt for familien at finde præcis det køkken, der arkitektonisk matchede huset og den tid, det var bygget i. Valget faldt på rammekøkkenet Fusion fra Invita i en lysegrå nuance. ”Det er tidløst og enkelt. Da vi så det, var det bare: Bingo, der er det jo!”

Hak en hæl og klip en køkkenø

Der er nogle ting, som Mette taler særligt begejstret om, når snakken falder på køkkenet. Den ene er hjemmelavet pasta med frisk trøffel, og den anden er den køkkenkonsulent, der hjalp familien i mål. ”Da jeg talte med Kristina fra Invita, blev jeg så glad. Hun forstod mine ideer og mestrede den der balance mellem at være tålmodig og lyttende og samtidig løsningsorienteret,” fortæller Mette.

Mettes Fusion køkken

Med Quookeren kan Mette servere the til børnene på rekordtid, skolde skærebrædder og glæde sig over at slippe for at rense afløb.

Se mere om Quooker
Mettes Fusion køkken

Stilen er ført videre ud i badeværelset, så rummene bliver bundet sammen visuelt.

Processen var lidt anderledes for Mette og hendes mand end for mange andre kunder, for Mette bidrog selv fra skrivebordet: ”Jeg må have været en frygtelig kunde. Kristina lavede 3D-tegninger, så photoshoppede jeg videre på dem. Derefter ombestemte jeg mig, og så var det på den igen... og igen,” griner Mette. Men ved fælles hjælp kom de hele tiden tættere på, og de steder, der var praktiske forhindringer, blev der fundet en god løsning.

Som fotograf ligger Mettes krav til æstetik nok over gennemsnittets. ”Den fornemmeste opgave for en køkkenkonsulent er at korrigere drømme, så de bliver realiserbare uden at briste,” fortæller Mette.

Parret havde fx drømt om en kæmpe køkkenø, hvor de alle syv kunne sidde. Det kunne ikke lade sig gøre i det smukke Carrea-marmor, som de ønskede. Kompromiset blev en lidt mindre ø, der til gengæld blev beklædt med marmor på siden, så den fik det ”infinity-look”, man kender fra swimmingpools.

”Efter tiden i lejlighed vidste vi præcis, hvad vi kunne undvære. Og nok så vigtigt vidste vi, hvad vi aldrig ville gå på kompromis med i et køkken.”

Mettes Fusion køkken

Se Fusion-serien

Smukke stordriftsfordele

Parret glæder sig hver dag over den imponerende køkkenø, der fungerer som et helt møbel i rummet.

En anden populær løsning er, at komfuret er koblet til Thermex-emhætten, så den automatisk går i gang, når blussene er i brug. Med fem børn er det nemlig ikke nok, at det hele ser fantastisk ud – her er praktikken konge. ”Vi er gået efter alle stordriftsfordelene, men heldigvis uden kompromiser for øje.” Mette fremhæver for eksempel køkkenets arbejdstrekant, der er tænkt ind fra begyndelsen, så man går kortest mulig vej for at nå de ting, man bruger mest.

Endelig er der dobbelt opvaskemaskine, så familien altid har rent service samt både en almindelig ovn og en kombiovn, så der kan laves pølsehorn til madpakker i den ene, mens aftensmaden tilberedes i den anden.

Mettes Fusion køkken
Mettes Fusion køkken

Først bliver folk stille. Så siger de wauw

Familien Totaro elsker liv i huset, og de elsker gæster. Det har været vigtigt at skabe et køkken, der er et rart og indbydende sted at være for familien selv såvel som for gæster. Derfor var de også spændt på, hvad folk syntes om køkkenet, da det var færdigt.

”Når folk kommer i køkkenet første gang, bliver de først lidt tavse. Så går de en tur rundt om marmorøen og siger ”wauw!”